Розробка паспорта безпеки MSDS матеріалів, виробів і хімічної продукції

  1. У яких випадках постачальник зобов'язаний надавати паспорт?
  2. Сертифікат MSDS потребує оновлення, якщо:
  3. Характеристика документа і його зміст
  4. Орієнтовна структура і перелік обов'язкових відомостей
  5. Як оформити паспорт безпеки?
  6. Центр сертифікації «Лідер-Тест» працює наступним чином:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вартість паспорта безпеки 5 000 руб. Оформлення від 5-и днів

Будь-яка робота, взаємодія з хімічними елементами і їх сполуками несе в собі певний рівень загрози, а тому вимагає дотримання найсуворіших правил безпеки Будь-яка робота, взаємодія з хімічними елементами і їх сполуками несе в собі певний рівень загрози, а тому вимагає дотримання найсуворіших правил безпеки. Саме тому кожен виробник тих чи інших хімічних сумішей зобов'язаний надавати споживачеві повну інформацію про склад і характеристики хімічних компонентів своєї продукції. Власне, ці дані і вносяться в паспорт безпеки MSDS.

Основне призначення цього документа - забезпечити кінцевого споживача достовірною та повною інформацією про безпечний промисловому застосуванні, транспортуванні, зберіганні, а також подальшої утилізації хімічної продукції.

З огляду на те, яке колосальне значення цей документ має для забезпечення схоронності здоров'я і життя людей, навколишнього природного середовища, промислового обладнання та майна, MSDS визнаний обов'язковою частиною технічної документації на будь-які речовини, суміші, матеріали та відходи хімічного походження.

Без наявності паспорта безпеки постачання хімічної продукції просто неможливі. Він необхідний для вантажоперевезень, проходження митного контролю, потрібно при оформленні та отриманні іншої дозвільної документації.

Телефон: +7 (499) 705-65-46,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. .

У яких випадках постачальник зобов'язаний надавати паспорт?

Регламентом Європарламенту і Ради по реєстрації, оцінювання, дозволу і заборони хімічних речовин, скорочено іменованого REACH, був складений конкретний перелік продукції хімічного походження, на яку постачальник зобов'язаний пред'явити Material Safety Data Sheet, він же - паспорт безпеки хімічної продукції (MSDS) Регламентом Європарламенту і Ради по реєстрації, оцінювання, дозволу і заборони хімічних речовин, скорочено іменованого REACH, був складений конкретний перелік продукції хімічного походження, на яку постачальник зобов'язаний пред'явити Material Safety Data Sheet, він же - паспорт безпеки хімічної продукції (MSDS).

А саме:

  • Хімічні речовини, що потрапляють під категорію небезпечних і позначені в директиві тієї ж REACH;
  • Стійкі, біоакумулятивні і токсичні речовини, позначені в 13 додатку Регламенту;
  • Авторизовані хімічні речовини (14 додаток Регламенту).

Можливі випадки, коли продукція, що експортується суміш не відноситься до категорії небезпечних, відповідно до положень Регламенту REACH, але, щоб отримати право на її постачання, виробник все одно повинен надати лист безпеки MSDS. Такі ситуації мають місце, якщо в складі продукції виявлено хоча б одне хімічна речовина, яка:

  • Становить небезпеку для людини і природного середовища, а його концентрація перевищує 1% твердої маси і 0,2% від усього обсягу препарату в газоподібному стані;
  • Є стійким, біоакумулятивною, токсичним, а його концентрація в негазообразном стані продукції вище 0,1% маси;
  • Визначено регламентом REACH як авторизоване хімічна речовина і його концентрація в твердій масі перевищує 0,1%;
  • Включено до переліку речовин, щодо яких ЄС встановив граничні межі концентрації в робочому середовищі.

Сертифікат MSDS потребує оновлення, якщо:

  • Досвідченим шляхом було отримано нові відомості про ризики і можливі небезпеки;
  • Була надана авторизація, або, навпаки, було відмовлено в її наданні;
  • Встановлено нові обмеження.

Якщо який-небудь з цих випадків мав місце, виробник зобов'язаний безкоштовно надати нову версію документа з позначкою «Переглянуто: (дата)» всім одержувачам, яким протягом останніх 12 місяців здійснювалися поставки даної хімічної продукції. Як показує практика, метод передачі подібної уточненою інформацією - в письмовій формі або ж за допомогою електронного зв'язку - значення не має.

Важливо: якщо мало місце оновлення даних, при проведенні процедури реєстрації речовини обов'язкова вказівка реєстраційного номера.

Характеристика документа і його зміст

Як вже говорилося, розробка паспорта про безпеку хімічної продукції - завдання її виробника. Так як підприємств, що займаються виробництвом та постачанням таких товарів, може бути безліч, то відповідно на одну речовину можна знайти кілька різних документів MSDS. Цілком природно, що вони можуть відрізнятися структурою, обсягом і деталізацією тих чи інших пунктів, але щодо опису основних правил техніки безпеки поводження з речовиною відмінності, як правило, незначні.

Орієнтовна структура і перелік обов'язкових відомостей

  • Відкривши паспорт хімічної безпеки, працівник підприємства або будь-хто з персоналу аварійної служби неодмінно повинен знайти там такі відомості;
  • Фізичні характеристики речовини - температура плавлення, кипіння, випаровування, займання та ін .;
  • Показники токсичності;
  • Детальний опис наслідків незахищеного контакту з речовиною для здоров'я людини;
  • Методи надання медичної допомоги в разі виникнення екстреної ситуації;
  • Хімічні властивості продукції - активність, інтенсивність можливих реакцій з компонентами, що містяться в навколишньому середовищі і іншими хімічними елементами;
  • Умови зберігання - температура, світло, параметри приміщення, ємності та терміни;
  • Умови переробки та утилізації;
  • Детальний опис необхідного захисного спорядження або спецодягу;
  • Методи знешкодження та ліквідації наслідків аварійних ситуацій з хімічною речовиною.

Характер описуваних даних

Важливо розуміти, що паспорт безпеки продукту не може бути і не є головним і первинним джерелом інформації про той чи інший хімічний елемент. Його доречно розглядати лише як довідковий посібник, в якому містяться більш-менш повні дані, щодо фізико-хімічних характеристик продукції.

Але, незважаючи на той факт, що документ має характер довідкового і додаткового, неприпустимо спотворення його змісту або внесення заздалегідь неправдивих та неперевірених відомостей. У паспорт вноситься виключно достовірна інформація - так визначає Державний стандарт.

При складанні подібного документа, особливу увагу необхідно приділяти точному і повному опису небезпечних властивостей речовини, правилам безпеки по роботі з ним і методам знешкодження. Допущені неточності і помилки, особливо в цих пунктах, часто обертаються для укладачів сертифікатів розглядами в судових інстанціях.

Таким чином, паспорт безпеки надає лише допоміжну інформацію про речовину і його характеристиках. Документ надає максимально повну інформацію про властивості продукції, але не містить ніяких відомостей про відповідність того чи іншого продукту загальноприйнятим законодавчим нормам. У цьому його головна відмінність від сертифіката (декларації) про відповідність.

Як оформити паспорт безпеки?

Хоч документ, про який йде мова, і має виключно довідковий характер, його наявність істотно спрощує отримання інших сертифікатів. Крім того, подавши документи і оформивши паспорт в Росії, підприємство тим самим значно збільшує свої шанси на швидке і безперешкодне отримання аналогічного документа за кордоном.

Оформити паспорт можна в будь-якому органі, що має відповідну акредитацію на надання таких послуг. Центр сертифікації продукції «Лідер-Тест» має для цього всі необхідні повноваження, а також прямі договори з профільними відомствами та службами.

Щоб скласти потрібну документацію, ми спеціально проводимо цілий ряд випробувань і аналізів для визначення і найбільш точного опису всіх характеристик вашої продукції. І тільки потім, на підставі профільних досліджень і експериментів, оформляємо паспорт.

Центр сертифікації «Лідер-Тест» працює наступним чином:

  1. Приймаємо вашу заявку, яку ви можете подати будь-яким зручним для вас способом - по телефону, онлайн або звернувшись безпосередньо до консультанта на сайті.
  2. Отримуємо і аналізуємо надану вами документацію і, в разі необхідності, займаємося оформленням документів, яких не.
  3. Перевіряємо сертифицируемую продукцію.
  4. Оформляємо паспорт безпеки в повній відповідності з діючими нормами і вимогами.
  5. Проводимо реєстрацію отриманої технічної документації.
  6. Видаємо вам на руки готовий і вже належним чином зареєстрований, паспорт безпеки.

Якщо Вам потрібна консультація, прямо зараз наберіть наш номер телефону або напишіть на пошту. Наші співробітники дадуть відповідь швидко, вичерпно і кваліфіковано, а також зорієнтують Вас в питанні вартості послуг.

Попередню інформацію про ціни ви завжди можете подивитися у нас на сайті у відповідному розділі - ми працюємо максимально прозоро. 15 років досвіду - не порожній звук. «Лідер-Тест» - це завжди оперативність і професіоналізм.

Телефон: +7 (499) 705-65-46,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. .

У яких випадках постачальник зобов'язаний надавати паспорт?
У яких випадках постачальник зобов'язаний надавати паспорт?
Як оформити паспорт безпеки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online