В Угорщині через повінь почалася масова евакуація

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

9 червня 2013, 15:30 Переглядів: 9 червня 2013, 15:30 Переглядів:   Фото AFP

Фото AFP.

В цілому 1200 осіб евакуйовані в Угорщині через підтоплення та загрозу затоплення паводковими водами Дунаю, передає Укрінформ .

Читайте також: Північ Німеччини ось-ось піде під воду

"Через повінь на Дунаї з 28 населених пунктів 6 областей евакуйовано 1200 осіб, перекриті 44 дороги", - повідомили Генеральної дирекції захисту від катастроф.

З місць ймовірного затоплення в п'яти районах Будапешта переселені 215 осіб. На випадок необхідності подальшої евакуації в угорській столиці зарезервовані місця для поселення 55 тис. Чоловік. Нині різного роду захист від повені на Дунаї здійснюється в 68 населених пунктах 8 областей Угорщини.

Читайте також: Повінь в Словаччині пішло на спад

Також через загрозу повені на Дунаї буде продовжено надзвичайний стан. "Для проходження паводкових вод через Будапешт потрібно 7-8 днів, це означає, що рівень води в Дунаї може впасти до 650 см тільки 17-18 червня. Тому готується проект рішення про продовження стану небезпеки, яке буде схвалено в понеділок Державними зборами Угорщини (парламент - ред.) ", - заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан,

Стан небезпеки в зв'язку з паводкової загрозою 4 червня було введено в областях Дйор-Мошон-Шопрон, Комаром-Естергом і на окремих територіях Пештській області та Будапешта.

Читайте також: Угорщина будує дамби для порятунку від масштабного потопу

Найвища по висоті паводкові протягом по Дунаю наближається до серця угорської столиці, де його рівень досяг 888 см, і може вирости в понеділок до 895 см, що на 35 см більше рекордного показника 2006 року.

"Вирішальними будуть два наступних дня: пік водної стихії досягне місця, де проживає найбільше людей. Смертельних випадків немає, як не було і травмованих людей", - зазначив Орбан.

За інформацією Всевенгерського штабу технічного управління, надзвичайна паводкова захист здійснюється в придунайською смузі загальною протяжністю 191 кілометр в областях Дйор-Мошон-Шопрон, Комаром-Естергом, а також вище від угорської столиці в Пештській області.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Угорщині через повінь почалася масова евакуація". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online