В історичному центрі Барнаула почали будувати житлову висотку зі скляними вежами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Барнаулі між Палацом одружень і будівлею міської адміністрації на вулиці Гоголя з'явиться висотний багатоквартирний будинок. Будівництво анонсувала одна з найбільших компаній міста - СК «Сибір». На сайті вже з'явилася проектна декларація, деталі проекту описує «Нерухомість Алтай».

Згідно з документом, будинок змінної поверховості (від 8 до 11) будуть зводити на вулиці Гоголя, 46 «а». Раніше на цьому місці функціонувало адміністративна будівля - тут розміщувалася торгова компанія «Газтеплокомплект». Причому, згідно з довідником 2ГІС, вона знаходиться там до сих пір, хоча по факту територія вже розчищено від будівель. Цікаво також, що дозвіл на будівництво «Сибір» отримала лише 16 вересня. Ділянка практично впритул примикає до Палацу одружень, зараз його закриває паркан.

У проектній декларації також сказано, що будинок буде Г-подібної форми, з дворівневої підземною автостоянкою на 76 машиномісць. Квартир у висотці запроектовано 80, причому всі вони однокімнатні. Але при цьому найбільші займатимуть по 123 кв. м, а маленькі - від 38 кв. м, вартість визначена на рівні 50 тисяч рублів за кожен кв. м. Побудувати будинок компанія обіцяє за 31 місяць - здати об'єкт планують в травні 2019 року.

Судячи з візуалізації проекту, будинок буде незвичайним і в архітектурному плані. Його увінчають шпилі на двох скляних вежах. Як зазначає «Нерухомість Алтай», вперше тему будівництва житлового будинку на даній ділянці підняли рік тому - тоді на Містобудівній раді компанія презентувала проект, його схвалили. Однак він помітно відрізняється від анонсованого тепер на сайті забудовника.

Згідно з декларацією, передбачається повне благоустрій прилеглої території. В'їзд на ділянку здійснюється з вулиці Гоголя, на перших поверхах будівлі розмістяться об'єкти громадського призначення. У дворі передбачений майданчик для відпочинку дорослих і дітей. Вільну від забудови і покриттів територію засадять деревами та чагарниками. Передбачувана вартість будівництва - 269 млн рублів.

Цікавий і той факт, що кілька днів тому Палац одружень перейшов в крайову власність. Ще влітку депутати Барнаульской міськдуми проголосували за рішення ліквідувати відділ РАЦСу в тій будівлі через прийнятий в краї закону. Згідно з ним органи місцевого самоврядування міст і районів краю втратили повноважень реєструвати акти громадянського стану. Замість цього буде створено 13 міжрайонних відділів РАГС і сім відділів в Барнаулі, в тому числі спеціалізований відділ реєстрації смерті. Подальша доля будівлі Палацу поки достовірно невідома. Не виключено, що його разом із землею згодом віддадуть під житлову забудову, і на цьому місці з'явиться друга черга запланованого ЖК на Гоголя.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online