З якого віку оформляють закордонний паспорт дитині в 2019 році

  1. Закордонний паспорт на дитину старше 14 років
  2. Який дитячий паспорт краще, старого чи нового зразка?
  3. Перелік документів для оформлення закордонного паспорта після 14 років
  4. Процедура отримання документа
  5. Дивіться у відео: як отримати закордонний паспорт дитині
  6. Радимо подивитися: як заповнити квитанцію на оплату державного мита за закордонний паспорт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


На питання, з якого віку оформляти закордонний паспорт, можна відповісти однозначно: з будь-якого, навіть з самого маленького. Однак варто зауважити, що при такому розкладі молоді батьки можуть зіткнутися з певними труднощами. Справа в тому, що діти зовні швидко змінюються і буквально через деякий час особа малюка може не відповідати зображенню на фотографії в паспорті. Такий стан речей спричиняє проблеми: дитину можуть не пустити за кордон, помітивши це під час митної перевірки. Саме тому краще всього обмежитися своєчасним його вписуванням в власний паспорт .

.

Закордонний паспорт на дитину старше 14 років

Дітям, які збираються виїжджати за кордон разом з батьками або в супроводі законних опікунів, потрібен окремий закордонний паспорт. До певного віку, а саме до 14 років, батькам, для того, щоб взяти з собою дітей, було цілком достатньо вписати їх в свій документ і вклеїти їх фото в відведеному для цього місці. Що стосується правил отримання закордонного паспорта для дітей до 14 років і для тих, яким 14 років вже виповнилося, то вони мають деякі відмінності. Тому порядок оформлення і отримання даного документа дітям після чотирнадцяти доцільно розглянути докладніше.

Оформленням закордонного паспорта на дитину на законних підставах має право зайнятися один з батьків, а також попечитель або опікун. У той же час бабусі, дідусі і інші родичі зробити цього не можуть навіть при наявності нотаріально завіреної довіреності. Не має ніякого значення для дитини і прописка, а ось російське громадянство, яке вказує на приналежність до країни, є обов'язковим.

Який дитячий паспорт краще, старого чи нового зразка?

На даний момент існує можливість отримати закордонний паспорт як старого , так і нового зразка . З юридичної точки зору, документи мають абсолютно однакову силу. Однак при цьому у багатьох може виникнути питання: який паспорт краще оформити для дитини старий або новий? Більшість фахівців схиляються до думки, що краще за все отримати закордонний документ старого зразка. Дане твердження є справедливим в силу певних причин. Так, розмір державного мита при оформленні закордонного паспорта старого зразка дорівнює для дітей після 14 років і дорослих 1000 рублів, в той час як паспорт нового зразка даної категорії обійдеться в 2500 рублів. На перший погляд, витратна сторона питання особливої ​​вигоди не представляє, а обумовлена ​​вона різним терміном дії документів. Новий паспорт, незважаючи на те що він є дійсним 10 років, можуть змусити переробити заново, так як зовнішність дитини може сильно змінитися. Саме тому вигідніше зробити паспорт старого зразка.

Почати оформлення паспорта можна без безпосередньої присутності дитини. Батько лише зобов'язаний надати його фотографії. Що ж стосується біометричного паспорта, то для його оформлення потрібна особиста присутність дитини в УМФС.

Перелік документів для оформлення закордонного паспорта після 14 років

Оформлення закордонного паспорта передбачає підготовку низки необхідних документів . Ось їх перелік:

  • Типове заяву , Складене в двох примірниках. Документ заповнюється одним з батьків і повинен бути завірений за місцем навчання або проживання дитини.

Завантажити бланк заяви , зразок заповнення .

  • Додаткові відомості про дитину (документ встановленого зразка).
  • Стандартні дитячі фото для закордонного паспорта в кількості чотирьох штук. Знімки певного розміру можуть бути як кольоровими, так і чорно-білими. Папір передбачається матова. На фотографії не допускається головних уборів, сонцезахисних окулярів.
  • Цивільний батьківський паспорт і ксерокопія заповнених листів даного документа.
  • Ксерокопія або виписка з трудової книжки.
  • Ксерокопія учнівського або студентського квитка.
  • Копія свідоцтва про народження дитини або копії всіх заповнених листів його громадянського паспорта.

Процедура отримання документа

З 14-річного віку для поїздки за кордон діти повинні мати при собі окремий закордонний паспорт. Процедура оформлення та отримання даного документа особливої ​​складності не представляє. Займаються цим зазвичай батьки дитини або її опікуни. Вони готують необхідні документи для цього і відносять їх у ВВІР. Вся інформація про одержувача повинна бути обов'язково достовірною. В іншому випадку в оформленні документа може бути відмовлено. Крім усього іншого, в обов'язковому порядку потрібно буде документально підтвердити, що у батьків або піклувальників є повне право представляти інтереси дитини.

Дивіться у відео: як отримати закордонний паспорт дитині

Якщо дитині вже виповнилося 14 років, то в перелік надаваних паперів включається цивільний паспорт (завірена нотаріально ксерокопія) і свідоцтво про народження.

Максимальний термін оформлення дитячого закордонного паспорта становить приблизно один місяць з моменту подачі заяви. При необхідності отримати документ в більш короткі терміни можна звернутися в одну із спеціалізованих організацій, що займаються оформленням документів.

Обов'язковою умовою при оформленні закордонного паспорта на дитину після 14 років є оплата державного мита .

Завантажити зразок квитанції для оплати гос.пошліни за закордонний паспорт нового зразка можна тут .

Приклад квитанції про оплату державного мита за закордонний паспорт старого зразка

Платіж повинен бути здійснений за наданими заявнику реквізитами в одному з банківських відділень. Ці дані реально відшукати на офіційних сайтах ФМС, а також взяти в паспортному столі за місцем подачі документів. У бланку квитанції на оплату податку повинні бути вказані П.І.Б. батька, який заповнює анкету-заяву для неповнолітньої дитини.

Радимо подивитися: як заповнити квитанцію на оплату державного мита за закордонний паспорт

Коли в отриманні закордонного паспорта на дитину може бути відмовлено

Так чи інакше, але існують певні правила отримання закордонного паспорта, причому як для дітей, так і для дорослих. Крім того, мають місце ситуації, коли в оформленні документа може бути відмовлено. Наприклад, закордонний паспорт на дитину після 14 років не вийде оформити, якщо він не є громадянином Росії, а також якщо в його свідоцтві про народження відсутня штамп про громадянської належності.

Не можна спотворювати дані при заповненні анкети: всі відомості перевіряються співробітником УФМС і в обов'язковому порядку звіряються з документами. Якщо помилки були допущені випадково, то анкету і заяву потрібно буде переписати заново. У разі виникнення підозр навмисного спотворення даних в оформленні закордонного паспорта може бути відмовлено.

У разі виникнення підозр навмисного спотворення даних в оформленні закордонного паспорта може бути відмовлено

Закордонний паспорт не може бути виданий в тих випадках, коли неповнолітній громадянин не виконує судових зобов'язань, на нього заведено кримінальну справу, він є підозрюваним у скоєнні будь-якого злочину, причетний до нього, засуджений або відбуває термін.

Чи не видається закордонний документ дитині на законних підставах і в тому випадку, коли батьками було висловлено незгоду і викладено письмово.

Після подачі документів співробітниками ФМС проводиться перевірка щодо того, чи є причини для відмови заявнику в отриманні закордонного паспорта на неповнолітню дитину після 14 років. Якщо підстави мають місце, то батьків або опікуна, який виступає в ролі заявника, приходить письмове повідомлення з їхньою вказівкою. В даному випадку не зайвим буде довідатися, які заходи можна вжити для повторної подачі документів до розгляду. Сімейний конфлікт і наявність боргових зобов'язань перед банком може стати причиною невидачі бажаного документа дитині.

Сімейний конфлікт і наявність боргових зобов'язань перед банком може стати причиною невидачі бажаного документа дитині

Який дитячий паспорт краще, старого чи нового зразка?
Однак при цьому у багатьох може виникнути питання: який паспорт краще оформити для дитини старий або новий?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online