Армія. Основи. Як потрапити на службу поруч з будинком?


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Справа не в змозі, справа в силі волі".
Рядовий Ч.


"Різкі все і хорти, і стоп".
Молодший сержант А.


"Він знає дофіга з того, що йому належить,
і практично нічого з того, що він зобов'язаний робити ".
Старший лейтенант К.






1. Як поводитися у військкоматі і на пересильному пункті.
На цей раз поговоримо про наступний етап існування призовника: томлінні у військкоматі і на пересильному пункті.
Про особистому досвіді буде спеціальний пост. Нині ж загострити увагу на тому, як себе вести і що робити на порозі армії.
1.1. Військкомат. Дивимося по сторонам.
Коли будете підходити до брами військкомату, хвилювання ваше досягне апогею, так що швидше за під його дах - там якось відразу полегшає. Після цього необхідно ознайомитися візуально із товаришами призовниками, вашими тимчасовими колегами. Краще пришвартуватися так, щоб і їхні розмови були чутні і ви не особливо кидалися комусь в очі. Швидше за все ви знайдете і тих, хто прийняв для хоробрості вже з ранку на підході до військкомату, і тих, хто буде розповідати, що «знає, чим дихати в армейке», і тих, хто буде показувати себе знавцем озброєння і «понять». Послухайте, придивіться, потім вливається в розмову: хто де служити хоче, сам прийшов чи пригнали обставини, хто звідки, якого року, як звати і чи є брати-сестри. Загалом абсолютно звичайні питання, але обережні - не потрібно мудрувати або ще якось себе показувати, зараз це не потрібно.
Доведеться здати приписне посвідчення і чекати черги на прийом до комісії. Очікування можна скоротати вивчаючи правові основи служби, Статут і за розмовами. Крім цього бажано вивчити всі медичні книжки-папірці, які будуть у тебе на руках (раптом там якісь пометочкі з'явилися або "виправлення").
Коли настане черга, то насамперед не заходь, як ніби до себе додому: постукайте і запитай «Дозвольте увійти?». Це вже справить враження. Поводься строго, але доброзичливо, тримай спину, відповідай на питання не так, як думаєш треба відповідати, а так як хочеш і вважаєш розумним. Дивись не в підлогу, а на членів комісії - вивчай їх жести, слова, міміку. ОБОВ'ЯЗКОВО озвуч рід і вид ЗС РФ, в яких би хотів себе спробувати. Згадай про свою підготовку, курсах, зборах - підкресли що ти готував себе до армії, але ні слова про те, що у тебе є якісь таланти понад норму: ні про артистичних навичках, ні про те, що ти розбираєшся в компах, ні про те, що ти на трубі грець і в бубон боєць. Обережно з цією справою! Після бесіди уточни «дозвольте йти?» І НІ В ЯКОМУ РАЗІ не докладаючи руки до голови, повертайся і йди на вихід. Чому не потрібно цієї бравади з рукою: ти поки ще цивільний, в цивільному одязі, весь військовий люд дивиться на військове вітання в цивільному одязі, як на безглуздість і дурість.
Відразу після виходу проаналізуй помічені «кривляння і стрибки» членів комісії: хто тобі що обіцяв, хто взагалі що говорив і яка була його міміка.
Доведеться чекати, поки до тебе не допадуться военкоматовскіе юнаки (чиїсь сини або необачно вирішили ось таким дурним способом "зашаріл" від служби) і не поведуть на дактилоскопію. Здавши відбитки пальців гарненько помий руки, інакше будеш бруднитися жорстко.
Отримавши віннеки переконайся, що до нього сто відсотків прикріплений твій жетон, припиняти будь-які міркування типу «так потім знайдеться» і «він тобі не потрібен». Віннеки і жетон тепер для тебе - найважливіші речі в світі.
Коли будуть виводити з будівлі і розсаджувати по автобусах обов'язково особисто поздоровайся з тими, хто прийшов тебе проводжати, запам'ятай їх особи, обійми дорогих тобі людей. Я був свідком, як якісь «реальні пацани» наплювавши на батьків і друзів тупотіли в автобус з уявним усвідомленням себе «великими війнами» і «справжніми чоловіками». Мужик, він на те й мужик, хто не забуде тих, хто фігурував поруч у важливі моменти його життя. Саме на проводах в військкоматі ви почнете розуміти, хто ж вам друг, а хто ні, чи любить вас все-таки дівчина чи ні. У водія додатково уточніть маршрут поїздки: його потрібно буде скинути тим, хто вас прийшов проводжати.
В дорогу!

1.2. Пересильний пункт. Купці і початок армійського шляху.
На «пересиланні» вас знову чекає медкомісія (як вони вже задовбали!), Але на відміну від всіх інших тут будуть з високою ймовірність дійсно цікавляться лікарі, не ті, що на містечковому рівні в п'яному угарі штампують «придатний». Саме час кожному лікарю за профілем викласти всі мінуси і плюси свого фізичного стану, це необхідно перш за все тобі!
Отримавши в руки особиста справа негайно почніть з ним знайомитися: ви ВЖЕ зможете побачити в який вид і рід військ вас направляють. Крім цього отримаєте цілу картину свого фізичного стану, родинних зв'язків і особистісних даних.
Неабияк напружує те, що потрібно в труселях тусуватися в коридорах «пересилання»: це якась дикість, тим більше взимку. Але це одночасно прискорює чергу.
Обов'язково знайомтеся з іншими призовниками, бо ймовірність того, що ви зустрінетеся з кимось із «пересилання» явно більша за ту, що ви побачите у службових справах того, кого ви бачили раніше в військкоматі.
Після «медкома» вас чекають перші «купці». «Купець» - це офіцер, який прибув за поповненням для своєї частини. Не варто розповідати всю таємницю першому ж купцеві, але потрібно бути мегашустрим якщо до вас інтерес проявив людина з в / ч не так далеко від вашого місця проживання і ультрашустрим, якщо при цьому вас і рід військ влаштовує. Напроситися в бажану частину буває часом неможливо, але тут потрібно намагатися, бо приз коштує будь-якого часу і будь-яких слів.
Визначившись, куди приблизно ви відправляєтеся, необхідно уточнити «коли?». Про отриманих даних повідомити батькам і друзям.
Іноді «купці» вас можуть чекати НЕ після «медкома», а після «готелі» - так називають місце, де доведеться чекати свого «купця». Там вас оглянуть діючі військовослужбовці контрактної або термінової служби і незалежно як правильно ви збиралися, знайдуть те, що «заборонено» і «не можна». Зазвичай це сигарети, запальнички, ножиці, голки, їжа, дезодоранти - в принципі все, без чого, на думку перевіряючих, новобранця цілком можна прожити. Дещо доведеться віддати - не біда, але не дозволяйте відбирати у вас все підряд. Перевіряючі не зможуть ніяк вам істотно погіршити життя та й не будуть намагатися це зробити, так що часом просте уточнення «де положення про те, що даний предмет заборонений?» Може зупинити від поборів.
Далі доведеться провести деякий час (кілька діб часом!) В «готелі»: тому необхідно потурбуватися і взяти з собою їжі і напоїв, кросворди теж підуть. А ось ігрові карти і еротичні журнали з великою часткою ймовірності приберуть до рук «перевіряльники».
Після того, як вас зачепив «купець» ви з такими ж товаришами, вашими колегами, зверніться в подорож до речового складу. Тут на вас буде випробуваний головний метод управління в армії - "yonabuj krik". Без паніки! Чи не нариватися, ведіть себе спокійно, обов'язково уточніть куди вам скласти речі, які ви хочете, щоб були відіслані додому: куртка, штани, взуття. Натільна білизна, шкарпетки та інший дріб'язок - все в інший мішок, який вам спершу будуть показувати як єдиний. У чому ж суть, навіщо кричати і складати речі в один мішок? Майте на увазі, що ваші речі можна добре продати в секонд-хенд або носити самим, тому «вещевікі» і їх куратор будуть активно вас спонукають засунути саме ВСЕ ваші речі в пакет «для утилізації». Така єресь не повинна пройти. Тільки непотрібні речі і дрібниця, все інше - в спеціальний, тимчасово "невидимий", пакет для відправки додому. По можливості проконтролюйте, щоб адреса там стояв правильний, а не чотири плюсик.
Після цього вам урочисто видадуть майку і труси (які пізніше відберуть в частині). Все чисте, не треба знову панікувати. А ось в наступному розділі доведеться попітніти. Видача його це ціла морока проблем. Змиріться одразу, що форму «впору» ви не знайдете - її вже знайшли до вас. Необхідно намагатися знайти максимально зручну форму, нехай і розміром не підходить. Огляньте зовнішній стан форми, як вона на вас сидить - особливо це стосується Берець. Крізь крики і погрози ви ЗОБОВ'ЯЗАНІ вибити собі максимально зручний комплект. В іншому випадку мало того, що ви себе повною вафлі виставите, так ще і будете ходити в незручній формі, що по службі доставить 100500 неприємностей.
Окрему увагу приділіть блясі, так як цей атрибут відмінності соціального і ієрархічного положення в роті ще ніхто і ніде не скасував: вибирайте бляху без подряпин, бажано повністю сріблясту або повністю зелену. Ніяких золотих або сколених і кривих: за таке ви будете відчувати труднощі відразу ж після прибуття в учебці.
Що в підсумку у вас має бути:
- тапочки казармені зелені;
- берци в справному стані вашого розміру з цілими шнурками;
- ремінь малий брюк (не шкіряний, тканинний. Це важливо!);
- ремінь поясний з металевою бляхою сріблястого або зеленого кольору, без сколів, серйозних подряпин і слідів окислення металу;
- штани і кітель;
- бушлат однакового кольору з кітель, з двома фальшпагонамі і добре б на розмір більше вашого типового розміру верхнього одягу;
- ватники, їх перевіряти колись, але розгорнути обов'язково: колір, розмір на око - все повинно бути добре;
- труси і майка «цифра» (чи не діряві, в іншому пофігу які - у вас їх все одно відберуть в учебці або роті);
- шапка-вушанка сірого кольору (знову ж таки: уникайте нестандартної забарвлення - зелена, чорна, чорна ...) без кокарди;
- речовий мішок кольору хакі (або пісочного кольору - дивлячись де служити изволите);
- іноді дають казанок, кухоль, ложку, вафельний рушник, мило і сухпаек, але аж ніяк не завжди і не скрізь: має сенс претендувати тільки на кухоль з милом.
Екіпірувалися? Все, вважайте, що ви в армії.
Слухайте «купця», рапорт про пересування батькам і коханій, уважно спілкуйтеся з «земель»: переодягнені колеги тепер ваші товариші по службі і «земель», люди які територіально живуть поруч з вашим місцем проживання.
Коли настане черга, то насамперед не заходь, як ніби до себе додому: постукайте і запитай «Дозвольте увійти?
Після бесіди уточни «дозвольте йти?
Визначившись, куди приблизно ви відправляєтеся, необхідно уточнити «коли?
Перевіряючі не зможуть ніяк вам істотно погіршити життя та й не будуть намагатися це зробити, так що часом просте уточнення «де положення про те, що даний предмет заборонений?
У чому ж суть, навіщо кричати і складати речі в один мішок?
Екіпірувалися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online