ЄС посилює позицію по "брексіту" щодо фінансових послуг і громадян - Bloomberg

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Великобританія офіційно почала процедуру виходу з ЄС / REUTERS

Уряди країн ЄС ще більше посилили свою позицію щодо "брексіту", додавши обмеження для фінансових послуг і чітко вказавши вимоги до прав на проживання громадян в плані переговорів з Великобританією. Про це пишуть Даліус Сіменас і Іен Вішарт в статті "ЄС посилює позицію по" брексіту "щодо фінансових послуг і громадян", опублікованій на сайті Bloomberg .

На зустрічі в понеділок у Брюсселі, яка почала тиждень переговорів між 27 країнами ЄС, дипломати схвалили прохання Франції про виключення фінансових послуг з майбутнього торгового угоди і посилили тон в проекті основних ліній щодо європейських жителів у Великобританії і тієї суми, яку Великобританія повинна ЄС.

В останньому проекті фінансові послуги були відокремлені від формулювань в торговій угоді, і дипломати додали новий пункт, в якому йдеться про те, що "будь-які майбутні умови повинні гарантувати фінансову стабільність в Союзі і дотримуватися його регулятивні норми і застосування стандартів контролю", згідно з документом, отриманого Bloomberg News.

Формулювання складено таким чином, щоб відбити вимоги Франції (на наступний день після першого туру президентських виборів), згідно з якими блок не повинен приймати фінансові послуги, які є частиною будь-якого майбутнього торгового угоди, якщо Британія не хоче приймати правила ЄС, сказав офіційний представник ЄС .

Мей прагнула укласти масштабну торгову угоду з блоком / REUTERS

Нове формулювання - це удар по амбіціях прем'єр-міністра Терези Мей, яка прагнула зробити висновок масштабну торгову угоду з блоком, яка включала б фінансові послуги, але звільнила б Великобританію від необхідності дотримуватися законів ЄС. У Британії це також розчарує тих, хто заявляв, що перемога на червневих дострокових виборах дозволить Мей забезпечити кращу угоду по "брексіту" для Британії.

єдиний ринок

Великобританія дала зрозуміти, що після "брексіта" не прагнутиме до членства в єдиному європейському ринку, але перспектива того, що її фінансові компанії втратять свої "паспортні" права, що дозволяють їм вести бізнес в ЄС, може змусити Британію укласти угоду за принципом "рівності ". Це збереже торгівлю до тих пір, поки Великобританія і ЄС будуть визнавати стандарти один одного.

"Рівність - це не право" для всіх країн, що не входять в ЄС, заявив у вівторок в Брюгге (Бельгія) Валдіс Домбровскіс, віце-президент Європейської комісії. "І це не карт-бланш, за допомогою якого ЄС відмовиться від контролю над ключовими системними ризиками для своєї фінансової стабільності".

Згідно з проектом угоди, взаємні гарантії захисту прав громадян ЄС в Великобританії і британських громадян в ЄС на момент виходу Великобританії з блоку повинні включати "право на отримання постійного місця проживання після безперервного п'ятирічного періоду".

Жорсткі формулювання з'явилися в той момент, коли президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і головний парламентер ЄС з питань "брексіта" Мішель Барньє готуються до поїздки в Лондон в середу для зустрічі з Терезою Мей, вперше після того, як 29 березня вона застосувала статтю 50 Лісабонського договору, офіційно почавши процес виходу Сполученого Королівства з ЄС.

Необмежене число громадян ЄС, яким дозволено жити і працювати в Британії, стало основною темою на референдумі в Великобританії в червні минулого року. Після цього Мей проголосила прикордонний контроль головним пріоритетом після "брексіта". 27 країн ЄС наполягають на тому, що угода щодо захисту прав громадян має відбутися до початку переговорів по майбутній торговельній угоді.

Ілюстрація REUTERS

Оскільки це питання, можливо, буде складно вирішити, дипломати конкретизували свою позицію по відношенню до громадян на зустрічі минулого тижня. У зв'язку з цим, вони заявили, що вирішення питання є пріоритетом для переговорів, і що гарантії повинні бути "всеохоплюючими, ефективними, такими, що підлягають виконанню і недискримінаційними", і що люди повинні мати можливість довести свій статус за допомогою "простих адміністративних процедур".

В останньому проекті переговорів також посилюється тон щодо фінансових внесків Британії в ЄС, підкреслюється, що законопроект Великобританії повинен враховувати "весь період членства Сполученого Королівства в Союзі".

Угода про "розлучення" має також стосуватися потенційні проблеми відносин Британії і ЄС в майбутньому. Крім безпеки, в список були додані співробітництво в сфері юстиції та правозастосування, як області, на які ЄС зверне особливу увагу в угоді, згідно з документом.

саміт наближається

Основні лінії повинні бути схвалені на саміті лідерів 27 країн ЄС, який пройде без Терези Мей в Брюсселі 29 квітня. Однак, ЄС чекатиме закінчення виборів в Британії, і лише після цього почне переговори.

У розділі, присвяченому тому, як можуть розвиватися відносини між ЄС і Великобританією після "брексіта", до торгівлі і боротьбі з тероризмом, уряду додали зовнішню політику, як майбутніх областей для потенційного співробітництва.

Помічники лідерів 27 країн ЄС зустрілися в той же день, коли головний чиновник блоку по сільському господарству Філ Хоган сказав, що Великобританія відходить від деяких своїх "божевільних ідей", крім виходу з ЄС, оскільки "найгірша фаза тріумфалізму після" брексіта ", схоже, йде на спад ".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online