Торги по банкрутству

  1. правові норми
  2. Майданчики для розпродажів
  3. Які переваги надає Банкрот.про
  4. Які подаються документи
  5. Етапи проведення аукціонів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Торги по банкрутству - практично завершальний етап визнання боржника неспроможним Торги по банкрутству - практично завершальний етап визнання боржника неспроможним. На ньому здійснюється реалізація майна особи з метою погашення заборгованості перед кредиторами. Сьогодні розпродаж власності боржника відбувається на спеціалізованих електронних майданчиках, яких налічується в інтернеті більше 60. Всі вони вказані на порталі Єдиного федерального реєстру відомостей про банкрутство bankrot.fedresurs.ru .

правові норми

Електронні торги по банкрутству проводяться на підставі ФЗ № 127 «Про неспроможності», наказу Мінекономрозвитку № 54 від 15.12.2010, Цивільного кодексу РФ (статей 25 і 447), глави 28 Господарського процесуального кодексу України.

Повноваження з організації торгів лежать на арбітражного керуючого. За свою роботу він не отримує комісійну винагороду, але від його рішення залежить допуск учасника до аукціону.

Майданчики для розпродажів

Електронні майданчики для аукціонів повинні відповідати критерію доступності: реєстрація на них повинна бути безкоштовною і можливої ​​для всіх бажаючих.

Найпопулярніші майданчики:

  • Сбербанк-АСТ;
  • Фабрікант.ру;
  • Міжрегіональна Електронна торговельна система;
  • Електронний майданчик Центру реалізації;

Ці та інші сервіси представлені на електронному торговельному майданчику Банкрот.про .

Цей інформаційний проект був запущений спеціально для поліпшення якості обслуговування клієнтів, які цікавляться аукціонами по розпродажах майна боржників. Родзинкою сайту Банкрот.про є те, що він веде пошук лотів відразу на всіх майданчиках, де проводяться торги.

Які переваги надає Банкрот.про

Тому тепер, щоб знайти, що цікавить вас, не потрібно витрачати дорогоцінний час, клікаючи по всьому спеціалізуються на розпродажах сайтам: можна скористатися послугами тільки проекту Банкрот.про:

Які подаються документи

Щоб стати учасником електронних торгів з питань банкрутства, необхідно в першу чергу подати заявку на сайті спеціалізованої електронного майданчика. Потім подати організатору розпродажі наступний перелік документів:

  • виписку з держреєстру юросіб;
  • установчі документи компанії.

Від імені підприємства участь в аукціоні може приймати його уповноважений представник. Для підтвердження своїх повноважень він надає:

  • нотаріально завірену довіреність;
  • документ про акредитацію на торгах.

Якщо бажання взяти участь в аукціоні виявив індивідуальний підприємець, він повинен надати:

  • виписку з держреєстру ІП;
  • документ, що засвідчує особу.

Фізичній особі для участі в торгах необхідно подати:

Етапи проведення аукціонів

Вся розпродаж майна боржника проводиться в три етапи:

  1. Початковий аукціон. На ньому власність банкрута виставляється за ринковою вартістю або трохи нижче. Після старту торгів всі учасники аукціону, якщо бажають, можуть підняти ціну. Переможцем є той учасник, який дав найвищу ціну за лот. Варто зауважити, що на першому етапі дуже рідко продаються будь-які товари, адже за ринковою ціною їх можна придбати де завгодно.
  2. Повторний аукціон. Він проводиться, якщо перший не відбувся, тобто учасники не подали заявки на реєстрацію або ж вартість лотів їх не зацікавила. Процес проведення другого аукціону ідентичний з першим, лише з тією суттєвою різницею, що стартова ціна реалізації майна боржника зменшується на 10%. Організатор торгів повинен повідомити про дату проведення повторних торгів не пізніше ніж за місяць до їх початку. Для цього розміщуються повідомлення в спеціальних друкованих виданнях.
  3. Публічні торги. Якщо власність боржника не була продана на двох аукціонах, тоді вона виставляється на публічні торги. Під час їх проведення вартість лота не підвищується, а, навпаки, падає до тих пір, поки хтось із учасників розпродажу його викупить. Цей етап розпродажу найпопулярніший, і саме на ньому продається основна кількість майна боржників. Стартова ціна лота відповідає початковій його вартості на повторному аукціоні, потім під час проведення торгів знижується і в результаті учасник може придбати майно з дисконтом від 30 до 90%.

Торги по банкрутству: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online