Нові викриття у справі Скрипаля вибивають у Росії землю з-під ніг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Переконливі докази причетності офіцерів російської військової розвідки до отруєння на британській території посилять підтримку Британії. Переконливі докази причетності офіцерів російської військової розвідки до отруєння на британській території посилять підтримку Британії

Олександр Петров і Руслан Бошіров, підозрювані в спробі отруєння Сергія Скрипаля / REUTERS

Влада Великобританії надзвичайно швидко змогли з'ясувати імена тих, хто спробував вбити екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері за допомогою хімічної зброї.

Подання надійних доказів поставить Кремль в глухий кут і розвінчаємо його відкриті глузування над британським урядом, яке звинуватило Росію в замаху. Але чи зміниться щось в результаті?

Про це пише The Guardian , Додаючи, що двосторонні відносини між Лондоном і Москвою зараз настільки погані, що навряд чи їм є куди погіршуватися. У березні Британія видворила 23 російських дипломатів, які були агентами розвідки під прикриттям, щоб «серйозно скоротити» російські розвідувальні можливості в королівстві на кілька років. Тоді прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що в інтересах Лондона підтримувати діалог з Москвою. Однак, в нинішній атмосфері жодна сторона не шукає того, що дипломати називають «взаємодією». Зате британський уряд заявив про зміцнення захисту країни проти подібної активності в майбутньому, хоча нові заходи залишилися без уточнень.

Читайте також У Британії заявили, що за отруєння Скрипаль відповідальний Путін

У березні, коли британські прикордонники швидко обшукали пасажирський літак «Аерофлоту», який прибув з Москви, це послало застережливий сигнал Кремлю. Однак, не зрозуміло, як далеко британський уряд хоче зайти в цьому підході. Є також причини боятися симетричного російського відповіді.

Заходи проти брудних російських грошей в Британії поки що розчаровують своєю розмитістю. Виступаючи перед парламентом після отруєння Скрипаля, Мей сказала, що Національне агентство з питань кримінальних злочинів (NCA) використовує всі законні інструменти проти корумпованих еліт, які ховають свої гроші на британській землі. Але коментуючи введення «Ордери про багатство незрозумілого походження», в NCA сказали, що не бачать можливості використовувати цей важіль проти росіян.

Після замаху на Скрипаля міністерство внутрішніх справ Великобританії початок перегляд справ 700 росіян, які отримали інвестиційні візи в 2015 році, щоб виявити випадки перекладу брудних грошей в королівство. Однак, немає ніяких ознак того, ці заходи хоч якось зачеплять тих, кого вони повинні стосуватися в першу чергу. Поліція і MI5 також розслідують смерть 14 інших росіян в Британії, до яких може бути причетний уряд Росії. Однак, поки немає ніякої інформації про прорив в цих справах.

Щоб показати Кремлю серйозність своїх намірів захистити Британію від зловісного російського втручання, Лондон повинен зробити чіткі кроки для того, щоб очистити лондонський Сіті. Втім, сигнали поки були дуже змішані. Котирування компанії En + на Лондонській фондовій біржі в минулому році, незважаючи на те, що вона належить одному Володимира Путіна Олегу Дерипасці, довело, що Міністерство закордонних справ і регулятор Сіті "сплять за кермом». В цей час, компанія олігарха вийшла на торги в Британії, щоб рефінансувати борг російського державного банку, який потрапив під санкції Євросоюзу і США.

Читайте також У Британії хочуть посилити санкції проти Росії

Втім, після нападу на Скрипаля парламент схвалив вимогу для Британських заморських територій, включаючи Віргінські острови, з'ясовувати і заносити до державного реєстру кінцевого бенефіціара компаній. Через це заможні росіяни не зможуть анонімно ховати брудні гроші в Великобританії. Але це вимога почне діяти тільки в кінці 2020 року.

Втім, Лондон здобув велику перемогу в дипломатичному полі, адже ЄС і союзники по НАТО висловили рішучу підтримку британську сторону. Британські дипломати змогли переконати інші уряди видворити російських шпигунів зі своєї території.

Тепер визначення імен головних підозрюваних в атаці в Солсбері допоможе зберегти в силі санкції США і Європи проти Росії, введені за російське військове вторгнення в Україну. Звинувачення стануть на заваді Дональда Трампа і деяким європейським лідерам, які закликають до поліпшення відносин з Москвою.

Очевидно, навіть після Brexit у Лондона буде підтримка європейських партнерів в протистоянні російським загрозам. Остання порція санкцій США, введених у відповідь на отруєння Скрипаля, доводить, що американські і британські інтереси все ще збігаються. Тому рівень солідарності з Британією ще здивує Росію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Але чи зміниться щось в результаті?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online