Номер карти Віза, номери кредитних карт Visa

  1. Що таке номер карти Віза і як його дізнатися?
  2. Історія появи платіжних пластикових карт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно зі статистикою, кожен росіянин має в постійному користуванні хоча б одну пластикову карту . І це не дивно, адже розраховуватися ними набагато простіше. І робити це можна не тільки в магазині, але і в інтернеті. Однією з найбільш поширених платіжних систем, картами яких користуються в Росії є Віза - транснаціональна компанія, що базується в Америці. З її допомогою можна здійснювати фінансові операції по всьому світу. Номер картки Visa унікальний і не може повторюватися.

Що таке номер карти Віза і як його дізнатися?

номери кредитних карт Visa - дуже важлива частина інформації про карту. З їх допомогою можна оплачувати різні товари і послуги в інтернеті. Також він необхідний для прив'язки і реєстрації карти в іншій платіжній системі, наприклад, Paypal або Qiwi Wallet. Зазвичай номер розташований з лицьового боку картки і надрукований опуклими буквами, з сріблястим або золотистим покриттям.


Як дізнатися номер карти:

  • Стандартні приклади номерів карт Visa складаються з 16 символів, але іноді зустрічаються 13-ти і 19-ти-значні номери. Ці цифри є не випадкову послідовність, кожна з них має своє значення.
  • Так, перший символ на карті позначає приналежність до платіжної системи. 4 - це і є Visa, номери, що починаються з п'ятірки, належать системі Mastercard.
  • В цілому ж, перші 6 символів є позначенням банку, що випустив карту. Інші цифри є номером карти, який формує система, що працює відповідно до спеціального алгоритму, який мінімізує ймовірність підібрати номер карти вручну.
  • Однак зараз створено програми, здатні підібрати номер карти автоматично, для цього, щоб зберегти гроші клієнтів, банки ввели додаткові коди безпеки для здійснення онлайн-платежів. Тому зазвичай, крім 16-значного номера карт Visa код безпеки CVV, що складається з 3 цифр і термін дії карти (знаходиться також на лицьовій стороні в форматі місяць / рік) необхідно буде ввести в зазначені поля.

Помилкою буде вважати, що незнання ПІН-коду не дозволить зловмисникам скористатися грошима з чужого рахунку, адже багато необхідної для цього інформації розташоване на лицьовій стороні картки. Тому не рекомендується показувати платіжну дебетову або кредитну карту стороннім, особливо якщо на рахунку багато коштів або встановлений великий ліміт по кредиту.

Однак дізнатися власника карти, знаючи її номер неможливо. Інформація стосується тільки банку, що випустив карту, платіжну систему (значок якої зазвичай і так надрукований на карті) і країну видачі кредитки.

Другий блок цифр позначає номер рахунку власника банківської карти. При цьому останній символ є перевірочним і визначається в залежності від знаків, що стоять перед ним.

Історія появи платіжних пластикових карт

Перші дебетові картки з грошима американські банки випустили ще на початку другої половини 20 століття, проте, щоб розплачуватися такими картами у банків повинні були бути домовленості з кожним магазином окремо. В результаті такі домовленості були лише з невеликою кількістю торгових точок, в наслідок чого карти не набули великого поширення.

Тому згодом у кінці 60-их початку 70-их рр. минулого століття банки вирішили об'єднатися і створити єдині платіжні системи, що дозволяють організовувати оплату в усіх магазинах. Так виникли дві найбільші з існуючих на даний момент платіжних систем Visa і Mastercard. У кожної з них є свої правила проведення фінансових операцій і всі банки співпрацюють або з однією з них, або з двома відразу. Основна різниця полягає в тому, що карти Віза в основному призначені для здійснення операцій в доларах США, тоді як для Мастеркард при розрахунках в Єврозоні основна валюта євро, а долар використовується в інших регіонах.

У Росії карти Віза з'явилися більше 30 років тому. АТ «Інтурист» стало першим фінансовим інститутом, який приєднався до системи міжнародних фінансових розрахунків. з російських банків першим членом системи Visa став Сбербанк .

5 562 перегляду Підпишіться на Bankiros.ru

Що таке номер карти Віза і як його дізнатися?
Що таке номер карти Віза і як його дізнатися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online