Статистика: кредитори отримують лише 1/18 вимог при банкрутстві

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Федресурс опублікував зведені результати процедур, що застосовувалися в справах про банкрутство за 2017 рік. Дані отримані на основі обробки звітів арбітражних керуючих.

Всього для складання статистики було використано 24 374 таких звітів.

Майже 3,5 трлн руб. вимог кредиторів включені до реєстру по банкротних справах, що перебувають у провадженні. При цьому сума задоволених вимог складає всього 2,2 млрд руб., Тобто більш ніж у півтори тисячі разів менше заявленого.

При цьому за тим самим завершенням банкротних справах статистика показує менший розрив: при заявлених вимогах в розмірі 1,865 трлн руб. кредитори отримали 103 млрд. руб. - різниця в 18 разів.

Арбітражні керуючі за минулий рік отримали винагород на суму 4,3 млрд руб. При цьому ще майже 3 млрд руб. пішло на оплату послуг осіб, залучених керуючими для забезпечення їх діяльності.

Випадки навмисного банкрутства були виявлені в 1636 справах, а фіктивного - в 44 випадках.

Також за 2017 рік суди розглянули 6296 заяв про визнання угод боржника недійсними і задовольнили трохи менше половини з них.

На дії або бездіяльність самих арбітражних керуючих скаржилися 4440 раз. Суди задовольнили приблизно чверть таких скарг.

У жовтні Єдиний федеральний реєстр відомостей про банкрутство представив бюлетень "Банкрутство підприємств", який містить основні статистичні показники по банкрутству юридичних осіб. Тоді стало відомо, що 67% компаній, визнаних банкрутами, не виплачують кредиторам за підсумками банкрутства нічого. 8% виплачують від 100 000 до 1 млн руб., Ще 8% - від 1 до 5 млн руб., 6% - від 5 до 10 млн руб., 6% - від 10 до 50 млн руб., 2% - більш 50 млн руб. Вартість майна дорівнює нулю у 62% боржників (докладніше - в матеріалі "67% компаній-банкрутів нічого не платять кредиторам" ).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online