Акумуляторна батарея. ПП Неліквід

  1. Створення «ядерної батареї»
  2. Що таке Нікель-63
  3. Метод створення радіонукліда Ni 63 включає в себе кілька стадій:
  4. Складнощі масового виробництва

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як часто і постійно розряджалася акумуляторна батарея, на нашому улюбленому бум-боксі або плеєрі. Зараз у деяких існує постійний страх, що улюблений гаджет розрядиться в місті, і ми залишимося без зв'язку із зовнішнім світом і друзями. Смішно? Кому-то так, а ось для кого-то це просто трагедія. А якщо ми вам скажемо, що скоро не потрібно буде постійно заряджати акумулятори і всякі там батарейки, які були так необхідні для радіоприймачів, які працюють на транзисторах . Не вірите? Але Майбутнє вже близько - в цьому році з'явилася перший ядерний мініатюрний акумулятор, як її ще називають «ядерна батарейка», яка зможе працювати не менше п'ятдесяти років.

Створення «ядерної батареї»

У такій важливій галузі, як ядерна постійно відбуваються значні і важливі відкриття, ось і зараз сталося щось революційне - скоро з'явиться вже не дослідний зразок, а працюючий акумулятор, в основі якого лежить процес бета-випромінювання (перетворення в електричну енергію). При цьому, використовується ізотоп нікелю 63, який зможе постачати будь-який електронний пристрій електроживленням.

За словами одного з творців пристрою - це не просто батарея, а цілий «ядерний генератор змінного напруги з тривалим терміном експлуатації». Не варто лякатися слова «ядерний», такий акумулятор абсолютно безпечний для людини. Бета-випромінювання даного пристрою м'яке, а корпус приладу здатний з легкістю затримувати електрони.

П'єзокристал перетворює енергію ядерного напіврозпаду в енергію механічного коливання, яка в свою чергу стає електричною енергією. Пристрій надзвичайно корисно і перспективно, воно може працювати дуже довгий час, володіє значним температурним діапазоном: витримує як дуже високі температури (до + 200 градусів за Цельсієм), так і низькі (- 100 градусів Цельсія). Значним плюсом є і його маленькі розміри: в сантиметрах - 1х0.5х0.5.

Що таке Нікель-63

Такий ізотоп, як Ni 63 в природі не існує, створити його можна виключно в лабораторних умовах штучно. Вчені деяких країн уже навчилися отримувати низькозбагачений нікель, в якому 63 - ий ізотоп міститься в кількості всього лише 20%. З такого речовини якісний акумулятор створити неможливо. Але, починаючи з 2016 року, на одному атомному підприємстві придумали технологію, по якій можна збагатити до 80%.

Метод створення радіонукліда Ni 63 включає в себе кілька стадій:

  • Створення збагаченої мішені з нікелю 62;
  • Опромінення її в реакторі;
  • Збагачення облученной продукції до Ni 63.

Можливі області застосування

  • Як джерело живлення деяких видів датчиків, які неможливо регулярно обслуговувати, в важкодоступних регіонах Крайньої Півночі, Арктики;
  • У техніці, призначеної для літакобудування і космічних апаратів, в тому числі для дослідження далекого космосу;
  • У ядерній промисловості;
  • Для атомних електростанцій;
  • У системах контролю, безпеки на прикордонних територіях;
  • Підводні човни;
  • Оборонна промисловість;
  • транспорт;
  • Медицина.

На сьогоднішній день такими «ядерними батареями», виробництва «Росатома» вже зацікавилося ряд медичних клінік в Швейцарії - на їхню думку, такі пристрої ідеальний для роботи в кардіостимуляторах.

Складнощі масового виробництва

На сьогоднішній день існує єдина перешкода до масового виробництва пристрою, щоб батарея була доступна практично всім - надзвичайно висока ціна. Експерти кажуть, що така «батарейка» на даний момент може коштувати приблизно близько 5 мільйонів в рублях, так як отримати ізотоп Ni 63 складно, бо таку можливість мають тільки три підприємства. Але наука і технології не стоять на місці, а значить при зростанні обсягів ізотопу, ціна на акумулятор буде знижуватися.

І шкода, що Залізний Людина - це тільки фантастика, адже йому такий «реактор» явно б у нагоді, а значить, Тоні Старк точно б вклався в виробництво «ядерної батарейки».

Смішно?
Не вірите?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online