Найбільші партії Литви висловилися за узаконення одностатевих шлюбів

  1. поділіться

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Напередодні виборів в литовський парламент п'ять з восьми лідерів списків найбільш популярних партій виступили за одностатеві партнерства, передає   Литовський кур'єр

Напередодні виборів в литовський парламент п'ять з восьми лідерів списків найбільш популярних партій виступили за одностатеві партнерства, передає Литовський кур'єр .

Це свідчить про перелом у поглядах на права секс-меншин у політичній еліті - напередодні виборів до сейму в 2012-му з великих партій за узаконення такого партнерства висловлювалося лише Ліберальне рух.

Зараз в Литві можна узаконити відносини, лише вступивши в шлюб, - партнерство не можуть укласти ні різностатеві, ні одностатеві особи.

Прихильники партнерства заявляють, що живуть поза шлюбом партнери дискримінуються, оскільки у них немає права на спадщину, вони автоматично не можуть отримати інформацію про здоров'я партнера, з яким сталося нещастя, вони не можуть представляти один одного на судових процесах. Противники партнерських відносин побоюються, що якщо такі будуть визначені законом, це принизити значення шлюбу і може стати першим кроком до того, щоб дозволити гомосексуальним парам усиновлення.

Нагадаємо, перший Президент України Леонід Кравчук заявив, що вважає ініціативу легалізації одностатевих шлюбів огидною . Так він прокоментував заяву народного депутата Сергія Лещенка, що одностатеві шлюби рано чи пізно будуть легалізовані як одна з умов інтеграції України в Європейський Союз.

поділіться

Теги: ЛГБТ , Литва , одностатеві шлюби

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online