Перший в Сибіру будинок зразкового утримання - в столиці Алтайського краю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

9 лютого 2016 р 15:30

Сьогодні, 9 лютого, в присутності генерального директора, голови правління державної корпорації - Фонду сприяння реформуванню житлово-комунального господарства Костянтина Цицина, голови наглядової ради цієї держкорпорації Сергія Степашина і Губернатора Алтайського краю Олександра Карліна на будинку №247а по вулиці Антона Петрова в Барнаулі відкрили табличку, яка підтверджує, що це будинок зразкового утримання. Це перший такий будинок в Сибіру, а в Росії їх всього близько 14.

Голова наглядової ради державної корпорації - Фонду сприяння реформуванню житлово-комунального господарства Сергій Степашин подякував мешканців будинку, голови ТСЖ «Мізюлінская гай-1» Дмитра Романова за відповідальне ставлення до свого дому. «Ви знаєте, у нас всього близько 14 таких будинків по Росії, а в Сибіру ваш - перший. Я хочу вас з цим привітати. І дуже розраховую, що і мер Барнаула, і Губернатор Алтайського краю до встановленої на вашому будинку табличці і до ваших успіхів теж поставляться з особливою увагою. Користуючись нагодою, хочу зазначити, що Барнаул виконав роботи за програмою переселення громадян з аварійного житла, Алтайський край зробить це в 2017 році. В цьому плані ви молодці. Дуже важливо, щоб люди, які в'їхали в новий будинок, ставилися до нього як до власного житла в повному сенсі цих слів - відповідально і обережно. Саме таке ставлення ми сьогодні тут бачимо », - констатував Сергій Степашин.

Губернатор Алтайського краю Олександр Карлін також подякував мешканців будинку зразкового утримання за те, що вони по-хазяйськи ставляться і до власного житла, і до загальнобудинкового майну. «Саме таке ставлення до житла ми сьогодні намагаємося сформувати у його власників. Ви - мешканці першого в Сибіру і в Алтайському краї будинку зразкового утримання. На скрижалях історії ви вже записані, і цей запис ніхто і ніколи не видалить. Ми про це теж не забудемо. Думаю, вам сподобається те, як ми це відзначимо », - пообіцяв мешканцям будинку №247а Губернатор Олександр Карлін.

Голова ТСЖ Дмитро Романов і керуюча Світлана Маркус влаштували для гостей невелику екскурсію по будинку. Так само, як доглянуті під'їзди зі світлодіодним освітленням, вражає підвал будинку, в якому встановлений так званий погодозалежний вузол. Комплекс імпортного та вітчизняного обладнання вартістю близько 700 тис. Рублів дозволяє тримати стабільну температуру теплоносія, економити теплову енергію. «Ми тепер менше платимо за послуги теплопостачальної організації. Світлодіодне освітлення і автоматика, яка регулює його роботу, знизили наше споживання електроенергії в 10 разів. Ми стали менше платити за електроенергію на загальнобудинкові потреби. При цьому в під'їзді завжди світло, це дуже зручно », - розповів Дмитро Романов.

Будинок побудований в 2006 році. За словами голови ТСЖ, житловий комплекс «Мізюлінская гай-1» - це максимум комфорту і безпеки. Територія, що охороняється житлового комплексу обладнана системою відеоспостереження. На дитячому майданчику встановлені каруселі, спортивне обладнання. Щозими для дітей заливають ковзанку. Стало правилом разом зустрічати Новий рік, влаштовувати свята для дітей. Круглий рік користується попитом спеціально обладнаний майданчик для барбекю.


«Нам дуже приємно, що так високо оцінили нашу роботу. Хоча ми працювали не для того, щоб отримати високе звання. Наше завдання - забезпечити комфортне проживання собі і своїм дітям. Думаю, ця нагорода стане ще одним приводом для подальшої роботи щодо поліпшення нашого житла », - констатував Дмитро Романов.

Фото: Станіслав Хазиев

Фоторепортаж «Перший в Сибіру будинок зразкового утримання знаходиться в столиці Алтайського краю»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online