Пенсіонери столичного регіону з 1 серпня зможуть безкоштовно їздити в електричках

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: портал Москва 24 / Ігор Іванко

Сергій Собянін і губернатор Московської області Андрій Воробйов вирішили надати пенсіонерам право на безкоштовний проїзд в приміських поїздах, повідомляє Агентство "Москва" . Діяти нові правила почнуть з 1 серпня.

Крім пенсіонерів, безкоштовним проїздом зможуть скористатися деякі інші пільгові категорії громадян. Серед них:

  • почесні донори СРСР, Росії і Москви;
  • батьки та інші законні представники дітей-інвалідів;
  • один з батьків дитини-інваліда у разі отримання ним професійної освіти - до 23 років;
  • один з батьків у багатодітній родині;
  • один з опікунів, який виховує дитину-сироту віком до 18 років;
  • прийомні батьки, які є учасниками пілотного проекту з майнової підтримки прийомних сімей, які взяли на виховання дітей-сиріт старшого віку і (або) дітей-інвалідів.

За словами Собяніна, приміські поїзди - це невід'ємна частина транспортної системи Москви, а поїздки на електричці на дачу, до друзів і родичів в Підмосков'ї нічим не відрізняються від поїздок по місту на метро. Саме тому, підкреслив мер, пенсіонери і ряд інших пільгових категорій громадян зможуть їздити в електричках безкоштовно, так само як на метро і МЦК.

Всього право безкоштовного проїзду отримають 2,8 мільйона чоловік, серед них 1,6 мільйона москвичів і 1,2 мільйона жителів Московської області.

В кінці травня Сергій Собянін підписав постанову, згідно з яким непрацюючим пенсіонерам без права на регіональну соціальну доплату до пенсії до міського соціального стандарту нададуть знижку з оплати житлових приміщень і комунальних послуг.

На 100-відсоткову знижку мають право герої Радянського союзу, герої Російської Федерації, повні кавалери ордена Слави, вдови (вдівці) та батьки героїв Радянського союзу, РФ і повних кавалерів ордена Слави, герої Соціалістичної праці, герої праці РФ.

Також це поширюється на повних кавалерів ордена Трудової Слави, інвалідів ВВВ, інвалідів бойових дій і прирівняних до них осіб, учасників ВВВ, ветерани бойових дій. Величина грошового еквівалента, що встановлюється з 1 липня 2018 року, складе 2 тисячі 979 рублів 40 копійок.

Поділитися в соціальних мережах:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online