Які документи видають при реєстрації ТОВ

  1. Можливі варіанти
  2. Що видають при успішної реєстрації
  3. Підведемо підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після успішного складання пакету документів для реєстрації ТОВ в ФНС ви отримуєте розписку з переліком прийнятих бланків. У розписці вказано термін розгляду заявки - він становить 3 дні з моменту передачі інформації в податкову інспекцію. По закінченню цього часу вам дадуть відповідь і паперу. Але документи, одержувані при реєстрації ТОВ, будуть відрізнятися від тих, які опиняться у вас на руках в разі відмови.

Але документи, одержувані при реєстрації ТОВ, будуть відрізнятися від тих, які опиняться у вас на руках в разі відмови

Можливі варіанти

Податкова інспекція може прийняти одне з двох можливих рішень:

  1. Відмовити в реєстрації ТОВ.
  2. Зареєструвати нове суспільство.

У кожному з варіантів є свій список документів, які видаються на руки заявникові.

Якщо податкова знайде порушення в представлених підприємцем бланках, то вам видадуть довідку за формою Р50001 і вкажуть конкретну причину відмови. В основному це відбувається, якщо заява складена неправильно або відсутній один з важливих документів для постановки ТОВ на облік. Заявнику доведеться усувати свої помилки і проходити реєстрацію заново.

Найбільш частим відповіддю податкової є позитивне рішення щодо ТОВ. Тоді податкове відомство підпорядковується регламентує законам і видає необхідні документи.

Що видають при успішної реєстрації

Одержувач приходить в ФНС з паспортом та довідкою-розпискою, отриманої під час прийому пакета документів інспектором.

За документами в податкову інспекцію ви повинні прийти з паспортом та довідкою-розпискою, отриманої під час прийому пакета документів інспектором.

У 2017 році податківці видають оформлені згідно із законом бланки:

1. Свідоцтво.

Документ, що підтверджує реєстрацію ТОВ (юридичної особи) в податковому відомстві. це уніфікований бланк Р51001 . Новому суспільству присвоюється свідоцтва про Державну реєстрацію - основний державний реєстраційний номер.

2. свідоцтво , Яке підтверджує постановку ТОВ на облік в ФНС РФ.

У ньому фіксується індивідуальний ідентифікаційний номер (ІПН) компанії. Цей номер надалі використовується на всіх бланках, що мають відношення до діяльності товариства.

3. Довідка з Росстату.

Довідка-виписка Росстату про присвоєння ТОВ кодів діяльності , Які були обрані засновниками перед створенням суспільства. Іноді ФНС не включає цей бланк в пакет документів на видачу при реєстрації. Тоді представник ТОВ може зробити новий запит на отримання такої довідки.

3. виписка з ЕГРЮЛ - єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Можливо, що таку довідку доведеться теж замовляти самостійно після підтвердження факту реєстрації компанії.

4. Статут ТОВ, затверджений податкової та відзначений печаткою відомства.

Один примірник залишається в податковій, а виданий зразок відправляється на зберігання в офіс ТОВ.

5. Рішення, якщо засновник один, або Протокол, якщо засновників 2 або більше.

6. Повідомлення про перехід на ССО (якщо ви зробили такий запит).

7. Повідомлення про реєстрацію у позабюджетних фондах.

Реєстрація ТОВ проводиться за принципом одного вікна. Податкова служба самостійно подає всю інформацію про нове суспільство до фондів. Тому при видачі документів засновнику або представнику можуть видати повідомлення про реєстрацію в ПФР (Пенсійний фонд Російської Федерації), ФСС (Фонд соціального страхування), ФОМС (Фонд обов'язкового медичного страхування). Але ці документи не завжди можуть бути отримані на руки в податковій. Можливо, що за довідками доведеться звертатися до фондів особисто.

Тепер ви знаєте, які документи видають при реєстрації ТОВ. Їх перелік не залежить від кількості учасників, що створюють товариство з обмеженою відповідальністю.

Важливо! При отриманні документів не поспішайте йти від вікна інспектора. Необхідно ретельно перевірити вміст кожного бланка, в ньому можуть бути допущені серйозні помилки. Навіть одна зайва літера або цифра приведуть до того, що буде потрібно заміна документа на новий. Єдиний нюанс - визначити, хто винен в помилку. Від цього залежить, в який термін буде усунена неточність і чи не доведеться знову викладати гроші через власну неуважність.

Підведемо підсумки

Пакет документів, який видається на руки юридичній особі після успішної реєстрації, може відрізнятися від переліку, зазначеного раніше. Це залежить від рішення податкової, в яку ви зверталися.

Незмінними для видачі є такі форми:

  1. Статут.
  2. Рішення або Протокол.
  3. Свідоцтво про Державну (форма Р51001).
  4. ІПН юридичної особи.

Решта документів можуть бути відсутніми, але їх можна замовити в будь-який час.

В подальшому використовуватися будуть не всі документи. Статут та рішення / протокол, коди видів діяльності зберігаються в офісі ТОВ. Працюючими є лише бланки, що містять інформацію про ТОВ, присвоєну державними органами, - свідоцтво про Державну, ІПН, КПП. Але отримати всі документи краще відразу, щоб не звертатися за ними, якщо виникне необхідність.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online