Чи беруть в армію з переломом: Хребта, руки, щелепи, пальця, ноги, ключиці

  1. Процедура проходження медичної комісії
  2. У яких випадках можна отримати звільнення
  3. Перелому черепа, щелепи і лицьових кісток
  4. Переломи кінцівок: пальців, рук, ніг, стопи
  5. Компресійний і звичайний перелом хребта
  6. перелом ключиці
  7. переломом ребра
  8. підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Більшість молодих людей, які люблять активний відпочинок часто отримують різні травми. В таких обставинах у багатьох хлопців виникають питання щодо того, як ставиться призовна комісія до призовників з переломами.

Процедура проходження медичної комісії

Спочатку необхідно відзначити той факт, що при наявності невиліковних переломів в армії закликати не можуть. У тому ж випадку якщо під час призову у хлопця будуть виявлені певні функціональні порушення, пов'язані з переломами кісток або у нього буде виявлено відкритий перелом, то він отримати відстрочку від армійської служби. Вже через кілька тижнів після закінчення призову більшість переломів зростається, з цієї причини призовник має всі шанси потрапити в армію вже в рамках наступної призовної кампанії.

При повторному проходженні медкомісії юнак буде знову оглянутий усіма лікарями у військкоматі. У тому випадку якщо молодій людині буде потрібно додатковий період для повного відновлення після перелому він отримає ще одну відстрочку. Також існує варіант, коли з якихось медичними показаннями чоловік буде зарахований в запас.

Інакше кажучи, після переломів в армію можуть взяти, але далеко не у всіх випадках. Для того щоб точно дізнатися чи візьмуть з певним переломом в армію необхідно пройти попереднє медичне обстеження з подальшим отриманням висновку від лікаря, де буде описано точний діагноз.

У яких випадках можна отримати звільнення

У більшості випадках пошкодження кісток, а також травми, що можуть торкнутися суглоб, проходять, не залишаючи ніяких наслідків.

Одночасно з цим, варто зазначити, що переломи і травми кісткової тканини, сухожиль і суглобів, складаються з кількох фаз розвитку таких, як:

  1. Перша фаза, що має назву катаболическая, являє собою кровотеча, запалення, а також відмирання тканин. Вона займає близько десяти днів;
  2. Під час диференціальної фази починається процес відновлення. Дана фаза триває до 30 днів;
  3. На наступному етапі починається первинно-акумулятивна фаза. Вона являє собою формування нової судинної сітки, а також кісткової мозолі, що буде з'єднувати місце перелому. Дана фаза триває близько 1,5 місяців;
  4. Завершальний етап являє собою мінералізаціонную фазу, в рамках якої остаточно формується кісткова мозоль і організм повністю відновлюється.

Дана фаза триває близько 1,5 місяців;   Завершальний етап являє собою мінералізаціонную фазу, в рамках якої остаточно формується кісткова мозоль і організм повністю відновлюється

Для кожного типу подібних травм відповідає стаття придатності. Якщо призовник прибуває на одній з трьох фаз відновлення, то він може розраховувати на отримання відстрочки. Якщо ж після остаточного одужання у нього будуть виявлені якісь фізіологічні порушення, то він може бути звільнений від обов'язку проходити армійську службу.

Перелому черепа, щелепи і лицьових кісток

У першій статті з «Розклади захворювань», де згадані умови, які надають відстрочку або ж повне звільнення від проходження служби в армії є окремий пункт «травма головного та спинного мозку, а також їх наслідки».

Згідно з цим документом, молода людина повинна бути зарахований в запас в тому випадку якщо у нього є втиснутий перелом кісток черепа, навіть якщо дана патологія не викликає порушення у функціонуванні мозку.

Патології подібного типу також описані в статті 80 «Розклади захворювань». Так, призовники, які мають лінійний закритий перелом черепного склепіння або основи, після успішного закінчення лікування можуть отримати категорію придатності Б-3, з якої вони можуть бути призвані в армію.

Переломи лінійного типу вважаються найбільш безпечними. В результаті подібної травми на поверхні кістки виникає невелика тріщина. Найчастіше такий стан не призводить до зміщення кісток черепа, що дає можливість досить просто його лікувати. Тому молода людина може бути покликаний в армію.

Що ж стосується переломів щелепи, то при лінійних травмах кісток, після їх повного відновлення, молода людина може бути покликаний в армію.

Одночасно з цим, варто відзначити, що якщо у призовника була серйозна травма щелепи зі зміщенням, для виправлення якої, були застосовані металеві конструкції, то процес відновлення може зайняти тривалий час. До моменту повного одужання чоловік може отримати відстрочку. При збереженні металевої конструкції в структурі черепа навіть після повного загоєння травми кістки призовник отримує категорію непридатності для проходження служби в армії.

Переломи кінцівок: пальців, рук, ніг, стопи

Чоловіки, які мають пошкодження цілісності структури кісткової тканини рук або ніг, повинні проходити медичне обстеження відразу за кількома статтями.

У тому випадку якщо в результаті перелому виникла деформація ноги, руки або ж стопи, то рішення медичної комісії при військкоматі має грунтуватися на 69 статті «деформація кінцівок, що заважає нормальному носінню армійської форми». Всі призовники, що можуть підпасти під умови, описані в цій статті, можуть розраховувати на отримання таких категорій придатності, як: «Д», «В» або «Б-3».

Одночасно з цим, повне звільнення від призову поширюється на таких призовників у кого буде виявлено:

  1. О-подібне викривлення ніг, коли між виростків стегон відстань складе більше 20 сантиметрів;
  2. Тим, хто має х-образне викривлення ніг;
  3. Хронічне запалення тазостегнового суглоба, що виникло після того як, була зламана шийка стегна;
  4. Між внутрішніми частинами щиколоток відстань перевищує 15 сантиметрів;
  5. При вкороченні кінцівок більше ніж на 8 сантиметрів;
  6. Викривлення форми стопи в результаті отриманого перелому або травми;

Зміни, що зачіпають ротаційну деформацію більше ніж на 30 градусів.

До складу запасу російський армії можуть бути зараховані хлопці, які мають такі патології, як:

  1. Зменшення довжини однієї з рук на 5 і більше сантиметрів (така патрологія часто виникає, коли ламається променева кістка);
  2. Зменшення довжини однієї ноги на 2 і більше сантиметрів;
  3. Інші деформації кісток кінцівок і стопи, імущі незначний вплив на порушення їх функцій.

Зменшення довжини однієї з рук на 5 і більше сантиметрів (така патрологія часто виникає, коли ламається променева кістка);   Зменшення довжини однієї ноги на 2 і більше сантиметрів;   Інші деформації кісток кінцівок і стопи, імущі незначний вплив на порушення їх функцій

При цьому в армію можуть забрати після перелому, через якого рука була вкорочена до 5 сантиметрів, а нога, наприклад до 2 см.

Підсумкове висновок членів медичної комісії буде також залежить від того чи є на кістках пошкоджених кінцівок призовника спеціальні металеві пластини, що були встановлені для лікування. У подібних випадках військкомат надасть відстрочку для видалення даних металевих елементів. Така операція проводиться виключно на розсуд самого призовника. Якщо він прийме рішення відмовитися від неї, то медична комісія при військкоматі буде зобов'язана звільнити його від обов'язку проходити службу в армії.

Компресійний і звичайний перелом хребта

У 81 статті «Розклади захворювань» описані ситуації при яких призовнику зі звичайним або компресійним переломом хребта присвоюється та чи інша категорія придатності. Підсумкове рішення медичної комісії буде прямо залежати від того, які саме фізіологічні патологічні зміни виникли на тлі подібних травм.

Якщо травма стала причиною прояви серйозних порушень, то призовник отримує категорію «Д», що означає повне його звільнення від армійської служби. Для отримання категорії «В» у призовника повинні спостерігатися залишкові симптоми, що виникли на тлі компресійного або звичайного перелому хребта. При визначенні категорії придатності призовника ступінь деформації хребта не має ніякого значення.

У тому випадку якщо в результаті отриманої травми у чоловіка не виникла деформація, а також не була порушена функція хребта, то після закінчення лікування він отримає повістку про призов в армію.

перелом ключиці

На період лікування при зламаною ключиці військкомат дасть відстрочку призовнику. За підсумками терапії буде прийнято рішення про те, чи відправиться молодик служити або ж буде зарахований в запас.

При ефективному лікуванні, в результаті якого основні функції ключиці не будуть порушені, призовник буде змушений вирушити в армію. Єдиним винятком може бути ситуація, коли для усунення перелому необхідно застосовувати спеціальні металеві пластини, що скріплюють між собою кістки.

Якщо чоловік відмовиться проводити операцію з видалення металевих конструкцій, то йому буде присвоєно категорію «В», яка звільняє від необхідності служити в армії.

переломом ребра

З переломом ребра призовник отримує відстрочку для проведення повноцінного лікування. Після остаточного одужання йому буде надіслана новий порядок. В цілому перелом ребра не може бути підставою для отримання категорії непридатності до армійської служби.
Як виняток може служити лише застосування металевих пластин, що використовуються для прискорення процесу загоєння зламаного ребра в особливо серйозних випадках. З металевими елементами всередині організму в армію закликати не можуть, і призовник отримує категорію «В» з подальшим зарахуванням в запас.

підсумки

Залежно від складності травми і її наслідків члени призовної комісії при військкоматі прийматимуть рішення про присвоєння призовнику тієї чи іншої категорії придатності.

При наявності певних серйозних порушень, пов'язаних з переломами кісток, рекомендується перед проходженням медичного огляду у військкоматі пройти поглиблене обстеження з отриманням кінцевого діагнозу. Отримані виписки і довідки послужать як документального підтвердження проблем зі здоров'ям.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online