Немає опалення - куди дзвонити: відео-інструкція по монтажу своїми руками, кому скаржитися якщо відсутня обігрів, ціна, фото

  1. Дії повинні бути адекватними
  2. Як вирішуються проблеми
  3. Те, що написано пером
  4. Як залучити контролерів
  5. На закінчення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тепло взимку - питання життєзабезпечення і ніякі побутові електронагрівачі не зможуть наздогнати температуру до температури комфорту у всій квартирі. Більш того, споживаючи досить велика кількість електроенергії, вони здатні значно полегшити ваш сімейний бюджет при оплаті комунальних послуг.

Хоча комунальна сфера останнім часом досить жваво реагує на звернення громадян, все ж, залишитися взимку без тепла задоволення вельми сумнівного характеру. З огляду на знос системи подачі тепла і те, що об'єкти теплопостачання завжди були і залишаються досить складними і непередбачуваними, не зайвим буде і та інформація, яку ми підготували для вас. Це інструкція на випадок якщо ви прийшли додому і відчули, що повітря у вашій квартирі став ближче до «церковного».

Це інструкція на випадок якщо ви прийшли додому і відчули, що повітря у вашій квартирі став ближче до «церковного»

Реакція повинна бути обов'язково.

Дії повинні бути адекватними

Іноді все дуже просто.

Причому це стосується і організацій, які постачають послуги, і споживачів. Тому перш за все вам необхідно переконатися, в тому які масштаби того, що відбувається. Одна справа, коли завоздушена система в квартирі, і цю проблему можна вирішити своїми руками, випустивши зайве повітря, буквально за кілька хвилин.

І зовсім інша справа, коли несправність вимагає втручання фахівців відповідних організацій. Перед тим як вирішувати проблему, куди дзвонити якщо немає опалення, поцікавтеся у сусідів, яка ситуація у них.

Якщо у них все нормально, то допомогу можуть надати:

  • Так звана ДЕЗ (дирекція з експлуатації будівель), яка обслуговує саме ваш будинок;
  • Якщо ви є членом товариства, то відповідне ТСЖ;
  • А також в компанію, яка вирішує питання, пов'язані із забезпеченням саме вашого будинку.

Порада!
Якщо у вашій квартирі холодно, звертайтеся до всіх інстанцій, які займаються наданням послуг подачі тепла, при цьому не має значення, що ви продубліруете своє звернення.

Як вирішуються проблеми

Швидке реагування, це нормально.

Розглянемо варіанти вирішення проблеми:

  1. Після вашого звернення організації зобов'язані відреагувати на нього. Ця реакція повинна полягати в тому, що за вашою адресою прибуде технік, який на місці оглядає стан теплового обладнання, приймає рішення про ремонт і усуває ті неполадки, які він може усунути самостійно.
    Відповідно до законодавства на нескладний ремонт у представників теплових служб є добу, а на більш масштабні заміни - тиждень. По закінченню цього терміну всі повинно бути відремонтовано.
  2. Існує, і досить часто, інша ситуація, коли цілі будинки залишаються без опалення. Причиною такого відключення є проведені аварійні роботи на теплотрасі, або на самій ТЕЦ.
    В цьому випадку тепловикам доводиться відключати будинки, а іноді й цілі райони на час проведення ремонтних робіт. Хоча роботи в таких випадках киплять, точної дати запуску системи не може назвати ніхто. Більш того, жителі відключаються будинків часто навіть не інформуються.
    У таких випадках дзвінки в обслуговуючу організацію повинні дублюватися дзвінками в державні служби, а саме в Державну житлову інспекцію. Представники цієї інспекції приймають дзвінки громадян в авральному режимі - цілодобово.

Те, що написано пером

Ситуація невесела, але чомусь знайома.

Як це не прикро, але доводиться визнати, що тільки письмове звернення є доказовим і відповідь на нього може бути оскаржений в судовому порядку, по-іншому чомусь не виходить. Тому скарга тільки тоді є скаргою, коли вона викладена на папері. (Див. Також статтю Батареї опалення: особливості .)

Порядок подачі цього документа наступний:

  • Дзвінки, дзвінками, але заяву в компанію, яка надає послуги необхідно написати в двох примірниках і віднести, причому самостійно;
  • Другий примірник ви пишете для себе, при цьому на цьому екземплярі клерк, який відповідає за прийом заяв від населення, зобов'язаний поставити дату, підпис і вхідний номер своєї організації.
    Зроблено це для того, щоб при проведенні перерахунку за надані послуги вам часом не вписали ціну за весь комплекс нібито наданих послуг. Цей документ є підставою для відшкодування, якщо буде потреба, матеріальних і моральних витрат;
  • Якщо у вас немає фізичних можливостей або часу для спілкування з представниками відповідних організацій, ви можете направити їм запит поштою з повідомленням, при цьому бланк з датою вручення і підписом особи яка прийняла заяву є точно таким же доказовим документом вашого звернення;
  • На подібне звернення, протягом трьох днів, у вашій квартирі повинен з'явитися технік, який зробить виміри температури, складе акт про результати проведених замірів. Цей акт і є доказовою базою для перерахунку вартості послуг.
    Так як законодавство чітко визначає оптимальні і допустимі температури в житлових приміщеннях, представники контролюючих та забезпечують організацій прекрасно їх знають і тому зобов'язані чітко скласти акт за отриманими результатами.

До відома!
Якщо з якихось причин представники організацій надають послуги не прийшли на ваш запит, вам необхідно скласти цей акт, в довільній формі, самостійно.
Єдиним умов при заповненні будуть підписи інших мешканців будинку, крім того необхідно вказати, що представник житлової організації при складанні акту не був.

Як залучити контролерів

А скаргу можна і електронкою скинути, показове фото.

На жаль, не завжди найкращий контролер - це совість. Практика показує, що найкращий контролер, це владні структури. (Див. Також статтю Опалення в квартирі: особливості .)

Виходячи з цього, ви вже зрозуміли, куди скаржитися якщо немає опалення, а ось вам і перелік:

  • До органів місцевого самоврядування, а саме в структуру, яка відповідає за роботу з комунальними структурами. При цьому скаргу можна подати письмово, як вже було описано, а можна по електронній пошті; адреси і порядок звернення прописаний на офіційних сайтах;
  • Росспоживнагляд. Це серйозна організація, яка відповідає за наглядом за термінами виконання тих чи інших ремонтних робіт і має право на застосування штрафних санкцій до компаній, які навмисно затягує терміни проведення ремонтних робіт. Звернення до цієї структури має бути виключно в письмовому вигляді;
  • Прокуратура. При відвертому затягуванні процесу ремонтних робіт. До цієї організації вам так само доведеться подавати письмове звернення.

На закінчення

А може краще автономка, а?

Як показує практика, багато громадян не знають своїх прав, не можуть правильно оформити звичайну заяву при фактичному порушенні їх прав на отримання якісних послуг. Ціна цього незнання, відсутність тепла і витрачені нерви. Традиційний відео матеріал також допоможе вам розібратися в цьому питанні.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online