Банкрутство фізособи якщо немає майна

  1. Банкрутство без доходів і речей
  2. Судова практика у таких справах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процедура банкрутства громадян має на увазі, що на останньому етапі борги будуть погашатися за рахунок коштів, виручених від продажу майна, що належало боржнику. Але що робити, якщо людина настільки бідний, що у нього нічого продавати? Розберемося, чи можливо банкрутство фіз. особи, якщо немає майна.

Банкрутство без доходів і речей

У тому випадку, якщо у громадянина немає істотних доходів, що дозволяють в доступному для огляду майбутньому розрахуватися з кредиторами, його банкрутство може йти за спрощеною схемою. Закон про банкрутство встановлює, що в цьому випадку реструктуризація не проводиться, а суд і керуючий прямо переходять до процедури реалізації.


Однак досить часто складається ситуація, коли реалізовувати нічого. При цьому необов'язково, щоб громадянин був бездомним і жебракам: згідно зі ст. 446 ЦПК РФ, на яку в свою чергу посилається закон про банкрутство, заборонено продавати:

  • єдине житло, крім знаходиться під іпотекою;
  • одяг і взуття (крім відноситься до числа предметів розкоші);
  • насіння для посіву;
  • продукти;
  • паливо на опалювальний сезон і т.д.

В результаті може виявитися, що у безробітного, який живе в муніципальній квартирі, взяти абсолютно нічого. Як бути з банкрутством фіз. особи, якщо немає майна?

Судова практика у таких справах

У практиці арбітражних справ з питань банкрутства (як проведених фахівцями проекту «Долгам.Нет», так і тими, за розвитком подій в яких ми стежимо) ситуація складається по-різному. У більшості випадків суд визнає громадянина, котрий має придатними для реалізації речами, банкрутом.

Однак іноді ситуація складається так, що справа припиняється за формальними підставами: немає майна - нічого продавати, а раз нічого реалізовувати - значить, борги навіть частково не можуть бути погашені, і про банкрутство не може йти мови. Але в роботі зі своїми клієнтами «Долгам.Нет» таких ситуацій не допускає.

Нет» таких ситуацій не допускає

Однак треба пам'ятати: банкрутство фіз. особи, якщо немає майна навіть на оплату процедури банкрутства, не допускається. Тому необхідно надати суду докази того, що хоча б чисто процедурні витрати будуть погашені. Такими доказами можуть бути довідка про доходи (2-ПДФО), розміщення коштів на депозиті суду, гарантійний лист від кого-то з родичів або знайомих.

В цілому ж потрібно відзначити, що справи з банкрутства боржників, у яких кошти і майно відсутні, проходять швидше звичайних. Практика «Долгам.Нет» показує, що в цьому випадку вся справа може бути завершено всього за 3-4 місяці. Безкоштовна консультація по вашій фінансової ситуації від юристів проекту: 8-800-333-89-13 . Телефонуйте, і ми знайдемо спосіб надати Вам допомога в оформленні банкрутства фізичної особи . Безвихідних ситуацій не буває!


Але що робити, якщо людина настільки бідний, що у нього нічого продавати?
Особи, якщо немає майна?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online