Розведення гусей в домашніх умовах

  1. підготовка приміщення
  2. розміщуємо гусенят
  3. Переваги розведення гусей будинку
  4. Негативні сторони розведення гусей будинку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гуси відносяться до найпоширеніших домашнім птахам, вирощувати їх вигідно, цей птах абсолютно невибаглива до умов утримання

Гуси відносяться до найпоширеніших домашнім птахам, вирощувати їх вигідно, цей птах абсолютно невибаглива до умов утримання. Разом з тим, вирощування гусей дає дуже багато м'яса, пуху і пера, дуже цінуються гусячі яйця, печінку і гусячий жир. Як відбувається вирощування і розведення гусей - розглянемо в статті далі.

підготовка приміщення

Розведення гусей в домашніх умовах починається з правильної підготовки приміщення. Тут необхідно визначити, де буде розташовуватися загін для гусей, яким чином його необхідно обладнати?

Гусь - птах, яка не вимагає особливих і комфортних умов для проживання, не боїться низьких температур. Головна умова для підготовки приміщення - наявність світла і відсутність протягів. Бажано попередньо ознайомитися з інформацією про особливості вирощування гусей. Отже, приміщення для розведення гусей необхідно добре почистити і продезинфікувати.

Для створення оптимальних для гусей умов проживання необхідно зробити приміщення теплим, сухим і чистим. Особливо це важливо, коли передбачається розведення диких гусей. На підлогу необхідно постелити будь утеплювач, представлений сухими Підстилковий матеріалами.

Перед укладанням утеплювальній підстилки необхідно зробити невелику насип у вигляді вапна-пушенки (приблизно половину кілограма складу на 1 кв. М. Статі). Оновлення підстилки проводиться кожного разу, коли вона стає дуже вологою. У гусятник необхідно підтримувати постійно однакову температуру.

Спочатку для вирощування гусей використовують автопоїлки, для дорослих птахів кількість води в поїлки становить 3 см на одну птицю. Зміна води в гусячої поїлки відбувається один раз на добу, спочатку годування гусенят відбувається з невисоких годівниць. Для місячних гусенят вже встановлюють повноцінні годівниці, і кількість корму визначається параметрами - 15 см на одного гусака при годуванні відразу всього виводка.

розміщуємо гусенят

розміщуємо гусенят

Розведення гусей в домашніх умовах починається з придбання маленьких гусенят . Малюків після придбання необхідно правильно розмістити, вибрати для птахів оптимальне місце. Приміщення для гусенят не повинно бути занадто тісним - це провокує поширення бруду, вологість повітря в тісному гусятник сильно збільшується, деякі гусенята стають слабкими через недоїдання.

Не можна допускати перевищення щільності посадки в гусятник. Починаючи з 20-денного віку гусей необхідно розсаджувати з розрахунку 4 голови на 1 кв. м. Якщо вік гусей з виведення становить понад 70 днів, то на 1 кв. м. необхідно розміщувати вже 2 гусака.

Якщо існує необхідність отримання яєць в середині зими (для закладки в інкубатор), то рекомендується в гусятник створити штучне освітлення. Його необхідно поступово збільшувати до 14 годин на добу.

Щоб яйця не замерзли, необхідно для гусей спорудити тепле гніздо. Розведенням гусей можна займатися в будь-який час року - влітку або взимку. У періоди літньої спеки необхідно подбати про регулярне наявності води в поїлки. Недолік рідини в спекотні літні дні може призвести до масових хвороб гусей.

Розведення гусей на дачі вимагає обладнання спеціального вигулу. Там необхідно спорудити хороші годівниці, в яких обов'язково має бути присутня трава й інша свіжа зелень. Якщо поруч з дачею є природна водойма з лугом, то гусей в літній період краще відправляти на випас. Якщо ж водойма відсутня, необхідно встановити невелику ємність для купання в гусячому вольєрі, обладнаному на дачній подвір'ї.

Переваги розведення гусей будинку

Переваги розведення гусей будинку

Розведення гусей будинку має ряд позитивних якостей. Гуси, в порівнянні з іншими домашніми птахами, мають більшу вагу. За весь сезон гусак може набрати до 6 кг ваги, великою вагою володіє лише доросла особина індика (приблизно 10 кг ваги).

Смак гусячого м'яса дуже приємний, його багато хто любить. Якщо поруч з дачної садибою є безхазяйні лугові пасовища або пустирі з травою - витрати на покупку корму для гусей скорочуються значно, гуси завжди вважають за краще підніжний трав'яний корм зерновим і корм бобів.

Розведення гусей як бізнес може бути прекрасним і прибутковим заняттям. Високий дохід обумовлений великою вагою дорослих гусей. Якщо створити оптимальні умови догляду за гусенятами, їх відмінок скорочується в кілька разів (якщо порівнювати аналогічну ситуацію з іншими видами домашніх птахів). Можна сказати, що гуси є більш стійкими до захворювань і вірусних інфекцій. Зовнішні несприятливі погодні умови також не страшні гусям.

Негативні сторони розведення гусей будинку

Негативні сторони розведення гусей будинку

Розведення гусей як бізнес має деякі негативні сторони. Гуси - птиці досить гучні. Практично з будь-якого приводу гуси починають голосно шуміти і навіть плескати крилами. Тому багато власників дачних ділянок і приватних будинків не хочуть розводити гусей поблизу свого будинку.

Маленькі гусенята коштують на пташиному ринку дорого - це ще одна негативна сторона вирощування гусей будинку. Гуски часто не хочуть сідати на яйця або роблять це з великим небажанням. Для того щоб вивести власний молодняк, можна використовувати інкубатор.

Але навіть з використанням інкубатора виникає безліч суміжних труднощів, які мають вирішальний вплив на якість збирання врожаю.

общипування гусака , Забитого напередодні, дещо ускладнюється (якщо порівнювати цей процес з гаданням курки).

Розведення гусей в домашніх умовах має свої плюси і мінуси. Для кого-то вирощування гусей представляється легким і приємним. Інші вважають, що вирощування гусей - дуже складний і важкий процес, не кожному по плечу.

Ігор Серба, член редколегії Власкор інтернет-видання AtmAgro Ігор Серба, член редколегії Власкор інтернет-видання "AtmAgro. Агропромисловий вісник"

Тут необхідно визначити, де буде розташовуватися загін для гусей, яким чином його необхідно обладнати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online