Доплата до пенсії за дітей у 2017 році - на що розраховувати пенсіонерам?

  1. Що таке утримання?
  2. Кому покладені доплати за дітей?
  3. Як розраховуються виплати і надбавки?
  4. Як отримати виплату або надбавку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Короткий зміст:

Короткий зміст:

Якщо на утриманні у пенсіонера є діти, то він може розраховувати на отримання додаткових грошей від держави. Доплата пенсіонерам за дітей виражається або у формі фіксованої виплати до страхової пенсії, або у вигляді надбавки до соціальної пенсії. Правова інструкція 9111.ru розповість, як її отримати.

Що таке утримання?

У законодавстві використовується і розкривається поняття «перебування на утриманні» або «стану на утриманні (см.напр., Ч.3 ст. 10 Закону, ст. 179 ТК РФ). Вони трактуються в сенсі знаходження на повному утриманні особи або отримання від нього допомоги, яка є для утриманця постійним і основним джерелом засобів до існування.

Отримання повного змісту передбачає перебування на утриманні, а постійна допомога визнається таким станом, якщо її сума значно більше доходу утриманця, наприклад стипендії (см.напр., Ухвала Верховного Суду РФ від 15 лютого 2013 р N 41-КГ 12-30).

Доплата пенсіонерам за дітей призначається на термін, протягом якого відповідна особа вважається непрацездатним. Серед інших утриманцями вважаються особи у віці до 18 років (і старше, якщо вони до 18 стали інвалідам) або студенти очної форми навчання до 23 років (п.1 ч.2 ст. 10 Закону «Про страхові пенсії»).

Кому збільшили пенсійний вік з 2017 року?

Кому збільшили пенсійний вік з 2017 року

Кому покладені доплати за дітей?

Пенсіонер має право на підвищену фіксовану виплату до страхової пенсії або надбавку до соціальної пенсії, якщо на його утриманні перебувають непрацездатні діти (онуки, які не мають працездатних батьків), тобто отримують від нього повний зміст або допомогу, що є постійним і основним джерелом засобів до існування . Громадянам з достатнім страховим стажем, які отримують страхові пенсії, призначається фіксована виплата, в тому числі в підвищеному розмірі за наявності утриманців, до страхових пенсій по старості та інвалідності на підставі ст.ст. 16, 17 Закону. Надбавки до соціальних пенсій по старості та інвалідності нараховуються окремим категоріям громадян відповідно до Федерального закону «Про державне пенсійне забезпечення в РФ».

Розмір страхової пенсії не впливає на розмір фіксованої виплати. З 1 лютого 2017 року базовий розмір фіксованої виплати до страхової пенсії по старості з урахуванням індексації становить 4 805 рублів 11 копійок в місяць (ч.1 ст. 16 Закону, Постанова Уряду РФ від 19.01.2017 N 36). Підвищення виплати допускається за кількома підставами, перерахованим в ст. 17 Закону «Про страхові пенсії», і наявність утриманців - одне з них. Надбавки на утриманців до розміру соціальної пенсії призначаються наступним категоріям пенсіонерів:

  • до пенсії по інвалідності - колишнім військовослужбовцям-інвалідам (п.3 ст. 15 Закону «Про державне пенсійне забезпечення в РФ»);
  • до пенсії по інвалідності - інвалідам ВВВ та нагородженим знаком «Жителю блокадного Ленінграда» (п.2 ст. 16 Закону);
  • до пенсій по старості та інвалідності - постраждалим від радіаційних катастроф (ст. 17 Закону);
  • космонавтам (ст. 17.1 Закону);
  • до пенсії за вислугу років та по інвалідності - військовослужбовцям, співробітникам органів внутрішніх справ, з контролю за оборотом наркотиків і кримінально-виконавчої системи (ст.ст. 17, 24 Федерального закону «Про пенсійне забезпечення осіб, що проходили військову службу, службу в органах внутрішніх справ ... »).

Достроковий вихід на пенсію - що потрібно знати?

Як розраховуються виплати і надбавки?

Згідно ч.3 ст. 17 Закону, пенсіонерам, які отримують фіксовану виплату до страхової пенсії, при наявності утриманців виплата збільшується на 1/3 від базового розміру (тобто від 4805,11 рубля) на кожного непрацездатного утриманця, але не більше ніж на трьох. Таким чином, розмір фіксованої виплати пенсіонеру з 1 утриманцем складе 6 406,81 рубля, з 2 утриманцями - 8 008,51, з 3 утриманцями - 9 610,21. При наявності чотирьох і більше утриманців фіксована виплата буде виплачуватися в розмірі 9 610,21 рубля. Пенсіонери, які досягли 80 років, або інваліди I групи, також отримують підвищену виплату, за 1 утриманця отримають 11 211,92 рубля, за двох - 12 813,62, за трьох - 14 415,32, оскільки цим категорії отримують фіксовану виплату у подвійному розмірі плюс по 1/3 від базового розміру на кожного утриманця. Інвалідам III групи фіксована виплата призначається в розмірі 50% від базового розміру, а на надбавку за утриманців вони отримують в загальному порядку. Крім того, при розрахунку виплати може враховуватися районний коефіцієнт Крайньої Півночі (Постанова Уряду РФ від 18.03.2015 N 249).

З 1 квітня 2017 року розмір соціальної пенсії по старості становить 5 034,25 рубля. Одержувачам пенсії за вислугу років або пенсії по інвалідності, які були військовослужбовцями, співробітниками органів внутрішніх справ, з контролю за оборотом наркотиків і кримінально-виконавчої системи, які мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім'ї, накидки призначається в таких розмірах:

  • при наявності одного члена сім'ї - 32% розрахункового розміру пенсії, тобто розміру соціальної пенсії;
  • при наявності двох - 64% розміру соціальної пенсії;
  • при наявності трьох і більше - 100% розміру соціальної пенсії.
  • Надбавки до пенсії по інвалідності зазначеним особам нараховуються в порядку ст. 24, 46 Закону РФ від 12.02.1993 N 4468- «Про пенсійне забезпечення осіб, що проходили військову службу, службу в органах внутрішніх справ ...».

Соціальна пенсія по старості особам, які постраждали від радіації, збільшиться на 1208 рублів 90 копійок в місяць на кожного утриманця. Якщо пенсіонер даної категорії є інвалідом I або II групи внаслідок ліквідації наслідків катастроф, розмір соцпенсії збільшиться на 250%, якщо III групи - розмір пенсії буде обчислений як різниця між 250% розміру соцпенсії, збільшеного на 1208 рублів 90 копійок в місяць на кожного утриманця, але не більше ніж на трьох, і 125% розміру соцпенсії. Колишнім військовослужбовцям-інвалідам, інвалідам ВВВ та нагородженим знаком «Жителю блокадного Ленінграда» пенсія і надбавки обчислюються в тому ж порядку (розмір соцпенсії збільшується на певну кількість відсотків відповідно групі інвалідності плюс додається 1208 рублів 90 копійок в місяць на кожного утриманця, але не більше трьох ).

Як отримати виплату або надбавку?

Право на фіксовану виплату до пенсії за дітей варто відрізняти від права на перерахунок пенсії у зв'язку з включенням в пенсійний стаж періодів догляду за дітьми . Детальніше про це читайте в правовій інструкції: Як отримати надбавку до пенсії за дітей?

Фіксована виплата до пенсії виплачується в твердій грошовій сумі, що не залежить від розміру пенсії та виплачується одночасно з нею. Умови призначення вказані в розділі 4 Закону «Про страхові пенсії». Призначення, індексація, коригування, перерахунок та виплата надбавки, а також утримання з неї виробляються Пенсійним фондом РФ. Порядок звернення громадян за пенсією (в тому числі і за фіксованою виплатою), правила її виплати та перерахунку регламентовані Наказом Мінпраці та соцзахисту РФ від 17 листопада 2014 року N 884 н. Співробітники ПФР рекомендують надавати документи на оформлення пенсії, в тому числі що підтверджують знаходження непрацездатних членів сім'ї на утриманні, за 9 місяців до виходу на пенсію. Згідно з інформацією ПФР для отримання виплати у Вас можуть запитати:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • довідку з навчального закладу (для осіб у віці від 18 до 23 років, які навчаються за очною формою);
  • підтвердити факт перебування на утриманні (щодо дитини старше 18 років, онуків).

Згідно п. 82 Наказу Міністерства праці та соціального захисту РФ від 28 листопада 2014 р N 958 н знаходження непрацездатних членів сім'ї на утриманні підтверджується документами, виданими житлово-експлуатаційними організаціями або органами місцевого самоврядування, документами про доходи всіх членів сім'ї та іншими документами, передбаченими законодавством. Факт перебування на утриманні може бути встановлено в судовому порядку в порядку окремого судочинства (ст. 264 ЦПК РФ і ін.) Або позовної судочинства. Порядок оформлення соціальної пенсії та надбавок ній в принципі співпадає з.

Що таке утримання?
Кому покладені доплати за дітей?
Як розраховуються виплати і надбавки?
Як отримати виплату або надбавку?
Що таке утримання?
Кому збільшили пенсійний вік з 2017 року?
Кому покладені доплати за дітей?
Достроковий вихід на пенсію - що потрібно знати?
Як розраховуються виплати і надбавки?
Як отримати виплату або надбавку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online