Закриття і ліквідація фірм, компанії, підприємство. Харків, Київ, Україна

  1. Види ліквідації бізнесу:
  2. Етапи ліквідації бізнесу:
  3. арбітражний керівник

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як закрити компанію в Україні

Як закрити компанію в Україні? Реорганізувати або ліквідувати підприємство, фірму або підприємця? Наші юристи надають послуги з ліквідації бізнесу і закриття ТОВ, АТ, ПП, підприємця, іноземного представництва в загальному і прискореному порядку - термінова ліквідація. Вартість ліквідації бізнесу залежить від багатьох чинників: діяльність, звітність, система оподаткування, кадровий облік та інших.

Види ліквідації бізнесу:

  • добровільна ліквідація за рішенням власника або власників підприємства відбувається за рішенням учасників або органу юридичної особи, уповноваженого установчими документами приймати рішення про ліквідацію;
  • примусова ліквідація компанії через банкрутство відбувається за рішенням суду;
  • прискорена термінова ліквідація бізнесу через переоформлення корпоративних прав з подальшою ліквідацією;
  • реорганізація підприємства

Ліквідація підприємства тягне її припинення без переходу прав і обов'язків у порядку правонаступництва до інших осіб. компанія надає послуги з супроводу фірм , Що знаходяться в процесі реорганізації, санації або ліквідації, супроводжує процедуру банкрутства, в тому числі за рішенням власника підприємства.

Етапи ліквідації бізнесу:

  • Ухвалення рішення про ліквідацію юридичної особи (приймають засновники, суд або відповідний орган), повідомлення податкової інспекції про прийняте рішення, правова і фінансова експертиза юридичної особи на предмет готовності до процедури банкрутства - ініціативний аудит, консультування з питань правових підстав для подачі заяви про визнання боржника банкрутом, правових наслідків порушення стосовно боржника процедури банкрутства;
  • Призначення ліквідаційної комісії (або ліквідатора) та повідомлення про це в податкову інспекцію, підготовка юридичної особи до процедури банкрутства, підготовка заяви про визнання боржника банкрутом, представлення інтересів в суді, консультації щодо процедури банкрутства;
  • Публікації рішення про ліквідацію підприємства і оповіщення кредиторів організації.
  • Складання проміжного ліквідаційного балансу, затвердження Кабміном і передача на розгляд податкової інспекції.
  • Затвердження ліквідаційного балансу і подання головою ліквідаційної комісії або ліквідатором документів на реєстрацію в Податковій інспекції, виключення підприємства банкрута з Єдиного державного реєстру юридичних осіб шляхом внесення до Єдиного Державного реєстру запису про припинення юридичної особи.

Часто зустрічається послуга переоформлення підприємства з подальшою ліквідацією. До неї вдаються в тому випадку, коли з яких-небудь причин побоюються перевірки підприємства і відповідальності або змушені припинити підприємницьку діяльність. Як до суду, так і на будь-якій стадії розгляду справи про неспроможність в суді між боржником і кредитором може бути укладена мирова угода. Кредитори можуть надати відстрочку і розстрочку належних платежів, знижки з боргів, якщо бачать можливість відновлення нормального фінансового стану. Боржнику може бути запропоновано обміняти боргові зобов'язання на акції або інші види зобов'язань. Цей процес обміну називається перебудовою структури капіталу.

Після проведення ініціативного аудиту, в який входять: податковий аудит, бухгалтерський аудит, фінансовий аудит, юридичний аудит клієнт отримає достовірну інформацію про дійсний стан компанії, що дозволить зрозуміти є у підприємства ознаки банкрутства, або відсутні.

Юридичні особи також можуть бути припинені в результаті реорганізації підприємства . Реорганізація підприємства - процес передачі всього майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам, що має назву правонаступниками. При ліквідації підприємства правонаступники відсутні, тобто права, і обов'язки ліквідованого особи припиняють своє існування разом з ліквідованим підприємством. Способи реорганізації підприємств в Україні: злиття, приєднання, поділ та перетворення. Особливості реорганізації: відбувається фактичне припинення підприємства з виключенням його з Єдиного державного реєстру; права і обов'язки юридичної особи, на відміну від ліквідації, не припиняються. Вони переходять до правонаступника. Проведення реорганізаційних заходів з метою оздоровлення підприємства-боржника через надання фінансової допомоги (кредиторами або власником) або відстрочку боргів називається санацією. Збори кредиторів може клопотати перед судом про надання терміну для відновлення платоспроможності (санації). У цьому випадку вводиться зовнішнє управління.

арбітражний керівник

Заходи щодо відновлення платоспроможності: перепрофілювання виробництва; закриття нерентабельних виробництв, оформлення виписки, витягу (витягу), довідки з ЄДРПОУ, стягнення дебіторської заборгованості, продаж майна, поступка прав вимоги (продаж їх на відкритих торгах), погашення заборгованості власником, продаж підприємства (бізнесу) цілком на аукціоні та ін.

міжнародний комерційний арбітраж

Реорганізувати або ліквідувати підприємство, фірму або підприємця?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online