Як оплачувати комунальні послуги в Інтернеті?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розповідаючи вам про 7 способів оплати комунальних послуг , Ми відзначали, що Інтернет є одним з найбільш зручних. Не потрібно відстоювати кілометрові черги, заповнювати плутану паперовий документообіг електронним, витрачати силу-силенну часу і нервів. Погасити заборгованість за квартиру і комуналку можна, не виходячи з дому, зробивши пару кліків мишею.

Незважаючи на це, за статистикою всього 10% споживачів оплачують житлово-комунальні послуги через Інтернет або термінали Незважаючи на це, за статистикою всього 10% споживачів оплачують житлово-комунальні послуги через Інтернет або термінали. Притому, що практично кожен третій росіянин має постійний доступ у всесвітню павутину. Так чому ж оплата комунальних послуг через Інтернет в нашій країні - як і раніше виняток, а не правило?

Головна причина, на наш погляд, - незнання. Багато громадян просто не в курсі, як це робиться. Тому пропонуємо вашій увазі огляд online-сервісів з оплати житлово-комунальних послуг.

Інтернет банкінг

Це сучасні технології віддаленого банківського обслуговування. Інтернет-банкінг дозволяє користуватися багатьма послугами своєї кредитної організації, не відвідуючи її офіс.

Сьогодні практично всі банки пропонують своїм клієнтам можливість оплачувати житлово-комунальні послуги, не виходячи з дому. Розглянемо докладніше, як це реалізовано у «Ощадбанку», так як сберовскіе банківські карти є у всіх (ну або майже у всіх).

У головній кредитної організації Росії цей сервіс називається «Ощадбанк ОнЛ @ йн» . Для роботи з системою вам знадобиться банківська карта (Visa, Classic, Electron, Maestro і інші).

Перше, що необхідно зробити, - підключити послугу «Мобільний банк», за допомогою неї ви будете підтверджувати операції і отримувати сповіщення про рухах грошових коштів на рахунку.

Потім потрібно отримати ідентифікаційний номер і ваш постійний пароль - вони знадобиться для входу в систему. Отримати їх можна або через банкомат (термінал) або через мобільний телефон, відправивши SMS на номер 900 з текстом «Пароль ...» і 5-ю останніми цифрами номера вашої банківської карти.

З метою безпеки в системі «Ощадбанк ОнЛ @ йн» використовується двоступенева система входу. Для додаткової аутентифікації при вході в систему у користувача запитується ще й одноразовий пароль. Його отримати можна так само двома способами: через чек, що видається банкоматом або терміналом, або через SMS.

В цілому, вхід в систему - найскладніший для новачка крок при використанні сберовского Інтернет-банкінгу. Далі все просто. Заходимо в розділ «Операції», вибираємо «Платежі за послуги». Там, серед інших, ви знайдете і комунальні. Заповнюємо спеціальну форму, вписуючи всі необхідні реквізити, і підтверджуємо операцію за допомогою нового одноразового пароля.

Заповнюємо спеціальну форму, вписуючи всі необхідні реквізити, і підтверджуємо операцію за допомогою нового одноразового пароля

Після цього платіж буде здійснений. Результати відобразяться на екрані, їх можна роздрукувати. Зарахування платежу здійснюється протягом 1 робочого дня. Ви можете відстежувати його статус в розділі «Історія операцій».

Оплата житлово-комунальних послуг через Інтернет-банкінг - це дуже зручно. Особливо, якщо укласти з банком договір, згідно з яким з вашого особового рахунку буде щомісяця автоматично списуватися сума, необхідна для погашення боргів за світло, газ і інші блага, і переводитися на рахунок постачальників енергопослуг. В цьому випадку можна взагалі забути про оплату комуналки, раз в квартал чи півроку лише перевіряючи правильність нарахувань і списань грошових коштів.

Відзначимо, що у багатьох громадян цей спосіб викликає недовіру. Мовляв, на руках не залишається ніяких документів, які б свідчили про сумлінності платника. Але фахівці стверджують, що всі побоювання марні. Адже, навіть якщо гроші «загубляться», завжди можна взяти банківську виписку, що підтверджує факт оплати житлово-комунальних послуг.

Електронні платіжні системи

Послуги по оплаті комуналки надають також багато електронні платіжні системи - «Яндекс.Деньги», «WebMoney», «RBK-Money» та інші. Давайте з'ясуємо, як це робиться через гаманець «Яндекс.Денег» .

Для початку авторізуемся в своєму Яндекс-акаунті і заходимо в розділ «Гроші». Серед «Мобільного зв'язку», «Квитків на транспорт» та інших послуг вибираємо «Квитанції». На знову сторінці буде дві цікаві для нас підрубрики - «Газ» і «Квитанції». Перша дозволяє сплатити послуги регіональних постачальників групи «Газпром Міжрегіонгазу»; вторячи - безпосередньо ЖКГ.

Клікнувши на «Квитанції», отримуємо форму оплати. Вводимо найменування одержувача, номер його розрахункового рахунку, суму та інші реквізити і здійснюємо платіж. Для його підтвердження набираємо свій платіжний пароль «Яндекса».

Для його підтвердження набираємо свій платіжний пароль «Яндекса»

Гроші надійдуть до їх одержувачу протягом 2-3 робочих днів.

В «WebMoney» процедура приблизно та ж: авторізуемся на сайті або входимо в систему через WM-Keeper, заповнюємо форму, підтверджуємо платіж за допомогою SMS-пароля.

Перевага використання електронних платіжних систем, крім оперативності, ще й в тому, що по завершенні операції генерується електронна квитанція, яку можна роздрукувати і яка буде документальним підтвердженням оплати комунальних послуг в спірних ситуаціях.

портал держпослуг

Ми вже розповідали, що згідно з проектом Федерального закону «Про державну інформаційну систему житлово-комунального господарства» влітку майбутнього року повинна запрацювати державна інформаційна система ЖКГ . Щось на зразок вже існуючого порталу держпослуг , Тільки заточеного спеціально під ЖКГ. За допомогою цього Інтернет-ресурсу можна буде не тільки оплатити комунальні послуги, але і відстежувати їх нарахування, і поскаржитися в разі помилок.

Поки ж можливість оплачувати комуналку через портали державних послуг мають можливість тільки жителі Москви , Казані, Сочі і декількох інших міст.

Для цього спочатку потрібно зареєструватися на сайті, подавши заявку і дочекавшись її підтвердження. Потім отримати єдиний платіжний документ. І тільки потім ви зможете заплатити за світло, газ або тепло. Втім, і тут вам знадобиться банківська карта.

Універсальні системи оплати картками

Якщо ви багато і активно розраховуєтесь банківськими картами, то вже, напевно, знаєте про такі сервіси, як   Платеж Якщо ви багато і активно розраховуєтесь банківськими картами, то вже, напевно, знаєте про такі сервіси, як Платеж.ру , Оплатіл.ру , Платфон.ру та інші. Всі вони надають послуги з оплати комунальних (і не тільки) послуг через банківську карту.

Процедура при цьому залежить від конкретного сервісу. Але суть зводиться до того, що ваша карта прив'язується до облікового запису в обраній вами системі оплати, і ви можете розраховуватися за житлово-комунальні послуги, не вводячи зайвий раз номер карти та інші її реквізити.

Плюс в тому, що грошові кошти надходять на рахунок одержувача практично миттєво. Крім того, у цих платіжних систем зручний інтерфейс і широкий спектр компаній, з якими вони працюють. Багато з них мають мобільну версію, що дозволяє оплачувати комуналку практично в будь-якому місці.

постачальники послуг

Якщо ви не хочете вдаватися до посередників, то можете оплачувати житлово-комунальні послуги безпосередньо на сайтах їх постачальників. На жаль, далеко не всі з них крокують в ногу з часом і надають споживачам таку можливість. Але багато енергопостачальні організації (особливо в великих містах) вже обзавелися на своїх сайтах формами для оплати послуг. приклад - «Мосенергосбит» .

Крім того, з постачальниками послуг, як і з банками, можна укладати договори, за якими необхідні суми будуть списуватися з вашого рахунку автоматично Крім того, з постачальниками послуг, як і з банками, можна укладати договори, за якими необхідні суми будуть списуватися з вашого рахунку автоматично.

Який би спосіб оплати комунальних послуг через Інтернет ви не вибрали, пам'ятайте, що всі банки і платіжні системи стягують комісії. Тому ваші витрати в кінцевому підсумку будуть дещо більше. Хоча ця сума в перерахунку на заощаджений час і нерви - символічна.

А як платите за комуналку ви? І чи згодні ви вже сьогодні повністю перевести в мережу всі розрахунки з житлово-комунальними організаціями?

Так чому ж оплата комунальних послуг через Інтернет в нашій країні - як і раніше виняток, а не правило?
А як платите за комуналку ви?
І чи згодні ви вже сьогодні повністю перевести в мережу всі розрахунки з житлово-комунальними організаціями?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online