Визначення поняття банкрутство

  1. визначення банкрутства
  2. Визнана або невизнана неспроможність
  3. особливості процедури
  4. мирна угода
  5. Фіктивне і навмисне банкрутство
  6. Законодавча база
  7. Пояснення особливостей процедури фахівцем

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даний час можна часто чути про те, що фізична особа, юридична особа або індивідуальний підприємець збираються оформляти банкрутство . Перш ніж розбиратися в особливостях даної процедури, необхідно розуміти, що означає сам термін.

визначення банкрутства

Під банкрутством або фінансовою неспроможністю називають неможливість громадянина виконувати покладені на нього фінансові зобов'язання, а саме, здійснювати платежі відповідно до зазначених термінів Під банкрутством або фінансовою неспроможністю називають неможливість громадянина виконувати покладені на нього фінансові зобов'язання, а саме, здійснювати платежі відповідно до зазначених термінів. Заборгованість при цьому може бути перед кредиторами, податковими службами, іншими фізичними, юридичними особами та індивідуальними підприємцями.

У більшості випадків фінансова неспроможність веде або тільки до втрати майна (У випадку з фізичними особами), або ще й до закриття ІП або юридичної особи.

Визнана або невизнана неспроможність

Варто зазначити, що боржник, який припиняє виконувати свої фінансові зобов'язання, встановлені відповідно до законодавства, ще не є збанкрутілим. Банкрут містить в собі визначення громадянина таким в процесі судового розгляду. Від імені боржника або його кредиторів в арбітражний суд подається відповідна заява, на підставі якого відкривається справа, в ході якого громадянина можуть визнати або ж, навпаки, не визнати банкрутом.

особливості процедури

Визнання фізичної особи банкрутом включає етап перевірки його стану арбітражним керуючим і, в разі доведення неплатоспроможності, продажу майна на торгах. У випадку з індивідуальними підприємцями і юридичними особами процес визнання фінансової неспроможності боржника включає чотири етапи: Визнання фізичної особи банкрутом   включає етап перевірки його стану   арбітражним керуючим   і, в разі доведення неплатоспроможності, продажу майна на торгах

  • спостереження;
  • фінансове оздоровлення;
  • зовнішнє управління;
  • конкурсне виробництво.

Якщо боржник або кредитор звернулися до суду - це не означає, що в обов'язковому порядку піде визначення банкрутства. Навіть коли судова інстанція задовольняє клопотання, ініціюючи процес, боржник має шанси не бути визнаним банкрутом.

мирна угода

Мирна угода з банківською організацією, податковими органами, третіми особами автоматично зупиняє процес, незалежно від того, на якій стадії розвитку справа в цей час знаходиться. Якщо сторони домовилися між собою, то в судовому порядку шукати рішення немає необхідності.

Фіктивне і навмисне банкрутство

Фінансова неспроможність включає не тільки визначення законної процедури, але також і два види економічного злочину, за які, згідно із законами Російської Федерації, передбачено кримінальне покарання.

під   навмисним банкрутством   слід розуміти вчинення керівництвом або засновниками організації умисних дій або ж їх бездіяльність, які ведуть до погіршення фінансових показників фірми і, як наслідок, його банкрутства під навмисним банкрутством слід розуміти вчинення керівництвом або засновниками організації умисних дій або ж їх бездіяльність, які ведуть до погіршення фінансових показників фірми і, як наслідок, його банкрутства. Якщо арбітражний керуючий в ході перевірки діяльності компанії виявляє ознаки такого злочину, він звертається в судову інстанцію, і справа передається в прокуратуру.

Фіктивне банкрутство - це подача заяви з проханням визнання своєї неспроможності, коли на ділі компанія є платоспроможною. Робиться це для отримання відстрочок кредиторів незаконним шляхом.

Економічні злочини скоюються індивідуальними підприємцями і юридичними особами, проте відповідальність також поширюється і на фізичних осіб, тому при виявленні порушень фізособи можуть залучатися до кримінальної відповідальності.

Згідно з Кримінальним кодексом РФ, за такі правопорушення передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років (статті 196 і 197 КК РФ).

Законодавча база

Банкрутство регламентується деякими нормативно-правовими актами, головним серед яких виступає закон «Про неспроможності» від 2002 року. Однак він поширюється на юридичних осіб і індивідуальних підприємців. Федеральний закон № 476, що вносить поправки до основного нормативно-правового акту, регулює проходження процедури фізичними особами.

Цивільний та Цивільно-процесуальний кодекс також містять деякі Цивільний та Цивільно-процесуальний кодекс також містять деякі   відомості про банкрутство, регламентуючи певні положення відомості про банкрутство, регламентуючи певні положення. У Цивільному кодексі України зазначено право фізичних, юридичних осіб і індивідуальних підприємців на подачу прохання оформити свою фінансову неспроможність. Дані положення викладені в статтях 25 і 65. Цивільно-процесуальний кодекс зазначає деякі категорії майна фізичної особи, які пристави не має права вилучати, навіть коли оформляється фінансова неспроможність. Глава 8 даного зводу правил присвячена зверненню стягнення на майно боржника Корисним для позичальника буде перечитати весь розділ, з 69 по 88 статті.

Пояснення особливостей процедури фахівцем

Як показує практика, процедура оформлення банкрутства є досить складною, тому розібратися в ній без допомоги професійних юристів не вдається жодної категорії боржників. Більш того, самостійне розгляд може привести до наслідків, вкрай невигідним для боржника, який веде до втрати майна.

Звернення до професіоналів - це вже половина успіху, тому відмовлятися від подібних послуг не варто.

Рейтинг: 5.0. Голосів: 1

Please wait ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online