Як вибрати між двома ..?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Як вибрати між двома «Як вибрати між двома?» Мені такі питання проходять дуже часто.

Пишуть чоловіки, які вибирають між дружиною і коханкою (тут я завжди на стороні дружин). Пишуть жінки, які вибирають між чоловіками і коханцями (тут я завжди на боці чоловіків).

Пишуть хлопці, які вибирають між двома дівчатами. Пишуть дівчата, які вибирають між двома хлопцями. Загалом - багато, багато людей пише з однією і тією ж проблемою.

Тому я вирішив зробити спеціальну замітку на цю тему, щоб в загальних рисах описати найбільш робоче, з мого досвіду, вирішення проблеми вибору між двома більш-менш потенційними партнерами.

Почнемо з поганої новини - такий вибір зробити неможливо. Не можна вибрати, кого ти любиш більше або менше. Не можна не тому, що я, Павло Зигмантовіч, самий категоричний психолог в світі, так говорю. Не можна - тому що немає такої можливості.

Перш за все, саме слово «вибір» тут не доречно. Будь-словник вам дасть кілька різних визначень (Малий Академічний Словник, наприклад, видав мені шість штук), і будь-яка з цих визначень має на увазі деяку свідомість-усвідомленість. Наприклад, «впорядкувати за будь-якою ознакою». Для сортування потрібно тримати в голові деякий список ознак, що, знову-таки, вимагає відомих свідомих зусиль.

Але справа, зрозуміло, не тільки в лінгвістиці.

Наш мозок просто не пристосований для вибору щодо любові (якщо так можна висловитися). Справа в тому, що любов (а особливо - закоханість) супроводжується хімічними речовинами, які знижують критичність.

Людина любить (а особливо - закоханий) просто не здатний до тверезого міркування щодо людини, якого любить (а особливо - закоханий). Це справедливо для любові романтичної, любові батьківської, любові дитячої та всіх інших любовей, включаючи любов до Батьківщини (хоча тут - в найменшій мірі).

До того ж, самі по собі відносини супроводжуються неабиякими дозами дофаміну. Штука це багата, але нас в даному випадку цікавить той факт, що дофамін бере участь в системі навчання. Бере участь він, неабияк огрубляя, так - виробляється під час позитивного досвіду і викликає задоволення.

Відносини, як ви розумієте, особливо на початкових стадіях, майже завжди досвід позитивний. Майже завжди викликають задоволення. У більшості випадків відбувається виділення дофаміну.

Надалі людина прагне повторити той позитивний досвід, тобто (в нашому випадку) знову зустрічається з тією людиною, яка цей позитивним досвід викликав-створив.

Можна це навіть і звиканням назвати - це близькі стану.

Нарешті, людина розвивалася як моногамний вид. Так-так, як би це не було дивно і дивно, але ми - вид, схильний до могогаміі, у нас під цю слокнность заточений весь організм. Ось кумедний і дуже яскравий факт на підтвердження.

Якщо чоловік не бачив свою жінку близько місяця і вступає з нею в статевий зв'язок, виділення сперми у нього в три рази вище, ніж зазвичай. При цьому якщо цей же місяць сексу у чоловіків з дружиною не було, але він бачив її щодня по кілька годин, то такого різкого збільшення викиду сперми не відбувається ( джерело ). Якби наш вид був полігамних, то таких стрибків не було б, тому що в полигамном суспільстві (типу шимпанзе) вони не потрібні.

Підсумуємо. З огляду на все, сказане вище, виходить, що, наприклад, дівчина, яка намагається вибрати між двома хлопцями, вирішує свідомо нездійсненне завдання. Нічого в людині для вирішення такого завдання не пристосоване. Намагатися зробити вибір в даному випадку - все одно, що спробувати злетіти силою думки. Що, на жаль, нікому ще не вдалося.

І як тут бути?

По-перше, звичайно, краще займатися профілактикою. Тобто не доводити себе до стану, коли доводиться вибирати. Такий стан виникає не за один момент, і згаданий дофамін зі своєю фіксацією позитивного досвіду не відразу набирає «критичну масу».

Загальний принцип профілактики простий - не починайте нові відносини, поки живі відносини старі. Завершення старих відносин тема дуже велика. У цю замітку її не можна впихнути навіть коротко, тому що цікавляться відсилаю до спеціального аудіотренінги. Посилання буде нижче.

По-друге, якщо ви все-таки вляпалися і опинилися перед складним вибором з двох чоловік, то єдиний спосіб хоч якось цей вибір зробити, це ... відмовитися від вибору.

І не тільки від вибору, а й взагалі від контактів з цими двома людьми. Зрозуміло, це не завжди можна зробити, але реальний вихід саме тут - припинити контакти.

Причому взагалі всі контакти, аж до розглядання фотографій і статусів в соцмережах. Ідеальний варіант - на місяць вибути в монастир і ні з ким стороннім не спілкуватися.

Є шанс (і не маленький), що за цей відпаде сама проблема вибору. Простіше кажучи, людина когось візьме та й «розлюбить». Стовідсоткової гарантії не дам, але з відомих мені самостійних способів вирішити питання вибору між двома, такий «місяць тиші» є найдієвішим.

Користуйтеся, кому актуально!

У мене все, спасибі за увагу.

Ще трохи заміток на схожу тему:
Обіцяний аудіотренінг по завершенню відносин - Розлучитися з минулим: як закінчити відносини з колишнім
Дізнайтеся, що - Найважливіше в сімейному житті
Прочитайте, що робити, якщо - Чоловік розривається між мною і коханкою

На головну

На головну

«Як вибрати між двома?
І як тут бути?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online