Цікаво про грибах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Серйозні грибники з кошиками грибів для виставки, несерйозні вчені-мікологи, батьки з дітьми, гастрономи і художники, модна молодь зібралися 8-9 вересня на грибному фестивалі в Ботанічному саду МГУ «Аптекарський город».

Як виявилося, дізнатися щось про грибах і їх використанні хочуть не тільки люди старшого покоління: багато питань «по справі» лекторам-мікології задавали молоді хлопці і дівчата, в яких нізащо не визначиш затятих грибників. Обговорення тривало вже на відкритому повітрі в чергах за вешенками в клярі і еспресо з губки. Поруч діти, а втім і цілком солідні вже люди, грали на імпровізованому музичному інструменті - щось на зразок синтезатора з грибних капелюшків і проводів.

Чага - "березовий гриб"

Було цілком зрозуміло, що гриби - щось одночасно і серйозно вивчене, і до сих пір таємниче. Виявилося, що грибниці, наприклад, зовсім неважливо, викручуєте ви ті «штуки» (як сміявся на лекції один з мікологів), які вона викидає з-під землі, або ж зрізуєте. Що «ворог» всіх грибників - мухомор червоний - стає нешкідливим після дворазового відварювання. А ось знайома багатьом грибникам корбан тонка не придатна в їжу, так як при регулярному вживанні викликає сильну автоімунних алергічну реакцію.

А ось знайома багатьом грибникам корбан тонка не придатна в їжу, так як при регулярному вживанні викликає сильну автоімунних алергічну реакцію

Мухомор червоний Свинушка тонка

Крім того, гриби - не сама очевидна і звична їжа для людини, рахунок йде всього на пару-трійку тисяч років. Проте, це їжа лікарська, корисна і навіть дієтична. Ось тільки готувати її потрібно по-розумному: чи не будемо смажити гриби з картоплею і цибулею, а ретельно подрібнити, в цьому випадку гриб віддасть максимум корисних речовин. І обов'язково гриби потрібно спробувати в косметичних цілях: наприклад «морські гриби», ті, що ми їмо в корейських салатах, слід не є, а наносити на шкіру у вигляді крему, як це роблять в Японії.

Тремелл фукусовідная, "морський гриб"

Одні види грибниць беруть якістю, і ви ніколи не побачите їх у великій кількості, а інші види, навпаки, розкидають багато суперечка відразу. Але в будь-якому випадку охорона грибів та занесення до Червоної книги сумнівні, незрозуміло що охороняти: головне (а головне - грибниця, як невпинно повторювали лектори) знаходиться під землею, так що не відразу відшукаєш, а суперечки не спіймати, вони здатні перелітати між континентами.

До кінця фестивалю склалося враження, що гриби - скоєно загадкові істоти і навіть живуть самі по собі, незалежно від нас, таких звичайних людей. Для містично налаштованих відвідувачів влаштували витверезну виставку, де гриби можна було розглянути, помацати і понюхати. Тут розташувалися барвисті мухомори, важкий гриб, що нагадує кучеряву баранячу голову (Гріфола кучерява), жмені опеньків, лисички: руденькі і чорні. І зовсім вже рідкісний «звір» - чорний оленячий трюфель. Цікаві простягали руки до дрожалка лістоватимі і тут же зупиняли - дуже незвичайна на дотик, слизька, як желе.

Осінні опеньки Лисички зимові

зимові опеньки

З усього виходило, що гриб - дійсно цінний продукт, тому в завершенні дня у багатьох відвідувачів виникло питання: «Як вирощувати гриби самостоятельнона ділянці?». Виявилося, що це зовсім не складно і вже точно захоплююче: можна виростити гриби на колодах , зимові опеньки вирощують на балконі , Причому субстрат можна навіть приготувати самостійно за рецептом . Накопиченим досвідом фахівців ділиться і ваш supersadovnik.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online