Специфіка нерухомості в Болгарії - Ділові новини АН BFS

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про будівництво

Більшість новобудов Болгарії є цегляно-монолітні конструкції Більшість новобудов Болгарії є цегляно-монолітні конструкції. Основу будівлі складає каркас з монолітного залізобетону, а стіни і перегородки будівлі зводяться з цегли. товщина вбудованих стін становить 15 см плюс шар машинної шпаклівки. А товщина зовнішніх стін - 25 см плюс ще 5 см шар теплоізоляції пінополістирольними плитами. Зверху на ізоляцію кріпиться арматурна сітка, після чого стіни штукатуряться, фарбуються або обробляються деревом і каменем.

Якщо дах будівлі передбачена плоскою, то вона покривається бітумним або полімерним матеріалом. Але найчастіше будівельники зводять скатні дахи і покривають їх червоною черепицею.

Будівництво будинків проходить досить швидко. Наприклад п'ятиповерховий будинок на 20 квартир зводиться "під ключ" за 9-10 місяців. На етапі будівництва покупець може внести незначні зміни в перепланування і підібрати індивідуально оздоблювальні матеріали. У період туристичного сезону будівництво в курортних зонах на узбережжі Болгарії заборонено (приблизно з 15 травня по 15 жовтня).

Що стосується комунікацій, то варто відзначити, що централізоване гаряче водопостачання є тільки в деяких великих містах. в більшості квартир питання подачі гарячої води вирішується установкою індивідуальних водонагрівачів, що працюють від електрики. Центральне опалення також є тільки в великих містах і переважно в муніципальних об'єктах. Масово ж опалення в квартирах встановлюються кондиціонери або електричні конвектори.

Згідно з Державними стандартами Болгарії в будівництві діють наступні гарантійні терміни:

1. Для всіх видів виконаних конструкцій будівель і споруд: 10 років.

2. Для робіт по гідро-, тепло- і звукоізоляції: від 3 до 5 років залежно від середовища.

3. Для всіх видів будівельних, монтажних, оздоблювальних робіт і для внутрішніх комунікацій будівлі: 5 років.

4. Для встановлених в приміщенні машин і механізмів: 5 років.

про обробці

Внутрішнє оздоблення квартир буває двох видів: обробка по "БДС" і обробка "під ключ". Оздоблення по БДС характерна для квартир в житлових будинках у Варні, Бургасі або Софії. Оздоблення "під ключ" часто зустрічається в курортних комплексах на узбережжі і на гірськолижних курортах.

Відділу "по БДС" - включає в себе штукатурку стін, чорнову стяжку підлоги, підведення водопостачання (без установки сантехніки), установку склопакетів і вхідних дверей.

Оздоблення "під ключ" має на увазі повністю відремонтовані квартири:

  • стіни пофарбовані фарбою;
  • підлоги покриті керамогранітом або ламінатом (іноді комбінуються два матеріалу);
  • встановлені вікна і міжкімнатні двері;
  • ванна кімната повністю готова для користування: монтована душ-кабіна (ванни встановлюються рідко), встановлена ​​сантехніка, змішувачі, стіни і підлоги викладені кахельною плиткою;
  • встановлені розетки, вимикачі, світильники;
  • підводяться телефонні і телевізійні кабелі;
  • може бути встановлений домофон;
  • іноді в обробку включений кондиціонер.

Про площадеобразованіі

У Болгарії діє система розрахунку квадратури, яка регламентується Постановою №7 від 2003р. про правила і нормативи при влаштуванні територій. Порядок розрахунку площ відноситься до абсолютно всієї нерухомості Болгарії.

Загальна площа апартаментів складається з двох частин:

  • забудованої площі квартири (її також називають "чистою" або "житловий");
  • відсотка загальних частин будівлі, який покладається на конкретний апартамент.

Забудована розмір номера - це вся площа по зовнішньому периметру квартири, включаючи половину товщини стін, житлові кімнати, коридори, санвузли, внутрішні стіни, підсобні приміщення і балкон.

Загальні частини будівлі - це під'їзди, сходові площадки та прольоти, горища, фойє, фасадні стіни, коридори. Всі ці площі сумуються і діляться пропорційно на кількість приміщень. Після чого частина, що має належати на кожну квартиру, в середньому становить від 12 до 25% площі квартири і називається ідеальні частини від загальних частин будівлі.

Склавши докупи відсоток загальних частин і забудовану площу квартири, ми отримаємо загальну площу, від якої розраховується вартість апартаменту і, в наслідку такса обслуговування.

Додайте джерело АН BFS в обране Google Новини . Що далі? Буде цікавіше!

Що далі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online