Понад три тисячі жителів Алтайського краю звернулися в регіональну громадську приймальню «ЖКГ-Контроль»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

21 липня 2015 р 16:15

Вже більше півтора року в Алтайському краї функціонує про бщественная приймальня і гаряча телефонна лінія «ЖКГ-Контроль» на базі Центру житлового освіти Алтайського краю. За весь час роботи приймальної в неї звернулися понад три тисячі громадян, повідомили в Главстрой Алтайського краю .

«Звернення від жителів краю надходять не тільки в приймальню, яка розташовується в Барнаулі на проспекті Леніна, 41, на території краю працює і виїзна - мобільна - приймальня. У нас сформована система роботи з питань житлово-комунального господарства - залучені незалежні експерти, юристи, фахівці крайових органів виконавчої влади », - пояснив керівник громадської приймальні« ЖКГ-Контроль »Сергій Тастан.

У громадській приймальні «ЖКГ-Контроль» кожне звернення ретельно обробляють, при необхідності залучаючи експертів з сторонніх організацій або органів влади різних рівнів. Як приклад роботи з жителями краю привели розгляд звернення дочки ветерана Великої Вітчизняної війни та трудівниці тилу Тетяни Саннікова з Барнаула.


Їй було потрібно сприяння у вирішенні житлового питання. Відповідно до федерального закону №5-ФЗ «Про ветеранів» від 12.01.1995 року вдови ветеранів Великої Вітчизняної війни повинні бути забезпечені благоустроєним житлом. Заявниця разом з матір'ю (вдовою ветерана Великої Вітчизняної війни та труженицей тилу Поліною Вавіловной Саннікова) проживають в будинку, який міська міжвідомча комісія визнала непридатним для проживання. При цьому в поліпшенні житлових умов і постановці на облік як потребують житловому приміщенні їм було відмовлено. «Будинок у нас ще насипний, доводиться його постійно ремонтувати. Зручності на вулиці, взимку дуже холодно, будинок хоч і невеликий, але за зиму спалюємо багато вугілля і дров, а можливості придбати квартиру у нас немає », - розповіла заявниця.

За її словами, в приймальню «ЖКГ-Контроль» вона звернулася випадково, але отримала реальну допомогу. Юрист порадила, що і як потрібно зробити, куди звернутися, а в підсумку вдалося виграти суд, який постановив, що відмова у визнанні потребує житловому приміщенні П.В. Саннікова є незаконним.

«Ми намагаємося не тільки доводити справу до кінця, але і мотивувати людину на самостійне вирішення питання. Головне завдання - розповісти громадянину про його права у житлово-комунальній сфері та навчити його ефективно ними користуватися », - зазначила старший фахівець громадської приймальні« ЖКГ-Контроль »Тетяна Мочалова.

Звернутися до громадської приймальні «ЖКГ-Контроль» жителі Алтайського краю можуть в Барнаулі за адресою: просп. Леніна, 41. Діє телефон безкоштовної гарячої лінії: 8-800-100-4320.

Фото: Главстрой Алтайського краю

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online