NEWSru.com :: У Росії вперше офіційно визнаний шлюб між чоловіками

У Росії вперше офіційно визнали шлюб між двома чоловіками. Одностатева пара спочатку зареєструвала свої стосунки в Копенгагені, де шлюбні союзи людей однієї статі легалізовані. Потім подружжя проставили штампи про сімейний стан в російські паспорти
Подружжя подали документи про реєстрацію разом із завіреними нотаріальними перекладами в багатофункціональний центр послуг (МФЦ) в Москві. У МФЦ їм поставили штамп в паспорті на сторінці сімейного стану, тим самим підтвердивши, що шлюб офіційно зареєстрований

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії вперше офіційно визнали шлюб між двома чоловіками. Одностатева пара спочатку зареєструвала свої стосунки в Копенгагені, де шлюбні союзи людей однієї статі легалізовані. Потім подружжя проставили штампи про сімейний стан в російські паспорти.

Про реєстрацію шлюбу Євген Войцеховський і Павло Стоцько розповіли телеканалу "Дощ" . Чоловіки 4 січня цього року розписалися в Данії - країні, яка в 1989 році стала першим в світі державою, яка визнала одностатеві союзи.

Потім подружжя подало документи про реєстрацію разом із завіреними нотаріальними перекладами в багатофункціональний центр послуг (МФЦ) в Москві. У МФЦ їм поставили штамп в паспорті на сторінці сімейного стану, тим самим підтвердивши, що шлюб офіційно зареєстрований.

За словами молодят, співробітник центру оформив документи "без зайвих питань, не змінюючись в особі". На процедуру пішло п'ять хвилин, розповіли Стоцько і Войцеховський.

Варто зазначити, що визнання одностатевого шлюбу, укладеного за межами Росії, не суперечить положенням Сімейного кодексу РФ. Згідно ст. 158 СК РФ, шлюби між громадянами Росії, а також між громадянами РФ і іноземцями, укладені за кордоном з дотриманням законодавства держави, на території якого вони укладені, визнаються дійсними в тому випадку, якщо відсутні перешкоджають обставини, перелічені в ст. 14 СК РФ.

У цій статті йдеться про те, що шлюб не може бути укладений між близькими родичами, між усиновленою і усиновлювачем, з тим, хто вже перебуває у шлюбі або визнаний судом недієздатним через психічного розладу. Пункту про осіб однієї статі в переліку обмежень немає.

При цьому у відповідь на запит "Дощу", чи можна поставити штамп в російському паспорті, якщо одностатевий шлюб був укладений за кордоном, в прес-службі управління ЗАГС Москви послалися на ст. 12 СК РФ. У ній говориться, що "для укладення шлюбу необхідні взаємне добровільне згоду чоловіки і жінки, що вступають в шлюб, і досягнення ними шлюбного віку". У другому пункті статті в якості перешкоджають обставин також дається посилання на ст. 14.

У прес-службі пояснили, що питання про одностатевому шлюбі мав би сенс, "якби в Сімейному кодексі Російської Федерації була використана інша формулювання". "Наприклад," добровільна згода осіб, що вступають в шлюб ". Подальше обговорення вашого питання вважаю недоцільним", - пояснив співробітник столичного управління ЗАГС.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online