Як отримати закордонний паспорт без військового квитка

  1. Документи для отримання закордонного паспорта чоловікам призовного віку
  2. Складнощі отримання закордонного паспорта без віннеки
  3. Захист прав у разі відмови видати закордонний паспорт
  4. Альтернативні способи отримання закордонного паспорта

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

зміст

Документи для отримання закордонного паспорта чоловікам призовного віку

Складнощі отримання закордонного паспорта без віннеки

Захист прав у разі відмови видати закордонний паспорт

Альтернативні способи отримання закордонного паспорта

Процес отримання закордонного паспорта є досить простим і не займає багато часу. Досить заповнити заяву і надати повний пакет документів. У нього входить і військовий квиток, який повинні надавати всі особи чоловічої статі. Але часто буває, що у заявника немає віннеки. У цій статті ми розглянемо процес отримання закордонного паспорта без військового квитка, розглянемо порядок звернення і розповімо коли потрібен юрист , А коли можна впоратися самостійно.

Документи для отримання закордонного паспорта чоловікам призовного віку

Для отримання закордонного паспорта чоловікам необхідно подати такі документи:

  1. Заповнену анкету. Її зразок можна знайти в інтернеті або на сайті УФМС. Вона оформляється в 2 примірниках і повинна бути завірена на основному місці роботи. Непрацюючим громадянам завіряти анкету не потрібно.
  2. Паспорт громадянина РФ і ксерокопії всіх заповнених сторінок.
  3. Трудову книжку і завірені ксерокопії всіх заповнених аркушів. Пенсіонери або непрацюючі громадяни повинні представити трудову і її копію, завіряти яку не потрібно.
  4. Старий закордонний паспорт, якщо такий є і копію його першої сторінки.
  5. СНІЛС.
  6. 2 або 4 фотографії встановленого розміру. Кількість фото залежить від того, який паспорт оформляється - старого чи нового зразка.
  7. Квитанція про оплату держмита. Її розмір теж залежить від того, який паспорт оформляється.

Для чоловіків призовного віку, які відслужили в армії необхідно представити військовий квиток і його ксерокопію.Для тих, хто ще не проходив військову службу, потрібна довідка з військкомату за встановленою формою.

Оформити документ можна в територіальному відділенні ФМС. Для цього потрібно звернутися туди і зайняти чергу. У деяких містах є електронні черги, що значно спрощує роботу. Досить просто прийти і записатися на подачу документів. Після чого буде призначений день і час звернення. Десь доводиться стояти в живій черзі, що займає чимало часу в людини яка звернулася. Особливо великий ажіотаж виникає на початку весни, оскільки наближається сезон відпусток.

З недавнього часу можна оформити закордонний паспорт в багатофункціональному центрі. Клієнт може будь-яким зручним способом записатися на прийом і передати весь пакет документів співробітнику МФЦ. Звертаємо увагу, що службовці не перевіряють документи, а просто беруть їх і передають в УФМС. Тому не дивуйтеся, що через кілька днів може зателефонувати працівник центру і повідомити про те, що в документах знайдена помилка, і необхідно прийти - виправити її. Так може тривати до тих пір, поки всі неточності не будуть усунені.

Тому доцільніше подавати документи відразу в УФМС, оскільки при передачі документів працівник даної служби відразу перевірить їх правильність і актуальність. Після чого забере їх на перевірку і за її результатами громадянин або отримає готовий паспорт, або письмову відмову.

Зареєструйтеся зараз і отримаєте безкоштовну консультацію Фахівців

Складнощі отримання закордонного паспорта без віннеки

Згідно з Федеральним законом, оформляючи закордонний паспорт, чоловік призовного віку в обов'язковому порядку повинен представити військовий квиток. Якщо він відсутній через те, що громадянин ще не проходив строкову службу, то у військкоматі він повинен отримати довідку за формою 32. Тому оформити паспорт для виїзду за кордон без відомостей про проходження служби в лавах збройних сил Росії не вийде.

Оформити даний документ без військового квитка можна тільки в тому випадку, якщо молода людина навчається у вузі, технікумі або коледжі. Йому потрібно отримати довідку в деканаті, в якій буде відображено, що в даний момент він є студентом навчального закладу. Цю довідку необхідно здати в установа, що займається оформленням закордонного паспорта, разом з іншими документами.

Є і ще один спосіб оформити закордонний паспорт без військового квитка. Зазвичай ним користуються ті юнаки, які вже закінчили навчання, але в армії так і не служили. При проходженні медичної комісії у них може виявитися захворювання, яке їм дасть можливість отримати відстрочку від призову або, і зовсім забезпечить «білий» квиток.

У цих випадках для громадянина можливий виїзд за кордон без військового квитка. Досить отримати у військкоматі довідку про те, що у нього є відстрочка або про те, що його визнали непридатним для проходження армійської служби.

Інших законних способів, оформити або здійснити заміну закордонного паспорта без військового квитка немає. Багато порушують закон, купуючи підроблені віннеки, приписне свідоцтво і довідки. Але варто врахувати, що це кримінально каране діяння і замість відпочинку за кордоном можна отримати тюремний термін.

Захист прав у разі відмови видати закордонний паспорт

Для початку громадянин повинен зібрати всі документи, заповнити анкети, заплатити держмито і передати повний пакет документів до інспекції, що займається оформленням і видачею закордонних паспортів. Після подачі документів почнеться перевірка даних про заявника та його особистості через всі державні структури.

Якщо в людини яка звернулася відсутні обставини, які можуть перешкодити його виїзду за кордон, то закордонний паспорт він обов'язково отримає. У тому випадку, якщо співробітник паспортного столу отримає інформацію про те, що в біографії особи є факти, що перешкоджають покидання Росії, йому буде відмовлено в оформленні паспорта.

Відмова прийде в письмовому вигляді і повинен бути переданий заявнику. У ньому обов'язково повинна бути вказана причина, по якій йому відмовили в оформленні закордонного паспорта. Якщо громадянин не згоден з цим або дані, які послужили причиною відмови, є недостовірними або неактуальними, то він може написати скаргу / звернення на адресу керівника ФМС.

У зверненні необхідно буде вказати всі нюанси справи і підтвердити свої слова документально. Спеціальна комісія перевірить нову інформацію і прийме рішення виходячи з нововиявлених обставин. Якщо інформація підтвердиться і мала місце помилка, то закордонний паспорт буде оформлений і виданий у встановлені терміни.

Зареєструйтеся зараз і отримаєте безкоштовну консультацію Фахівців

Альтернативні способи отримання закордонного паспорта

Оформити документ можна як через державні структури (держпослуги), так і через приватні компанії. Цим, як правило, займаються туристичні агентства. Вони допомагають клієнту заповнити анкети, консультують по всіх виниклих питань, приймають документи і після оформлення видають закордонний паспорт йому на руки. Це дуже зручний сервіс і ним користуються багато громадян.

Але за зручність доведеться заплатити. Агентства беруть немаленькі гроші за свої послуги, але дають гарантію в отриманні закордонний паспорт без приписного. Тому туди звертаються ті особи, яким відмовили у видачі паспорта у державних установах через відсутність будь-яких необхідних документів, наприклад, якщо у чоловіка призовного віку відсутній військовий квиток.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online