Дизайн однокімнатної квартири 30 і 40 кв м з Дитиною, Сучасний Інтер'єр Однушки з нішею і Дитячої, Перепланування Хрущовки і Зонування малогабаритної кухні, коридору та Вітальні в Стилі Лофт

  1. Варіанти перепланування
  2. Використання додаткової площі
  3. Створення квартири-студії
  4. Способи візуального розширення квартири
  5. оформлення кухні
  6. організація спальні
  7. Створення функціонального інтер'єру
  8. Основні прийоми
  9. Квартира в стилі мінімалізм
  10. Практичність стилю лофт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

29.12.2017

Однокімнатна квартира тепер не асоціюється тільки з «хрущовкою». Метраж житла і його планування можуть бути абсолютно різними. Правильний сучасний дизайн однокімнатної квартири і вміло зроблений ремонт, здатні навіть компактні приміщення зробити затишними, зручними та комфортними для проживання.

Дизайн інтер'єру однокімнатної квартири припускає раціональне використання площі. В оселі скромних розмірів необхідно розмістити кілька зон: обідню, відпочинку, для сну, робочу, а дизайн однокімнатної квартири для сім'ї з дитиною повинен обов'язково передбачати облаштування дитячого куточка.

В оселі скромних розмірів необхідно розмістити кілька зон: обідню, відпочинку, для сну, робочу, а дизайн однокімнатної квартири для сім'ї з дитиною повинен обов'язково передбачати облаштування дитячого куточка

Варіанти перепланування

Навіть якщо в квартирі знести всі внутрішні стіни, то не вийде зробити квартиру більше, тому дизайн малогабаритної однокімнатної квартири вирішує питання розширення простору візуальним образом або завдяки збільшенню площі кімнати за рахунок балкона.

Використання додаткової площі

Дизайн однокімнатної квартири в хрущовці можна зробити індивідуальним, якщо приєднати балкон. Навіть якщо його розміри невеликі, додаткову площу все одно можна використовувати в різних цілях:

  • облаштування робочої зони. Досить встановити невеликий стіл і офісне крісло, провести освітлення;
  • якщо поставити м'які групу (невеликий диванчик або пару крісел), то вийде відмінна зона відпочинку;
  • при установці вузьких шаф в торцях балкона оформиться чудова система зберігання речей, одягу і різної домашнього начиння. Залежно від розмірів площі, можна вибрати меблі з орними дверцями, окремими висувними ящиками або поставити просто відкриті стелажі.

Приєднане приміщення в будь-якому випадку необхідно утеплити і засклити.

Створення квартири-студії

Для облаштування практичною і зручною квартири-студії знадобиться демонтаж стін (несучі прибирати не можна). Завдяки цьому приміщення стане візуально просторіше, а розмістити в ньому меблі буде простіше. Індивідуальний дизайн-проект однокімнатної квартири-студії допоможе грамотно розташувати різні зони.

Способи візуального розширення квартири

Застосування оздоблювальних матеріалів нейтральних світлих тонів гарантує зорове збільшення простору. Особливо важливо, щоб відтінок стелі був трохи світліше кольору стін. Використання теплих і холодних тонів додасть кімнаті бадьорить або розслабляє настрій.

Дизайн однокімнатної квартири 40 кв.м треба створювати невеликою кількістю квітів (не більше трьох). Так як маленькі барвисті приміщення можуть виглядати дещо «розпатлані». При обробці стін компактних кімнат, особливо ванних, не використовуються візерунки з великими елементами. Якщо сподобалися якісь яскраві кольорові принти, то їх застосовують в якості невеликих акцентів.

Дизайн однокімнатної квартири 30 кв.м краще оформляти предметами меблів з глянцевими фасадами (особливо для вітальні зони, обідньою і кухні). При установці дзеркал треба бути обережним. Небажано, щоб в них відбивалося спальне місце.

Дизайн однокімнатної квартири 35 кв.м може стати нестандартним завдяки декоруванню однієї стіни фотошпалерами з 3d ефектом. Для цього вибирається картинка з далекої перспективою і наклеюється від підлоги до стелі.

оформлення кухні

Як правило, площа цього приміщення відрізняється вельми скромними розмірами. Якщо встановлюється кухонний гарнітур, побутова техніка, системи зберігання, то на облаштування обідньої зони місця не залишається. Не завжди дизайн кухні в однокімнатній квартирі дозволяє оформити повноцінну обідню групу, але зате цілком органічно вписується барна стійка, яка стає стильним обіднім столом і одночасно відокремлює гостьову зону від кухні (в квартирах-студіях).

Щоб мешканці не страждали від сильних запахів їжі під час приготування страв, встановлюють сильні витяжки. Газову духовку замінюють на електричну, вбудовану в меблі. Взагалі перевагу варто віддати вбудованої побутової техніки.

Взагалі перевагу варто віддати вбудованої побутової техніки

організація спальні

Для раціонального використання простору багато власників встановлюють розкладні дивани, обладнані ортопедичними елементами. Завдяки меблів-трансформерк легко організувати повноцінне спальне місце і створити затишну зону відпочинку днем.

Однак не всі згодні відмовитися від традиційної стандартної ліжка. Щоб виникла ілюзія усамітнення, дизайн спальні в однокімнатній квартирі вітає використання ширм або установку стелажів, які будуть ще і системою зберігання речей. Місце для облаштування спальної зони вибирається подалі від вхідних дверей.

Якщо приміщення має високі стелі, то доцільно облаштувати спальне місце в подіумі-ніші для ліжка. У верхній частині конструкції можна оформити будь-яку зону - відпочинку або робочу.

Створення функціонального інтер'єру

Грамотно оформлений дизайн квартири може зробити однушку затишною і зручною для всіх мешканців.

Основні прийоми

Щоб дизайн однокімнатної квартири 33 кв.м виглядав органічно, професіонали рекомендують дотримуватися наступних правил:

  • для декору вікон використовуються рулонні або римські штори, горизонтальні жалюзі;
  • перевагу варто віддати навісний або вбудованих меблів. Дизайн однокімнатної квартири з нішею дозволяє організувати приховані системи зберігання одягу або речей;
  • замість орних дверей встановлюються розсувні;
  • застосування однакових тонів для оформлення різних зон дозволяє створити ефект єдиного простору;
  • дизайн однокімнатної квартири з дитячою краще прикрашати мінімумом аксесуарів, а від підлогових декоративних елементів треба взагалі відмовитися;
  • хороший дизайнерський прийом - організація робочого простору біля вікна. Для цього досить встановити замість підвіконня широку стільницю;
  • для зберігання речей чудово підійдуть антресолі, обладнані в коридорі;
  • використовувати різноманітні джерела освітлення (як локальні, так і загальні).

Дизайн однокімнатної квартири 45 кв.м відмінно доповнять мобільні перегородки. Такі ширми не мають великих розмірів і встановлюються по центру кімнати або біля якоїсь стіни. Крім функції зонування простору, вони також є елементом декору.

Застосування цих маленьких хитрощів допоможе зробити затишним і комфортним дизайн однокімнатної квартири без перепланування. Інтер'єр бажано оформляти в стилях, яким властиві прості форми, строгі лінії.

Інтер'єр бажано оформляти в стилях, яким властиві прості форми, строгі лінії

Квартира в стилі мінімалізм

Дизайн грунтується на поєднанні всіляких форм і фактур. Основна палітра кольорів при оформленні інтер'єру малогабаритної квартири - світла (сріблясто-сірий, бежевий, світло-оливковий).

Відмінні риси інтер'єру:

  • для оздоблення стін застосовується фактурна штукатурка або однотонні шпалери;
  • підлога покривається ламінатом, кахлем або лінолеумом блідих світлих відтінків;
  • тон стелі повинен бути світліше стін. Підвісна конструкція відмінно доповнює дизайн і може візуально зонувати однокімнатну квартиру;
  • в вітальні встановлюються модульні системи м'яких меблів простих форм з однотонною оббивкою. Подушки контрастних відтінків виконують роль яскравого декору;
  • освітлення створюється галогеновими лампами, вмонтованими в стелю, в ніші або стелажі.

Мінімалізм можна назвати аскетичним стилем, який сподобається людям діловим або молодим сім'ям без дітей. Мінімалістичний дизайн створює атмосферу ідеального порядку і тиші.

Практичність стилю лофт

Такі інтер'єри стали модними недавно, їх простота досить оманлива. Це ідеальний варіант дизайну для оформлення вільного відкритого приміщення. Основні характеристики квартири в стилі лофт:

  • застосування грубої обробки стін, вітаються фактури недбалої штукатурки, цегельної кладки. Покриття підлоги може бути бетонним, дощатим чи плитковим (кераміка, штучний мармур). Незважаючи на грубий і недбалий вид обробки, основна колірна гамма - світла (пісочна, блідо коричнева);
  • освітлення формується підвісними лампами або світлодіодним підсвічуванням;
  • віконні отвори НЕ занавішуються для забезпечення максимального надходження природного світла;
  • справжньою окрасою кутовий однокімнатної квартири може стати камін;
  • меблі встановлюється багатофункціональна і мобільна (пуфики або столики на коліщатках). Замість шаф бажано при виборі дизайну кімнати з нішею передбачити створення прихованих систем зберігання. Відмінна ідея - установка меблів з висувними ящиками;
  • для обладнання кухні досить виділити невеликий кут. Обстановка підбирається простих форм, використовуються хромовані деталі і скляні поверхні.

Незавішеного вікна, груба обробка стін і переважання світло коричневих або сірих відтінків створять у маленькій однокімнатній квартирі особливу атмосферу свободи.

У невеликих кімнатах можна створити інтер'єр практично будь-якого стилю (прованс, класика, хай тек, бароко). Щоб вид кімнати не придбав карикатурні риси, важливо правильно відобразити особливості стилю в усьому (обробка, вибір відтінків і меблів). І, природно, важливо при цьому враховувати побажання і потреби всіх мешканців.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online