Дозвіл на будівництво приватного будинку

  1. » Дозвіл на будівництво-потрібно чи ні?
  2. » Дозвіл на будівництво скасували-що в підсумку?
  3. Дозвіл замінили уведомленіем- що змінилося?
  4. Дозвіл на будівництво скасували-що в підсумку?
Направте Ваші питання по пошті [email protected] , [email protected] або проконсультуйтеся за телефоном 8 (903) 253-35-84, Ілля.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як отримати дозвіл на будівництво приватного будинку Як отримати дозвіл на будівництво приватного будинку? Цим питанням рано чи пізно задаються практично всі власники земельних ділянок. Адже без цього документа з липня 2016 року оформити житловий будинок не вийшло б. Але законотворці не дарма їдять свій хліб. З 04 серпня 2018 року порядок отримання дозволу на будівництво змінився. Більш того-змінилася назва цього документа. Тепер перед тим, як почати будівництво, потрібно отримати відповідь на «Повідомлення про плановані будівництві або реконструкції об'єкта ІЖС або садового будинку» від місцевої адміністрації. У цій статті не будемо вдаватися в подробиці нового порядку. Про це можна дізнатися за посиланням вище. Тут же зупинимося коротко на тих змінах, які торкнулися дозволу на будівництво.

зміст

» Дозвіл на будівництво-потрібно чи ні?

» Дозвіл замінили уведомленіем- що змінилося?

» Дозвіл на будівництво скасували-що в підсумку?

Дозвіл на будівництво-потрібно чи ні?

Головна новина- дозвіл на будівництво скасовано і більше не видається! Важливо - це стосується тільки індивідуальних житлових будинків. В інших випадках, де воно було передбачено раніше, отримання дозволу все ще необхідно. Також якщо Ви встигли отримати його до 04 серпня 2018 року, воно буде дійсно до закінчення терміну дії. Стандартно- це 10 років. Тобто, наприклад, якщо через 5 років Ви закінчите будівництво-зможете зареєструвати будинок на підставі цього дозволу. Для цього потрібно замовити підготовку технічного плану на новобудову.

Варто відразу оговоріться- дозвіл потрібно на новозбудовані будівлі. Якщо Ви вже встигли поставити на кадастровий облік будівлю по «дачної амністії», то внести зміни до відомостей про нього, в тому числі про межі і площі, можна без повідомлення і дозволу на будівництво.

Дозвіл замінили уведомленіем- що змінилося?

У ЗМІ говорилося, що після скасування Дозволів на будівництво і введення сповіщеннях оформити нерухомість можна буде швидше, простіше, і менше біганини. Мабуть так передбачалося. На практиці ж нововведення не так вже сильно спрощують життя рядового власника. Порівняємо порядок отримання дозволу на будівництво та повідомлення для того, щоб зрозуміти-а чи є зміни? Наведемо короткий список дій від планування будівництва до реєстрації побудованого будинку. У будь-якому випадку вкрай рекомендується не розпочинати будівництво до отримання дозвільної документації. Районні та міські Адміністрації почали чутливо стежити за будівництвом індивідуальних домовладеній- в їх руках тепер є серйозні важелі тиску на недобросовісних забудовників.

Порівняльна таблиця по етапах отримання документів:

Дозвіл на будівництвоПовідомлення про плановане будівництво

Спочатку необхідно замовити топографічну зйомку і отримати топоплан масштабу 1: 500. Цей пункт тепер можна опустити. Топоплан знадобиться хіба що для підведення комунікацій від централізованих мереж або для проектування місця розташування будинку та ландшафту. Далі топоплан та правовстановлюючі документи на земельну ділянку подати в МФЦ або архітектурний відділ для отримання містобудівного плану земельної ділянки (далі ГПЗУ).

Хоч отримання ГПЗУ вже не потрібно, в адміністрації частенько рекомендують його все таки підготувати. Він потрібен для того, щоб забудовник знав, де на ділянці можна будувати будинок, а де не можна по містобудівним регламентам і нормам.

Після отримання ГПЗУ слід визначитися з місцем розташування будинку на ділянці і підготувати схему планувальної організації земельної ділянки (далі Спозі) самостійно або за допомогою професіоналів. З ГПЗУ або без-можна почати заповнювати повідомлення. Так-тепер можна це зробити електронно. Це плюс. Але самостійно це вийде далеко не у всіх. Потрібно мати реєстрацію в «держпослуги», правильно заповнити заяву і вміти креслити. Креслення, який необхідно підготувати дуже сильно нагадує Спозі при підготовці дозволу на будівництво. А його частенько готують не заявник, а кадастровий інженер за окрему плату. Адже контури ділянки і будинку далеко не завжди мають прості форми і самостійно такий креслення виготовити багатьом не по зубам. З ГПЗУ, Спозі і іншими документами, які необхідно зібрати (вказані в ГПЗУ-узгодження з Роснадра, Росавіації і т.д), звернутися в МФЦ із заявою про видачу дозволу на будівництво. Якщо Ви все ж впоралися, самі або за допомогою кадастрового інженера, і подали повідомлення на розгляд адміністраціі- відповідь прийде не пізніше 7 робочих днів. Додаткових документів, крім пред'явлення паспорта і / або довіреності не потрібно. І, здавалося б, все просто і швидко. Після отримання дозволу на будівництво можна приступити до будівництва будинку. І коли будинок построен- на підставі дозволу на будівництво і декларації, потрібно підготувати технічний план . З цим допоможе будь-який діючий кадастровий інженер.

Але не зовсім. Коли Ви повинні отримати лист з Повідомленням про відповідність вашої майбутньої споруди містобудівним нормам, там може бути найцікавіших приписка. Як і в ГПЗУ при отриманні дозволу на будівництво може бути написано про необхідність погоджень все з тими ж Роснадра, Росавіації і Культурним спадщиною. Тобто адміністрація дає добро на будівництво, але предупреждает- без відповідних погоджень будинок не зареєструють.

Можна тепер будувати будинок і паралельно займатися залишилися узгодженнями.

Далі власник житла подає самостійно або через довірену особу цей техплан в МФЦ або безпосередньо в Росреестр. Якщо все нормально і фактичний будинок відповідає даним у разрешеніі- власник отримує виписку з ЕГРН про реєстрацію нерухомості.

Як будинок построен- потрібно теж готувати технічний план. Крім цього потрібно заповнити ще одне повідомлення про те, що будівництво закінчено. Не забути докласти і необхідні узгодження. Далі всі ці документи потрібно передати в МФЦ або безпосередньо в Адміністрацію. Тепер саме вона надалі буде реєструвати Ваш будинок. І як тільки все пройде успішно-власник отримає виписку з ЕГРН про реєстрацію нерухомості.

Дозвіл на будівництво скасували-що в підсумку?

Якщо уважно ознайомитися з таблицею вище, можна знайти багато паралелей між Дозволом на будівництво і Повідомленням. Так-постаралися скоротити терміни, ввели можливість електронної взаємодії і кілька урізали кількість необхідних документів. А головне прибрали з життя приватних забудовників такий неприємний на слух документ, як Дозвіл на будівництво. Повідомлення звучить набагато «м'якше». Не варто себе обманювати, що з переходом на повідомний порядок при початку будівництва, кардинально зміниться суть цієї процедури. У будь-якому випадку, якщо Ви надумаєте побудувати що-небудь не те де- небудь не там- Вам це не дозволять. Найскладніше і трудозатратное- узгодження з Роснадра, Росавіації і Культурним спадщиною нікуди не поділися. У деяких випадках потрібна і екологічна експертиза. Так що розслаблятися рано.

Сподіваємося, що після прочитання цього матеріалу, Ви зрозуміли, що Дозвіл на будівництво просто дещо видозмінилися, але не втратило своєї суті. Але головне не це! Основна зміна, на наш погляд-це обов'язкова подача повідомлення про будівництво для садових ділянок. Тепер для того, щоб узаконити і зареєструвати Садовий будинок-потрібно проходити майже ту ж процедуру, як і раніше при отриманні дозволу на будівництво для земель під ІЖС і ЛПГ. Тобто раніше садівникові досить було декларативно за допомогою технічного плану повідомити Росреестр, що будинок побудований, а вже як і десь справа власника. Тепер безладна забудова садових ділянок поза законом. Держава змушує власників садових ділянок грати по «містобудівним правилам».

Можна зв'язатися безпосередньо з Кадастровим інженером і проконсультуватися з будь-якого питання. Телефон 8-903-253-35-84, Ілля. Або пишіть нам на пошту [email protected] .

Корисні статті:

Винесення в натуру меж земельної ділянки від А до Я

Виготовлення межового плану земельної ділянки

Великомасштабна топографічна зйомка в ландшафтному дизайні

Коли і навіщо потрібна топографічна зйомка

» Дозвіл на будівництво-потрібно чи ні?
» Дозвіл на будівництво скасували-що в підсумку?
Дозвіл замінили уведомленіем- що змінилося?
Дозвіл на будівництво скасували-що в підсумку?
Як отримати дозвіл на будівництво приватного будинку?
Дозвіл на будівництво-потрібно чи ні?
Дозвіл замінили уведомленіем- що змінилося?
Порівняємо порядок отримання дозволу на будівництво та повідомлення для того, щоб зрозуміти-а чи є зміни?
Дозвіл на будівництво скасували-що в підсумку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online