Як вирішити спір через межу між ділянками

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Визначать розміри кордонів між ділянками в департаменті із земельних питань

Як вирішити спір через межу між ділянками https://cdn.segodnya.ua/img/article/2474/85_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/2474/85_tn.jpg 2011-05 -03T10: 01: 18 + 03: 00 Політика Власники земельних ділянок зобов'язані встановлювати межі за згодою іншої сторони і за письмовим дозволом місцевих органів самоврядування.

"Добрий день," Юрлікбез "! У нас є квартира в 1-поверховому будинку на двох господарів. Наша квартира і квартира сусідів приватизовані. Зараз займаємося приватизацією земельної ділянки. Підкажіть, як в цьому випадку він ділиться. З іншими сусідами у нас виникла суперечка через межу між ділянками. був старий дерев'яний паркан, ми його відремонтували. Будинок сусідів розташований в 20 см від забору, а їм хочеться, щоб прохід був 1,5 м. Вони пересунули паркан на нашу сторону на 1,5 м. Вирішити спір мирним шляхом не виходить. Порадьте, що можна зробити в цій ситуації? " - Ірина.

Консультує Анна Ткаченко, начальник юрвідділу корпорації "Глобал Консалтинг" в м.Києві:

"Що стосується приватизації земельної ділянки, то в вашому випадку застосовується 3-й абзац ст. 120 Земельного кодексу України. Тут мова йде про придбання права власності на обжитий будинок (крім багатоквартирного), розташований на землях державної або комунальної власності, які знаходяться в користуванні іншої особи, і необхідності поділу земельної ділянки. Площа ділянки, що формується, не може бути менше, ніж максимальний розмір земельних ділянок відповідного цільового призначення, визначений ст. 121 Земел ного кодексу України (крім випадків, коли формування земельної ділянки в такому розмірі є неможливим). Також п. 4 ст. 120 Земельного кодексу говорить про те, що в разі набуття права власності на обжитий будинок декількома особами право на ділянку визначається пропорційно до частин осіб в праві власності жилого будинку. Виходячи з норм цих статей, вам необхідно буде отримати дозвіл сусідів. На нього оформляється акт, який потрібно буде докладати до решти документів по приватизації ділянки при подачі в органи ріватізаціі на місцях.

Що ж стосується питання про межі між ділянками, то тут буде застосовуватися глава 17 "Про добросусідство" Земельного кодексу, згідно з якою власники земельних ділянок зобов'язані встановлювати межі між ними за згодою іншої сторони і за письмовим дозволом місцевих органів самоврядування (вони встановлюють розміри кордонів). Самовільне встановлення меж незаконно і карається штрафом. Зверніться в департамент із земельних питань, щоб там визначили розміри кордонів між ділянками і зобов'язали боку розподілити витрати на установку "твердих кордонів". Це зменшить ваші витрати на установку нового паркану.

Питання надсилайте на адресу: [email protected]

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Порадьте, що можна зробити в цій ситуації?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online