Парк Кинь-Грусть

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Осінній парк

Кинь-Грусть є історичною місцевістю з цікавою історією. Перша згадка про це місце датуєтьcя 1787 роком, коли російська імператриця Катерина Друга зупинилася в Києві на пару днів.

З нагоди приїзду такого поважного гостя на околиці міста було вирішено влаштувати пікнік. Сказано - зроблено і на великій галявині, недалеко від ставків, виросли намети, були розставлені столи і привезена купа їжа і випивки. На наступний день після застілля, Катерина вирішила прогулятися вздовж ставків і взяла собі в попутники Потьомкіна. Князь мучився через похмілля після бенкету і перебував в поганому настрої.

Імператриця навпаки ж відчувала себе добре і милувалася київської природою. Намагаючись хоч якось розвеселити похмурого супутника, вона сказала фразу увійшла в історію Києва: - Григорій, кинь смуток! Подивися, яка краса навколо!
Парк Кинь-Грусть просто усіяний пам'ятками природи: дві сосни Веймутова (в природних умовах росте в північно-східних районах Північної Америки), чотири сибірські модрини заввишки більше 20 метрів і більше двох метрів в обхваті, дуби яким більше 200 років, рідкісний вид червоних ( північних) дубів ... А в водоймах можна побачити якщо не лебедів, то пару качок так точно.

Сам парк офіційно був створений в 1972 році, але до цих пір не має оформленого входу і забору, клумби практично відсутні. До всіх іншого площа парку суттєво зменшилася в зв'язку з відчуженням частини його території під будівництво корпусів інститутів МОЗ та майданчики для відстою тролейбусів. Але в вихідний день тут збирається не так уже й мало людей, що говорить про популярність парку, нехай навіть він і не настільки доглянутий як інші рекреаційні зони Києва.


подивитись збільшену карту

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online