Банкрутство громадян: особливості, порядок дій у 2018 році

  1. Початок процедури банкрутства боржника громадянина
  2. Процедури в справі про банкрутство громадянина
  3. Завершення процедури банкрутства громадянина
  4. Які борги громадянина не списуються при банкрутстві?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процедура банкрутства громадянина включає в себе кілька етапів. Боржникам, які вирішили вдатися до цього способу списання боргів, бажано ознайомитися з тим, як проходить банкрутство. Це потрібно для того, щоб під час процедури виникало якомога менше підводних каменів і її термін не розтягнувся в часі.

Початок процедури банкрутства боржника громадянина

Перший, підготовчий етап процедури включає збір необхідних документів. За часом це займає близько двох тижнів. Разом з цим необхідно сплатити державне мито та внести гроші на депозит в якості оплати послуг фінансового керуючого.

Після того як пакет документів буде підготовлений, його разом з квитанціями і заявою подають в арбітражний суд. Якщо паперу в порядку, суддя призначає дату першого слухання у справі про банкрутство. Як правило, необхідно почекати близько 1-2 місяці до початку процедури банкрутства після здачі документів. Буває, що цей термін трохи затягується через завантаженість суддів.

Процедури в справі про банкрутство громадянина

В процесі банкрутства фінансовий керуючий проводить всі необхідні процедури для успішного ведення справи. Ці заходи складаються, перш за все, у взаємодії з кредиторами. На підставі їхніх вимог складається і ведеться спеціальний реєстр кредиторів. Погашення боргу здійснюється після реалізації майна в порядку черги.

Фінансовий керуючий на всьому протязі банкрутства громадянина є ключовою фігурою. Він повністю бере на себе управління доходами боржника. На час процедури блокуються всі рахунки позичальника і заводиться окремий рахунок, на який перераховуються гроші від реалізації майна. З цього ж рахунку проводиться погашення заборгованостей перед кредиторами.

В обов'язки фінансового керуючого входить також оповіщення судових приставів про проведення банкрутства. Пристави зобов'язані призупинити на час процедури виконавчі провадження, якщо вони були раніше відкриті щодо боржника. Банки також ставляться до відома про початок банкрутства. Тому настирливі дзвінки і візити колекторів теж припиняються.


Завершення процедури банкрутства громадянина

Повторне засідання суду проводиться після закінчення процедури банкрутства. Його дата визначається на першому засіданні. Як правило, від збору документів до заключного суду проходить не менше півроку. Цей термін необхідний для того, щоб виконати поза необхідні заходи щодо банкрутства.

обіцянки деяких юридичних фірм провести процедуру в більш стислі терміни є не чим іншим, як шахрайством з метою залучення довірливих клієнтів. Поставтеся до їх рекламі з обережністю. Якщо на самому початку співпраці вони вже намагаються обдурити, то що буде потім? В такому доленосному справі, як банкрутство фізичної особи, довіряти можна тільки надійним фахівцям.

На останньому засіданні суду процедура банкрутства оголошується завершеною. Вимоги кредиторів до цього часу задоволені за рахунок реалізованого майна. Громадянин звільняється від боргів, якщо банкрутство проводилося з реалізацією. При реструктуризації встановлюється зручний графік погашення.

Які борги громадянина не списуються при банкрутстві?

При банкрутство людина звільняється майже від усіх своїх боргових зобов'язань, якщо суд постановив провести процедуру по шляху реалізації майна. З моменту закінчення процесу він може почати життя з чистого аркуша, зробити відповідні висновки і більше ніколи не потрапляти в подібну ситуацію. Йому можуть бути прощені борги за розписками, мікропозик, банківські кредити, заборгованість перед ЖКГ та ін.

Але в деяких випадках громадянин все ж не може уникнути сплати своїх боргів за допомогою банкрутства, наприклад, якщо він довго не платив аліменти. Аналогічно з заборгованістю підприємця із зарплати і вихідній допомозі: платити все одно доведеться. Уникнути відшкодування заподіяної іншій людині шкоди, будь то моральний або фізичний, також не вдасться. Чи не списується і субсидіарну відповідальність контролюючого особи.

Якщо після банкрутства або під час проведення процедури з'ясується, що людина намагалася якимось чином смошенничать, то борги теж не будуть ліквідовані. Наприклад, в разі приховування частини майна або реальних доходів від реалізації. Справа про банкрутство при з'ясуванні подібних обставин порушується знову, і результат його може бути дуже плачевних для боржника.

Банкрутство громадян - єдиний законний спосіб списання боргів по кредитах. Оформити банкрутство громадянина швидко і недорого можна в "Долгам.НЕТ". Послуги надаються в розстрочку на 10 місяців.

Якщо на самому початку співпраці вони вже намагаються обдурити, то що буде потім?
Які борги громадянина не списуються при банкрутстві?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online