Документи для банкрутства на законодавчому рівні

  1. Подача заяви про банкрутство - хто має право
  2. Перелік документів для банкрутства - які подає боржник
  3. Які документи потрібні для банкрутства - від кредитора

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли потрібна детальна інформація, які документи потрібні для банкрутства, то тут вам допоможе законодавча база, яка регламентує дане питання.

Сам список документів для банкрутства має відмінності в залежності від того, хто виступає ініціатором процедури банкрутства.

Подача заяви про банкрутство - хто має право

запустити процедуру банкрутства має право сам боржник і його кредитори. На законодавчому рівні окремо винесена ситуація, коли банкрутство ініціює уповноважений орган, у якого з'явилося право вимоги погашення платежів, які є обов'язковими.

Даним органом є Федеральна податкова служба, яка діє безпосередньо і за допомогою своїх територіальних відділень.

Незалежно від того, хто складає і подає заяву про банкрутство, в ньому обов'язково повинні бути прописані такі відомості:

  1. Назва судового органу влади, до якого подається заява.
  2. Сума заборгованості або вимог, що дають підстави для визнання неспроможності в фінансовому плані. Також прописуються підстави їх появи.
  3. Громадянин, призначений тимчасовим керуючим.

У разі подання заяви самим боржником, він зобов'язаний надати інформацію про майно, яке у нього є, а також дебіторської заборгованості.

Заява має бути складено в письмовій формі, а до нього прикладають певний пакет документів, список якого регламентований на законодавчому рівні - в федеральному законі «Про неспроможність (банкрутство)» від 26.10.2002 року №127 ФЗ.

До даної заяви також знадобиться докласти пакет документів, який вказані в Арбітражному процесуальному кодексі РФ, необхідні в якості підтвердження розсилки копій заяви іншим учасникам процесу, а також сплати державного мита.

Перелік документів для банкрутства - які подає боржник

Крім відповідної заяви, боржник повинен знати, які документи для банкрутства потрібно зібрати для запуску процедури.

Список паперів, які в обов'язковому порядку повинні бути додані до заяви про банкрутство, закріплені на законодавчому рівні і вказані в ст. 38 ФЗ №127-ФЗ. Даний список складається з двох блоків:

  1. Перший блок становлять документи, які підтверджують наявну заборгованість і неспроможність у питаннях її погашення. Також сюди відносяться документи, що підтверджують підстави виникнення.
  2. Другий блок включає наступні документи:
    • Перелік кредиторів і боржників. Тут знадобиться вказати їх адреси.
    • Установчі документи підприємства-банкрута.
    • Бухгалтерський баланс або документи, що його замінюють.
    • Рішення неплатника про звернення до судових органів влади, а також про обрання представника, який братиме участь в процесі.
    • У разі проведення оцінки майна, потрібно подати в суд відповідний звіт.

До заяви потрібно додати оригінали згаданих вище документів. Також можна додати копії документів, які повинні бути завірені в нотаріальній конторі.

Суд має право прийняти заяву від боржника навіть в тому випадку, якщо був зібраний і поданий не весь пакет документів для банкрутства, позначених в ФЗ №127-ФЗ.

Але це можливо лише в тому випадку, коли звернення до судових органів влади боржника розглядається як виконання обов'язку, а не використання права. В цьому випадку відсутні паперу боржник буде доносити в процесі підготовки до розгляду в суді.

Які документи потрібні для банкрутства - від кредитора

Якщо звернутися до російських законів, то під поняттям «кредитор» потрапляють одночасно кілька груп осіб. Серед них працівники боржника (сюди відносяться і ті, які вже не працюють на підприємстві), а також конкурсні кредитори.

Згадані вище особи в процесі підготовки заяви до суду, зобов'язані прикріпити до нього такі документи, які б показали:

  1. Наявні перед заявником зобов'язання у боржника.
  2. Причини, за якими виникли такі зобов'язання.
  3. Інші обставини, на які спирається кредитор.

До того ж, кредитору знадобиться докласти:

  • Документ, який підтверджує повноваження особи, яка подала заяву.
  • Рішення судового органу влади, предметом якого є вимоги кредитора до боржника.

Якщо в суд звертається уповноважений орган, необхідно додати до заяви копії всіх невиконаних боржником рішень про стягнення з нього податків, митних платежів, зборів.

Залежно від того, хто саме йде в суд із заявою про визнання банкрутства, в законодавчій базі відрізняється перелік документів для банкрутства, які потрібно докласти до відповідної заяви.

До того ж, ініціатор подачі заяви зобов'язаний враховувати і вимоги процесуального законодавства в рамках процедури подачі в арбітражний суд позовної заяви. У деяких ситуаціях відсутність необхідного документа може привести до того, що вам відмовлять у прийнятті заяви.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online