Довіреність на постановку і зняття з обліку автомобіля в ГИБДД

  1. Довіреність на зняття автомобіля з обліку в ГИБДД
  2. Довіреність на переоформлення автомобіля
  3. Які складнощі можуть виникнути

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Час читання: 4 хвилини

зміст:

Розгорнути

Щоб здійснювати з не належить вам автомобілем різні процесуальні дії (страхувати, здійснювати техогляд, переоформляти), потрібна довіреність на реєстрацію ТЗ в ГИБДД від фізичної особи. До недавнього часу цей документ повинен був бути нотаріально завірений. Але зараз потрібно тільки написаний від руки документ. скачайте зразок довіреності на реєстрацію автомобіля в ГИБДД і випишіть її без участі нотаріуса!

Довіреність - це документ, в якому перераховані повноваження якоїсь особи, представника власника. Ця особа може виробляти від імені власника різні правомірні дії з автомобілем. Це відноситься і до переоформленню машини в ГИБДД, зняттю або постановки на облік. Питання, пов'язані з довіреністю на реєстрацію транспортного засобу в ГИБДД, регулюються Цивільним Кодексом РФ, а саме, главою 10, статтею 185 "Представництво. Довіреність" і наступними статтями до №189.

Нотаріального завірення довіреності на постановку авто на облік в ГИБДД закон не вимагає. Втручання нотаріуса потрібно тільки при передоверии ТС третій особі, а також для проведення деяких операцій, оформлення застави і т. Ін.

У ГИБДД можна вирушати з рукописної довіреністю на постановку на облік ТЗ. Така ж довіреність підійде, наприклад, для проходження техогляду. Але вона повинна бути написана за зразком, містити всі види довіряємо повноважень і оформлена за встановленою формою.

Час на яке оформляється довіреність на реєстрацію авто, не може бути більше трьох років. Якщо при оформленні не вказувати термін дії документа, то довіреність вважається дійсною протягом року (ст. 186 ЦК України). Якщо зовсім не вказана дата оформлення, то такий документ не має юридичної сили.

Довіреність на зняття автомобіля з обліку в ГИБДД

Зняття транспортного засобу з обліку за дорученням - звичайна практика. Потрібно лише стежити за тим, щоб документи були оформлені коректно. Для цього користуйтеся зразком довіреності на зняття автомобіля з обліку в ГИБДД . Зняття з обліку проводиться в ряді випадків: при викраденні, утилізації, виїзді за межі РФ для постійного проживання, а також після продажу (якщо новий власник машини своєчасно не зареєстрував її на себе).

Які відомості повинна містити довіреність для постановки автомобіля на облік в ДАІ? Ось повний перелік:

  • Дата (числа і прописом) і місце (місто) підписання даної довіреності.

  • ПІБ підписантів (повинні бути вказані повністю, як в паспортах).

  • Опис транспортного засобу, що включає тип і марку, основні технічні характеристики, номер VIN, номер двигуна, держ. реєстраційний знак, колір, відомості про паспорті ТЗ (серія і номер, дата видачі, назва видала організації).

  • Місця проживання власника автомобіля (довірителя) і того, на кого документ оформляється.

  • Повний і точний список делегованих повноважень: все, що стосується даного ТЗ.

  • Термін дії довіреності (або один рік за замовчуванням).

  • Довіритель повинен вказати, чи є можливість передоручення повноважень третій особі.

Щоб врахувати всі нюанси оформлення документа без допомоги юриста, рекомендуємо завантажити і використовувати довіреність для зняття з обліку автомобіля (зразок) .

Довіреність на переоформлення автомобіля

Спрощене переоформлення автомобіля в МРЕВ стало звичною процедурою для автовласників. Скачайте у нас бланк довіреності на переоформлення і на право реєстрації автомобіля в ДАІ .

Переоформлюєте довіреність правильно, надайте паспорт ТЗ, договір про купівлю / продаж, прикладіть заяву про перереєстрацію, оплатіть держмито - і надайте все це в МРЕВ. Цього достатньо, щоб автомобіль офіційно змінив власника.

Які складнощі можуть виникнути

Автолюбителі відзначають, що в ряді випадків в ГИБДД від водіїв вимагають нотаріально завірені довіреності. Офіцери при цьому посилаються на ряд внутрішніх наказів і розпоряджень. Як надходити - вирішувати вам. Можна піти назустріч необгрунтованим вимогам, а можна спробувати оскаржити їх. Якщо ви маєте довіреність на реєстрацію ТЗ в ГИБДД від фізичної особи, оформлену строго за зразком, то можете зажадати письмове обгрунтування відмови. Юристи Закон-Авто допоможуть вам вирішити виниклу складність. Сподіваємося, що ця стаття про правила оформлення автомобіля за дорученням буде вам корисна.

Юридична консультація

Отримайте кваліфіковану допомогу прямо зараз! Наші адвокати проконсультують вас з будь-яких питань позачергово!

Дата поновлення: 26 мая 2017 р

10 з 10

проголосувало 4

Здобула освіту в Московському державному університеті. Пройшла курс підвищення кваліфікації при МГУ. Часто запрошується в якості незалежного експерта при розгляді суперечок між двома учасниками дорожньо-транспортних пригод. Великий досвід у вирішенні спорів у сфері дорожнього руху.

Які відомості повинна містити довіреність для постановки автомобіля на облік в ДАІ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online