Бізнес-план бази відпочинку: приклад з розрахунками

  1. Як оформити базу відпочинку
  2. земля
  3. Проектні роботи
  4. Дозволи
  5. фінансові розрахунки
  6. Як залучати клієнтів
  7. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

База відпочинку - вид туристичних послуг, які надаються клієнтам на платній основі. Якщо раніше практично всі російські турбази були окремими відомчими структурами, утримувалися за рахунок державного бюджету і надавали можливість відпочинку тільки певним категоріям громадян, то сьогодні організацією і змістом турбази може займатися будь-який суб'єкт підприємництва (ІП або ТОВ). І договори на обслуговування він може укладати з будь-якими зацікавленими особами, готовими платити гроші за послугу. Про те, як скласти бізнес-план на базу відпочинку і як його реалізувати, далі в матеріалі.

як скласти бізнес-план

зміст:

Як оформити базу відпочинку

Кінець зими-початок весни - дуже вдалий час для початку підготовки в літнього туристичного сезону. За три весняні місяці можна виконати колосальну роботу по відкриттю власної турбази:

  • зареєструвати підприємницьку діяльність ( ІП або ТОВ );
  • знайти підходящу ділянку землі і отримати його в оренду;
  • замовити проект і бізнес-план на будівництво бази відпочинку;
  • побудувати саму базу і ввести її в експлуатацію;
  • провести яскраву кампанію по просуванню послуг на туристичному ринку.

зареєструвати підприємницьку діяльність (   ІП або ТОВ   );   знайти підходящу ділянку землі і отримати його в оренду;   замовити проект і бізнес-план на будівництво бази відпочинку;   побудувати саму базу і ввести її в експлуатацію;   провести яскраву кампанію по просуванню послуг на туристичному ринку

В ідеалі на всі перераховані заходи необхідно витратити півроку. Але додаткове фінансування і співробітництво з відповідальними підрядниками дозволить підприємцю запустити базу відпочинку набагато швидше.

Якщо читач - новачок в бізнесі, то кращий варіант старту - придбання готової оздоровчої бази відпочинку і складання бізнес-плану саме під цей вид послуг. Ну а якщо вже є досвід ведення підприємницької діяльності, то можна починати власний проект.

земля

Основні вимоги до ділянки землі такі: він повинен бути призначений для рекреації (дозволений вид використання), площа ділянки не повинна бути менше чотирьох гектарів, ділянка не повинна перебувати в заповідних зонах.

Крім того, територія повинна відповідати ряду утилітарних вимог:

  • недалеко від великих і / або середніх міст;
  • недалеко від великих трас;
  • до ділянки повинен бути зручний під'їзд;
  • для турбази бажано мати вихід до води;
  • місцевість повинна володіти унікальними якостями і запам'ятовуватися туристам.

Якщо підприємець знайшов таку ділянку, то визначити дозволений вид його використання можна по публічної кадастровій карті на сайті служби державної реєстрації прав та угод з нерухомістю www.rosreestr.ru. Тут же можна подивитися кадастровий номер ділянки і дані про право власності на нього. Цих відомостей цілком достатньо для того, щоб почати роботу з укладання договору оренди на землю.

В середньому термін укладення договору - близько двох місяців.

Корисно прочитати,   як відкрити басейн для дітей Корисно прочитати, як відкрити басейн для дітей . Вимоги до приміщення, обладнання та персоналу, бюджет відкриття і планування прибутку.

У скарбничку підприємцю: приблизний бізнес-план по відкриттю аквапарку .

Проектні роботи

Проект на будівництво турбази готує проектне бюро. Воно візьметься за роботу тільки після того, як замовник отримає в оренду землю, а також коли компетентним органом будуть видані умови використання та забудови даної ділянки.

Термін підготовки проекту - близько двох тижнів. Замовник не має права відступати від проекту. Будь-які самовільні зміни стануть причиною затримки введення турбази в експлуатацію.

Будь-які самовільні зміни стануть причиною затримки введення турбази в експлуатацію

База відпочинку повинна складатися з житлового фонду (близько 20 номерів), який можна організувати як в окремо розташованих будиночках, так і в декількох корпусах. А також має бути адміністративна будівля, їдальня / їдальня, технічні приміщення. Якщо будиночки або корпуси не обладнані санвузлом, то на території повинен розташовуватися загальний санвузол (кілька санвузлів).

Необхідно передбачити баню, благоустрій території, майданчики для ігор (дитячі та дорослі), мангальні і інші об'єкти, необхідні для організації запланованих видів відпочинку.

Дозволи

Після того як турбаза буде побудована і введена в експлуатацію, ніяких додаткових дозволів і ліцензій на її відкриття та функціонування не потрібно. Бізнесмен зобов'язаний дотримуватися тільки правила ведення підприємницької діяльності, а також забезпечити екологічну, санітарну та пожежну безпеку на території комплексу.

фінансові розрахунки

Бізнес-план туристичної бази відпочинку складається з підрахунку витрат, доходів і прибутку.

В статтю стартових витрат з відкриття турбази входять витрати на її оформлення і будівництво. В середньому підприємцю доведеться витратити близько 10 млн рублів.

Наведемо приклад бізнес-плану бази відпочинку на вісім будиночків з орієнтовними розрахунками.

Будівництво та обладнання одного будиночка з профільованого бруса обійдеться приблизно в 700 тис. Рублів. В цю ціну входить сама споруда, обробка, внутрішньобудинкові комунікації, обладнання та меблі. При виборі більш економічного матеріалу для будівництва будиночок може коштувати 400 тис. Рублів. Будувати більш дешеве житло не рекомендується.

Будувати більш дешеве житло не рекомендується

Будівництво лазні (див. проект лазні для бізнесу ), Мангальной і загальний благоустрій території обійдеться в суму не менше 3 млн рублів.

Щомісячне утримання бази відпочинку обходиться приблизно в 300 тисяч рублів (зарплата п'яти співробітників, орендна плата і податки).

Щорічний дохід турбази від здачі восьми будиночків (по два номери кожен) становить приблизно 4,5 млн рублів. На додаткові послуги, що включають шашликовий бізнес , Баню, здачу в оренду обладнання для ігор і розваг, продаж безалкогольних напоїв, можна додатково заробити ще близько 500 тис. Рублів на рік. Разом, загальний річний дохід турбази - близько 5 млн рублів. А поточний річна витрата - близько 3,5 млн рублів. Середній заробіток - близько 1,5 млн рублів за рік.

При таких оборотах і прибутку турбаза окупиться не раніше ніж через шість років.

Дохід від здачі будиночків розраховувався виходячи з того, що середня річна завантаження турбази складає близько 70%, а середнє завантаження в період з осені по весну становить близько 40%. Середня вартість кімнати в будиночку - 1,5 тис. Рублів.

У підприємця є два шляхи підвищення заробітку: або збільшувати відсоток заповнювання турбази, або збільшувати вартість послуг. Але більш дорогі послуги вимагають великих витрат, тому цей шлях підходить далеко не кожному.

Для збільшення відвідуваності підприємці, які розробляють бізнес-план бази відпочинку на озері, чистять водойму, упорядковують пляжі, встановлюють додаткові водні розваги.

У бізнес-план бази відпочинку в лісі включаються додаткові послуги: збір грибів, ягід, телескоп для спостереження за зірками, басейн і т. Д. Все, що може урізноманітнити відпочинок туриста.

Як залучати клієнтів

Просування послуг туристичної бази можна одночасно вести за чотирма напрямками:

  • реклама в ЗМІ і розповсюдження друкованої продукції;
  • включення відомостей про турбазі в туристичні інформаційні довідники (у тому числі і інтерактивні);
  • просування через групи в соціальних мережах;
  • розстановка покажчиків і банерів на дорогах, що ведуть до турбази.

В середньому стартова рекламна кампанія обходиться приблизно в 200 тис. Рублів. Але чим більше людей дізнаються про існування нового об'єкта, тим швидше окупляться витрати.

Корисно прочитати, що представляє собою   кемпінг як бізнес Корисно прочитати, що представляє собою кемпінг як бізнес . Покроковий план відкриття наметового табору в Росії.

Все про те, як відкрити пейнтбольний клуб .

На замітку: скільки коштує побудувати міні-готель , І як швидко окупляться вкладення.

висновок

Якщо підприємець хоче побудувати турбазу і перетворити її в прибутковий бізнес, йому потрібно бути готовим до наступних труднощів: хорошу землю під турбазу не так легко знайти, а ще важче взяти її в оренду; вкладення великих сум буде окупатися протягом тривалого часу. Але якщо ці труднощі він подолає, то в підсумку стане власником перспективного, цікавого і прибуткового бізнесу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online