Як впоратися із заздрістю.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Здрастуйте дорогі читачі Здрастуйте дорогі читачі. Хочу всіх привітати з першим днем ​​весни. Вже напевно всі скучили по теплих днях, прогулянкам під теплими сонячними променями, по свіжому весняному повітрю і аромату перших весняних квітів. Тему для сьогоднішньої розмови я вибрала досить незвичайну. Я звичайно не психолог, щоб міркувати тут на такі теми, але тим не менше порахувала цю тему важливою. Стільки останнім часом накипіло, так стало помітно всі ці заздрісні очі і фрази, після того, як зайнялася своєю освітою. Не тільки психологи можуть говорити на такі теми. Мені хочеться сьогодні розкрити тему заздрості, і я хочу щоб ви мені в цьому допомогли. Адже кожен з нас до заздрості відноситься по-різному. Так ось, мені і хочеться сьогодні дізнатися вашу думку з цьому не простого питання. Як же впоратися з заздрістю і що це за почуття таке?

Заздрість - це почуття досади, яке викликане успіхом, перевагою, удачею іншої людини і бажання володіти тим що є у інших. Ось таке визначення заздрості. А також існує думка що заздрість буває біла і чорна, тобто біла начебто як хороша, а чорна - погана. Але, я вам скажу, що це не так. Заздрість не можна розділяти на білу і чорну. Заздрість вона і є заздрість, як би ви її не назвали, червона, чорна, фіолетова. У мене була знайома, яка мені весь час говорила, що вона заздрить мені «білою заздрістю». А чому не можна замість «білої заздрості» сказати, що я рада за тебе, за твої успіхи і так далі. Заздрість замінити радістю за людину, тоді і світ заграє іншими фарбами. Найчастіше все відбувається з точністю до навпаки. Коли у людини невдача, інші радіють (нехай тихо в душі, але радіють), хоча можуть висловлювати почуття жалю, типу «як мені тебе шкода». І якщо у людини все виходить, то зляться, проявляють ненависть і заздрість.

У християнстві почуття заздрості приписують до смертних гріхів. А психологи кажуть, що почуття заздрості сягає своїм корінням в дитинство. І всі проблеми і причини потрібно шукати саме в «дитинстві». Але, по суті, що таке заздрість? Це перш за все неприйняття себе, невдоволення собою. Тобто, ми визнаємо, що хтось краще за нас, успішніше, стрункішою, багатше, красивіше, а я сам ніхто і звати мене ніяк. Виходить у людини просто занижена самооцінка. Замість того щоб концентруватися на собі ми концентруємося на інших. Тим самим витрачаючи свою енергію і дорогоцінний час, замість того щоб присвятити його улюбленій справі, собі, своїй сім'ї, людям, які тебе люблять ...

Заздрість породжує дуже неприємні почуття, такі як почуття невдоволення і неприйняття себе, потім це переходить в образу і ненависть до людини, якій заздриш. І тут якщо вчасно не зупинитися, то наслідки можуть бути негативними. У мене була така знайома, яка все заздрила, заздрила мені «нібито білою заздрістю», потім почала мене підставляти перед знайомими, друзями, робила вона це в присутності мене. Мені це було дуже неприємно. Розповідала всякі вигадані їй самій гидоти про мене. Я звичайно дуже довго все терпіла, не могла просто повірити, що дівчинка, яка сиділа зі мною за однією партою і була подругою дитинства здатна на таке. Але, як підсумок ми з нею перестали спілкуватися. Вона звичайно усвідомила свої помилки і попросила прощення, я її простила, але спілкуватися я з нею не хочу. Це мій вибір. Я їй пояснила, що так як раніше більше не буде і вона через це знову образилася на мене. Для мене людина, яка зрадила один раз, зрадить і вдруге. Але, це тільки моя думка і я знаю, що багато хто з цим не погодяться, кажучи, що людям потрібно давати другий, третій і четвертий шанс.

Немає напевно жодної людини, який не відчував почуття заздрості. Я не є винятком, тільки я не висловлюю свої почуття ненавистю і злістю. Зараз я шукаю все в собі. Я стала більше працювати саме зі своїм внутрішнім світом. Стала читати книги з психології і езотерики, намагаюся міняти своє мислення. У мене з'явилися захоплення, я стала розкривати в собі таланти. У мене двоє діток і я зрозуміла, що я краще приділю їм свій дорогоцінний час, ніж заздрощів і обговоренню друзів, від нічого робити. Нещодавно я написала статтю, там я піднімаю цю тему « Чому в одних все виходить, а в інших ні «. А заздрячи я віддавала частину своєї енергії, людям, яким заздрила, тим самим доводила себе до «нервового зриву», весь час акцентуючи на цьому увагу. Ну що ж я доброго для себе робила? Нічого. Тепер я настільки зайнята, що недавно дзвонить моя знайома і каже, що ображається, тому що я до неї в гості не приходжу. Ось так, мені ніколи в гості до подруги сходити, не те що заздрити і засуджувати.

Звичайно ж чіткої відповіді на питання як впоратися з заздрістю немає. Все це індивідуально і потрібно розбиратися з кожною конкретною ситуацією.

Заздрість, перш за все є ознакою відсутності самоповаги і визнання власної унікальності. Адже у кожного з нас є щось, чого немає в інших людей. Якщо концентруватися на тому, що ти унікальний і індивідуальний, а також дякувати Всесвіт за те що у тебе є, то світ навколо буде змінюватися. Заздрячи чужим успіхам люди часто забувають про власні успіхи і досягнення. У всіх нас є свої сильні і слабкі сторони. Імунітет від заздрості це розкриття власного потенціалу.

А як ви справляєтеся з заздрістю? І взагалі як ви ставитеся до людей, які весь час всім заздрять. Мені дуже цікава ваша думка з цього питання.

Мені дуже хочеться, щоб якомога більше людей усвідомило, що не варто витрачати ні свого часу, ні своє життя на заздрість. Будьте мудрі. Вчіться радіти життю, кожному дню і кожній миті. Адже життя насправді дуже коротка. Вчіться справлятися з заздрістю. Будьте щасливі, улюблені, здорові, насолоджуйтеся життям.

Як же впоратися з заздрістю і що це за почуття таке?
Але, по суті, що таке заздрість?
Ну що ж я доброго для себе робила?
А як ви справляєтеся з заздрістю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online