В Одесі готуються відкрити магістральний маршрут, однак побоюються за його швидкість

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1 серпня 2018, 6:13 Переглядів:

Вулиця Софіївська. Після тривалої реконструкції тут знову курсують трамваї №3 і 12, а незабаром запустять новий маршрут. Фото: П. Мординская.

Уже до кінця року в Одесі обіцяють запустити довгоочікуваний швидкісний трамвай "Північ - Південь", який повинен з'єднати віддалені від центру селище Котовського і район Таїрове. Однак, як з'ясувалося, чіткий план можуть порушити банальні пробки. "Сегодня" з'ясувала, які зміни чекають громадський транспорт і які складнощі можуть виникнути в інфраструктурному проекті.

На початку тижня відкрили для проїзду вул. Преображенську, ділянки якої від Тираспольської площі до вул. Софіївській довгий час були закриті на ремонт. У зв'язку з цим вагони трьох маршрутів повернулися до колишньої схеми руху.

Так, трамвай №3, рухаючись вулицями Преображенською і Софіївській, доїжджає до Херсонського скверу. Маршрут №12 відтепер курсує між Херсонським сквером і Олексіївської площею. Змінилася і схема руху вагонів 15-го маршруту, які від Слобідського ринку йдуть до Тираспольської площі. Чиновники вже передчувають швидкий запуск трамваїв "Північ - Південь", а одесити обурюються пробками на ділянці, де пролягатиме швидкісний маршрут.

Перші дні їзди на відремонтованій ділянці виявили головну пролом в плані запуску швидкісного трамвая. Як і до реконструкції, вагони тут рухаються дуже повільно, грузнучи в годину пік в загальній пробці. Однак в мерії заспокоюють, мовляв, шукають шляхи вирішення проблеми.

"Ми розглядаємо можливість виділити трамвайну лінію по вул. Преображенській, щоб трамвай йшов по відокремленому шляху і йому не заважав інший транспорт, - розповів" Сегодня "глава міськдепартаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Олександр Ілько. - Це не реконструкція дороги, потрібно невелике фінансування ".

Запустити маршрут "Північ - Південь" планують вже до кінця року і, за словами чиновників, для цього вистачає і шляхів, і вагонів.

"Будемо використовувати існуючий рухомий склад, ми вже в змозі запустити магістральний маршрут. Надалі розраховуємо за допомогою Європейського інвестиційного банку або ЄБРР закупити новий рухомий склад", - розповів "Сегодня" глава КП "Одесміськелектротранс" Дмитро манірно, нагадавши, що мерія готується взяти в кредит 60 млн євро для купівлі нових трамваїв і ремонт магістралі від Пересипського мосту до вул. Паустовського.


Серед іншого чиновники планують закупити і багатосекційні трамваї, які, на думку експертів, будуть особливо затребувані в годину пік.

"Вони дозволяють підвищити місткість одного складу з нинішніх 120-150 чоловік до майже 400. У місті є потенційні резерви для багатосекційних складів, але вони невеликі, теоретично можна з'єднувати нові частково низькою підлогою вагони і зробити три-чотири склади з більш старих вагонів, але, на даному етапі, це буде крапля в морі ", - розповів" Сегодня "транспортний експерт Олександр Вельможко, зазначивши, що багатосекційні вагони дуже вимогливі до якості шляхів - на несправних рейках вони можуть роз'єднатися.

Тим часом експерти називають ще один гальмуючий швидкість трамваїв фактор - перехрестя.

"Потрібно передбачити повороти автомобілів і пріоритетний проїзд світлофорів трамваями, тоді рух буде більш комфортним. До того ж на самій Преображенської дуже багато поперечних кварталів. Якщо трамвай буде зупинятися на кожному перехресті, він буде доїжджати до Привозу від початку Преображенської хвилин за 20", - розповів нам урбаніст Костянтин Ємельянов, запропонувавши синхронізувати світлофорні сигнали і влаштувати чіткий графік руху.

Нагадаємо, Одеса отримала шість нових тролейбусів з Білорусі .

Також ми писали, що одеські чиновники намагаються вирішити проблему нестачі паркувальних майданчиків . Проблема стає дедалі гострішою з наближенням туристичного сезону, коли до численних машин місцевих жителів додаються "залізні коні" приїжджих. За словами можновладців, генплан міста передбачає 19 місць для будівництва таких об'єктів, проте бажаючих вкладати гроші в проект поки не знайшлося.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Одесі за 60 млн євро куплять нові трамваї і запустять швидкісний маршрут". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Поліна Мординская

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online