Вид на проживання в Молдові в 2019 році

  1. види свідоцтв
  2. процедура отримання
  3. Допомога в отриманні ВНЖ
  4. Особливості використання ІС
  5. Виїзд за межі країни
  6. громадянство Молдавії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Громадяни Російської Федерації можуть перебувати на території Молдавії без додаткових дозвільних документів до 90 днів. Для подальшого легального проживання в країні необхідно клопотати в МВС республіки про отримання імміграційного свідоцтва (ІС), яке представляє собою вид на проживання в Молдові.

види свідоцтв

Щоб стати резидентом Молдавії, росіянин повинен максимум через 60 днів після в'їзду на її територію звернутися до відділення МВС у справах іноземних громадян з проханням про видачу імміграційного свідоцтва Щоб стати резидентом Молдавії, росіянин повинен максимум через 60 днів після в'їзду на її територію звернутися до відділення МВС у справах іноземних громадян з проханням про видачу імміграційного свідоцтва.

Імміграційне свідоцтво являє собою ID-карту з ім'ям власника, його фото та біометричними даними.

Цей документ буває трьох видів:

  • тимчасовий, терміном дії до 3 місяців;
  • терміновий - до 3 років;
  • постійний.

Імміграційне свідоцтво видається:

  • іноземним підданим і особам, які не мають громадянства - терміном дії до дванадцяти місяців з можливістю подальшого продовження;
  • посадовим особам і засновникам підприємств з капіталом розміром від ста тисяч доларів - на запитуваний ними період, але не більше, ніж на 5 років;
  • особам, що прямують для здійснення гуманітарної, релігійної або волонтерської діяльності;
  • для возз'єднання сім'ї;
  • для навчання;
  • для планового перебування в медичному закладі, санаторно-курортного або відновного лікування;
  • в інших цілях, якщо діяльність мігранта який суперечить молдавським законодавством або його присутність в Республіці Молдова необхідно з міркувань національної безпеки або в національних інтересах.

процедура отримання

Особа, яка подала клопотання про видачу імміграційного свідоцтва, в місцевий орган МВС Молдови має надати:

  • анкету-заяву встановленої форми. Заповнювати поля цього документа необхідно молдавською або англійською мовою;
  • закордонний паспорт чи який заміняє його документ. На дітей віком до 16 років необхідно подавати свідоцтво про народження;
  • два фотознімку форматом 50 × 60 мм;
  • довідку про стан здоров'я, якої повинно підтверджуватися відсутність психічних розладів, небезпечних паразитарних і інфекційних хвороб, синдрому набутого імунодефіциту. Також в цій довідці повинні бути вказані група крові і резус-фактор заявника;
  • довідку про наявність у власності житлоплощі в Молдавії або на території іншої держави;
  • при сімейної імміграції - свідоцтво про укладення шлюбу;
  • квитанцію про сплату державного мита в розмірі 350 леїв.

На підставі поданих документів протягом тридцятиденного терміну Міністерство внутрішніх справ виносить своє рішення. У разі виникнення будь-яких спірних моментів уповноважена особа має право вимагати надання додаткових довідок.

Якщо за оформлення імміграційного свідоцтва до державного бюджету сплатити 1080 леїв, то клопотання буде розглянуто протягом 24 годин.

У разі позитивного рішення заявнику разом з імміграційним свідченням видається статистичний талон. Цей бланк після заповнення органами, прописувати громадян за місцем перебування, потім в обов'язковому порядку повертається в МВС.

Допомога в отриманні ВНЖ

Як бачите, щоб оформити посвідку на проживання в Молдові необхідно пройти через серію бюрократичних процедур, які віднімають чимало часу, сил і нервів. Потрібно знайти правильну інформацію по всіх етапах оформлення, самостійно розібратися з усіма нюансами, зібрати і правильно підготувати потрібні документи, надати їх в потрібне держустанова і дочекатися рішення Міністерства внутрішніх справ, яке може бути і негативним.

Якщо ж Ви хочете максимально спростити процес отримання ВНЖ, кращий вихід - це звернутися до професіоналів за допомогою в отриманні ВНЖ !

Особливості використання ІС

У разі втрати або пошкодження ІС про те, що сталося в п'ятиденний термін необхідно повідомити в орган місцевого управління Міністерства внутрішніх справ Молдови та подати прохання про видачу дубліката. Видача дубліката, згідно з молдавським міграційного законодавства, можлива також у разі зміни прізвища або імені.

Категорично заборонено передавати імміграційне свідоцтво іншій особі або в заставу.

Продовжити термін дії ІС можна, подавши відповідну заяву до відділу місцевого управління МВС Молдови мінімум за місяць до закінчення дійсності наявного свідоцтва.

Володар ІС з вичерпаним терміном дії, скасованого або анульованого, повинен протягом трьох діб виїхати за межі Республіки Молдова.

Що видається МВС в такому випадку припис передбачає добровільне його виконання. Що видається МВС в такому випадку припис передбачає добровільне його виконання

Другий примірник припису направляється в місцевий відділ внутрішніх справ РМ, співробітники якого повинні стежити за тим, щоб іноземець виїхав за межі держави. У разі невиконання припису іноземця депортують і встановлюють заборону на його в'їзд до Молдови протягом певного періоду.

Тривалість останнього залежить від причин скасування / анулювання ІС і депортації.

Термін дії імміграційного свідоцтва може бути продовжений автоматично в разі серйозного захворювання іммігранта або з інших поважних причин.

Виїзд за межі країни

При виїзді за межі території Республіки Молдова резидент повинен пред'явити органу місцевого управління:

  • дійсне імміграційне свідоцтво;
  • дозвіл на працевлаштування (в разі трудової імміграції);
  • письмове підтвердження:
  • установи, організації, підприємства про дострокове розірвання трудового договору з іноземцем;
  • навчального закладу про припинення, закінчення навчання, виключення або переведення до іншого навчального закладу учня або студента.

громадянство Молдавії

Після успішного отримання посвідки на проживання Вас, можливо, зацікавить отримання молдавського громадянства. Розібратися з цим непростим процесом Вам може дана стаття .

Також Ви завжди можете звернутися до фахівців за кваліфікованою допомогою .

Імміграція. З чого почати: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online