Остання надія Болгарського центру

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 січня 2008, 11:24 Переглядів: 28 січня 2008, 11:24 Переглядів:   Про це повідомив сьогодні Генеральний консул Республіки Болгарія в Одесі Георгій Проданов

Про це повідомив сьогодні Генеральний консул Республіки Болгарія в Одесі Георгій Проданов.

За відомостями Генконсула, Сергій Станішев привітав прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко в зв'язку з обранням на пост Прем'єра, побажав їй плідної роботи на займаній посаді, а також економічних досягнень у розвитку країни. Акценти подальшої розмови визначили два питання: спроба місцевої влади відібрати будівлю, в якій розташовується Всеукраїнський центр болгарської культури в Одесі і інтерес українських інвесторів до підприємства "Креміковці".

"Асоціація болгар України розташовується в будівлі, що знаходиться в центрі Одеси, з 1996 року, платить оренду, а також обслуговує приміщення. Тут проводяться численні культурні заходи, які мають велике значення для всієї болгарської діаспори", - заявив болгарський прем'єр.

Сергій Станішев висловив тривогу і стурбованість болгарського уряду з приводу намірів місцевої влади відібрати будівлю, в якому знаходиться культурний осередок болгар України. Він підкреслив, що Асоціація є мостом у стосунках між Болгарією і Україною, а також наголосив на зацікавленості болгарського уряду і болгарської громадськості у вирішенні даного конфлікту, з огляду на те, що центр грає істотну роль і повинен продовжувати свою діяльність.

Прем'єр-міністр Болгарії звернувся до Юлії Тимошенко з проханням особисто звернути увагу на дану проблему і повідомив їй, що згідно з інформацією, яку він має, Асоціація болгар України і місцева влада Одеської області обумовили нові умови договору оренди, які влаштовують обидві сторони конфлікту.

"Однак, не дивлячись на все вищевикладене, на 29 січня призначено чергове судове засідання у справі, ініційованій Одеською обласною радою про непогашені боргові зобов'язання", - підкреслив Сергій Станішев.

Зі свого боку Юлія Тимошенко запевнила, що невідкладно проведе телефонну розмову з губернатором області, в якому обговорить це питання, підкресливши, що для українського уряду особливо важливо, щоб було знайдено рішення, яке б ні в якому разі не зашкодило сталим дружнім відносинам між двома країнами .

На завершення телефонної розмови, Сергій Станішев і Юлія Тимошенко висловили обопільну згоду в необхідності зміцнення контактів між Болгарією і Україною, а також готовність до зустрічі найближчим часом. Юлія Тимошенко запросила прем'єр-міністра Болгарії відвідати Україну.

Одеська обласна рада та Управління охорони нерухомих об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації в листопаді 2007 року подали до Господарського суду Одеської області позов через невиконання умов орендного договору на приміщення Всеукраїнського Болгарського центру культури на вул. Віце-адмірала Жукова, 9. Зокрема, в позові зазначалося, що орендарі, незважаючи на проведене в 2006 році підвищення орендної плати в кілька разів, продовжували платити за старими ставками.

Представники Асоціації болгар України заявили, що те, що відбувається з Болгарським центром культури - це рейдерське захоплення будівлі, яке обласна влада хоче передати якомусь Конгресу болгар України, який "має пряме відношення до АКБ" Імексбанк "".

21 грудня голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Сердюк заявив, що Всеукраїнський центр болгарської культури погасив заборгованість по орендній платі за три роки в сумі близько 158 тисяч гривень і готується підписання мирової угоди.

Президент Асоціації болгар України А. Кіссе 11 січня повідомив, що угода з Управлінням вже підписано і Асоціація зобов'язується виконувати умови, які стосуються орендної плати - при тому, що тепер орендна ставка становить близько 7 тис. Грн. - "Можу сказати, що предмета спору вже немає, і обласна рада нічого не зможе зробити".

Проте, слухання справи за позовом на черговому засіданні суду було перенесено на 29 січня 2008 року.

Прем'єр-міністр Болгарії Сергій Станішев під час зустрічі з президентом Асоціації болгар України висловив принципову позицію, яка виражається в захисті інтересів болгар за кордоном. Він пообіцяв зв'язатися по телефону з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко з метою обговорення спірного питання.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Остання надія Болгарського центру". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online