Перший на селі: як фермер запустив свою криптовалюта і привернув $ 500 тис.

  1. Московський «дауншифтери» У село я приїхав в 2007 році. Чому? Це було так давно, що я вже практично...
  2. Блокчейн на землі
  3. Кріптоколіон в дії
  4. майбутнє КОЛІОН
  5. Як запустити свою криптовалюта

Московський «дауншифтери»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У село я приїхав в 2007 році. Чому? Це було так давно, що я вже практично і забув, як це було. Цілком успішна кар'єра, власний бізнес в Москві, кілька підприємств з зовнішньоторговельної, фінансовій, будівельній діяльністю. Сталий розвиток, розширення сфер, перспективи. У 1995 році трапилася аварія, пошкодження хребта, практично знерухомлених, лікування, операції. Повна втрата бізнесу і всіх активів. Через кілька років, ставши на ноги, вдалося частково відновити втрачене, але нове випробування, страшний діагноз - рак. Знову лікарні, операції, лікування. Після всього цього, я повністю спустошений поїхав в село.

Думав вмирати, а померти не вийшло, довелося чимось займатися, щоб прогодувати себе і сім'ю.

Потроху я прийшов до того, що почав працювати на землі. Спершу вирішив спробувати щось посадити, виростити, несподівано вийшло, так і продовжив. Поступово, за десять років, без вкладень, власною працею, використовуючи досвід міського підприємництва, без позикових коштів, вдалося створити стійкий, саморегулируемое і самодостатнє селянське господарство. Тестування незвичайних методів ведення справ, використання принципів місцевого самоврядування, залучення однодумців - це все призвело до відмови від допомоги з боку держави і банків.

"Свої гроші

Але гроші були потрібні. Без них ніяк. Однак держава їх не давало, банки пропонували грабіжницький відсоток. Варіантів не було. Ось ми і почухавши потилицю, вирішили надрукувати свої. Сказано зроблено. Замовили в друкарні дизайн, розмістили замовлення, отримали коробку з красивими кольоровими папірцями. Уже перше їхнє застосування на практиці, показало користь. По-перше, ми перестали перекладати рублі з однієї кишені в іншу, замінивши їх цими, по суті, борговими розписками. По-друге, замовники теж стали втягуватися в цю гру. По-третє, відомий економічна криза в грудні 2014 року показав стабільність нашого інструменту.

За сім або вісім місяців внутрішнього обігу КОЛІОН різко зросла саме виробництво і його обсяги. Направляючи звільнилися рублі в необхідне русло, ми закупили нову техніку, збільшили реалізацію. Виявилося, що ми просто дістали з повітря новий фінансовий ресурс. При тому, нікого, не питаючи і ні у кого не займаючи. Люди в них повірили, стали приймати КОЛІОН, обмінювати, застосовувати в розрахунках з нашим господарством.

Люди в них повірили, стали приймати КОЛІОН, обмінювати, застосовувати в розрахунках з нашим господарством

На самому цікавому місці, на піку усвідомлення цієї ідеї, втрутилася прокуратура, звинувативши КОЛІОН ні багато, ні мало в підриві російської фінансової системи, обмані невстановлених громадян, створення умов для економічної кризи. Спершу це здавалося жартом. Але пішли реальні суди, звинувачення, експертизи, залучення в якості потерпілих Банку Росії, Міністерства фінансів, податкової інспекції. В результаті розглядів відкривалися нові, невикористані можливості подібної самостійності. Зрештою, вся лінійка судів, від районного до Верховного, чомусь визначила їх грошовими сурогатами і заборонила застосування.

Блокчейн на землі

Відчувши економічну правильність КОЛІОН, ми задумалися над заміною форми. На початку 2016 роки я вперше почув про біткоіни і технологію блокчейн і подумав, що це приблизно те, що можна застосувати в своєму господарстві замість готівки КОЛІОН. І вже влітку ми випустили перші кріптоколіони з функціями паю, акції або боргової розписки. Зараз, після часу, цю затію можна назвати прообразом IPO, але в кріптовалютном просторі. Довелося вникати в технології блокчейна, самостійно вивчати його використання. До наших кріптопаям додалися кріптофьючерси. До початку 2017 року з'явилася потреба зв'язати ці два продукти новим - своєю криптовалюта.

У квітні цього року ми вийшли з неї на ICO (це як IPO тільки на кріптовалютном ринку) і залучили $ 510 533 від 103 інвесторів.

Люди по-різному вкладалися. Хтось 10 доларів інвестував, хтось 50 тисяч. Є ті, хто вкладав $ 5 тис. Я не знаю, хто наші інвестори, скільки їм років, з яких вони міст, фізичні або юридичні особи. Я не питав у них ні імен, ні телефонів. Це проявиться згодом, коли будуть приїжджати до нас в село і говорити: «я хочу купити за КОЛІОН ваш товар, рослини або продукти», тоді я і розумію, хто ці люди: москвичі чи ні, чоловіки або жінки, молоді або літні, а поки не пред'являть гаманці, я не впізнаю цього.

Ми продовжимо і покращимо програму лояльності для тих, хто буде використовувати КОЛІОН в процесі придбання, вироблених у нас товарів. Для покупців передбачено зниження цін і знижки від 50 до 100%. Організовано доставку в Москву «до під'їзду». Далі Москви ми природно не зможемо доставити, тому люди, які інвестували з інших країн або регіонів, будуть отримувати щомісячні дивіденди на свої гаманці.

Чому інвестори повірили в кріптоколіони, мені абсолютно зрозуміло. Це перший проект по залученню інвестицій зі світу віртуальних технологій в реальну економіку. Ідея кріптоколіона полягала в тому, щоб за допомогою IT-технологій включити його в таку складну галузь виробництва, як сільське господарство. На відміну від інших криптовалюта, наша вперше працює на землі, в економіці реального виробництва. Про це в світовому блокчейн-співтоваристві говорив давно, а ми зробили. Це і є основний мотив. Це наша основна відмінність від інших віртуальних валют.

Втричі відмінність - КОЛІОН спочатку забезпечені не тільки довірою, а й матеріальними активами - всієї нашої технікою, рослинами, живністю і нерухомістю, які зараз є і які будуть множитися разом з ростом нашого господарства. Так що наші результати можна «помацати».

Так що наші результати можна «помацати»

Колион не можна Майні в традиційному сенсі як інші криптовалюта, але його можна заробити. Наколоти машину дров - це приблизно коштує 10 КОЛІОН. Можна працювати в лісі, в полях, на будівництві. У нас є спеціальні розцінки для таких «Майнер».

Кріптоколіон в дії

Залучені інвестиції вже починають спрямовуватися на прискорений розвиток нашого господарства і виробництва партнерів. До того ж за їх рахунок ми забезпечуємо зниження собівартості продукції, освоєння нових технологій, розширення асортименту та обсягів, придбання і заміну техніки, інструментів, підвищення продуктивності праці, створення робочих місць. Плюс є розуміння як допомогти своєму селі. Цього року візьмемо участь в ремонті дороги і благоустрій. Зараз, в незвичайних погодних умовах ми проводимо весняну посівну кампанію, упорядковуємо розплідник рослин, розширюємо площі оброблюваної землі, готуємося до осінніх посадок.

Частина коштів спрямуємо партнерам. У мене, наприклад, немає виробництва молока і м'яса, тому частина інвестицій можемо направити на ці суміжні переробні виробництва. Чи не в стартапи, а в поліпшення сформованого виробництва. У мене дуже скептичне ставлення до стартапам в Росії. Зараз багато тих, хто просять гроші, щоб тільки вижити. Мені з такими не по дорозі. Це турбота держави. Мені ж цікаво співпрацювати з тими, у кого стійке, стабільне виробництво, без боргів. Нехай воно буде невелике, але самодостатнє, як, власне і сама «Екосистема Коліоново».

І необов'язково це підприємство повинно бути в нашій окрузі або в Росії. У нас є контакти з Китаєм, Європою, Америкою, Австралією. Немає ніяких складнощів при перекладі криптовалюта в будь-яку точку світу при прозорості та загальної доступності транзакцій в блокчейне.

Невелику частину зібраних кошти плануємо залишити в криптовалюта, інвестувати в більш складні технології, в ті ж кріптопроекти, кріптофонди. Так що дуже збалансований і захищений портфель виходить, який забезпечує ліквідність, авторитетність КОЛІОН, доходи для інвесторів, і зростання нашого виробництва.

Всього ми випустили 1 мільйон КОЛІОН і більше їх вже не стане. При цьому ми пустили в оборот тільки 600 тисяч, решту 400 тисяч КОЛІОН поклали в «заморозку» на рік-півтора для технічної підтримки курсу нашої криптовалюта. По крайней мере, до середини 2018 року ці фірми не спливуть з цього холодильника. А потім поступово будемо і їх додатково вводити в обіг.

Давайте порахуємо - всього на 30 квітня було зібрано 500 тисяч доларів в криптовалюта - купували їх в основному за біткоіни. Буквально за кілька днів ці криптовалюта подорожчали, і сума збору перевищила еквівалент в 700 тисяч доларів. Плюс у нас своїх ліквідних товарів ще на $ 500 тис. Виходить, що зараз на забезпеченні КОЛІОН 1,2 млн доларів. Всього їх мільйон, значить стартова ціна одного КОЛІОН $ 1,2. На початок літа закінчимо посівну, заведемо нові виробництва, збільшимо свої активи і відповідно наповнення КОЛІОН, мінімум до $ 1,5. І це без урахування його біржовий компоненти. Я поки не беруся передбачати або оцінювати його зростання або волатильність (на момент запису інтерв'ю курс покупки КОЛІОН склав $ 1,7).

майбутнє КОЛІОН

У КОЛІОН немає поки сильного тиску з боку біржових спекулянтів, він ще молодий і не всім зрозумілий. Я не виключаю його біржовий обіг поки серед власників або нових зацікавлених покупців. У нашому гаманці вбудована можливість обміну на кілька топових кріпто- і фіатних валют. Є там же і біржа. Більш того, перші покупки-продажу КОЛІОН вже проводяться. Курс визначається самими учасниками угоди. Але тим не менше це не основна його функція. Я за те, щоб Коліон був прогнозованим і передбачуваним. Впасти він однозначно не може, а й польоти на Місяць - скачки нікому з власників КОЛІОН не потрібні. Він не для цього призначений, є сотні інших криптовалюта для подібних цілей, а тут повинен бути твердий, непохитний, поступовий і передбачуваний ріст, висока ліквідність.

Я вважаю КОЛІОН надійним вкладенням своїх коштів. Їх прив'язка до реального виробництва повинна згладити волатильність і відповідно нервування. Є припущення, що зростання курсу КОЛІОН буде приблизно відповідати сукупного зростання обсягу всього кріптовалютного ринку. Щось на зразок такого собі маркера. Але для цього потрібен час і постійна робота як в поле, на землі, так і в блокчейн-співтоваристві.

Ті, хто вкладали в біткоіни або ще якісь криптовалюта, вони тут отримають приблизно те ж саме, хоча б зростання, який був би у них при своїх валютах, якби вони тримали їх в колишніх гаманцях. Це консервативні інвестиції. Природно прибутковість набагато вище, ніж у доларових заощаджень, у банківських депозитів, і тим не менш для учасників кріптовалютного ринку, це стійка інвестиція.

Але говорити про результати можна буде пізніше. Я для себе визначив кінець 2017 року. Ось коли ми закінчимо роботу в полях, зберемо урожай, продамо рослини з розсадника, ось тоді сформується стійкий курс КОЛІОН і механізм його звернення.

Як запустити свою криптовалюта

Якщо говорити в цілому, то держава зараз розгорнулося від ідеї повної заборони криптовалюта до якоїсь вдумливої ​​оцінкою їх впливу. Наскільки я розумію, до 2018 року остаточне вирішення питання «забороняти їх чи ні» відкладено. Так що у нас є приблизно рік, щоб показати свою діючу модель, як це працює і як наш досвід можна поширити на інші виробництва і проекти в реальній економіці. Тому що новий інструмент дозволяє залучати гроші з усього світу, без всяких політичних і економічних умовностей, що дуже актуально в умовах санкцій і іпортозамещенія.

Я не бізнес-тренер і не коучер, я нікого не закликаю йти за собою, рятувати світ. З іншого боку, я відкритий - приїжджайте дивіться, як у мене це запрацювало. Я готовий пояснити на пальцях, я готовий показати на прикладах всю свою діяльність. Сподобається - застосовуйте, все доступно і відкрито, ні з ким не треба нічого погоджувати. Але я не відповідаю за ваші дії і наслідки. Подібні проекти відкриті, прозорі і знаходяться під увагою багатьох співінвесторів. Придбати довіру можна на рівні проекту. Також його легко втратити через непродумані кроки.

Шанси є у всіх повторити наш маневр. Просто треба працювати над ним. Це як в анекдоті, просити у Бога виграти в лотерею, а квиток не купувати. Купуйте для початку квиток, а потім вже дійте. Якщо ваш продукт або послуга затребувані людьми або суспільством, все вийде.

Найскладніше в цьому старті - відчути себе вільним. Не треба чекати, коли приїде добрий пан і дозволить випускати свою криптовалюта, коли прийде програміст і безкоштовно за тебе все зробить, коли який-небудь економіст за тебе все розрахує, а представники з ЦБ або прокуратури поставлять печатку. Треба викинути з голови, що потрібно кудись ходити, отримувати дозволи, стояти в чергах, платити хабарі. Просто треба зважитися і зробити.

З іншого боку, потрібно чітко розуміти, під що випускати свою криптовалюта, будь-яка ідея, поки вона не монетизована - нічого не варто. Наприклад, у вас думка зібрати мільярд на створення телепорту зі свого села на Альфа Центавра. Можливо хтось і повірить, і вкладеться. Але це поки нездійсненне завдання. І вона безперспективна. Мені багато простіше - я стою на землі, вирощую необхідну для людей продукцію і дивлюся на цей процес, як з точки зору селянина, так і споживача, і інвестора.

Автор:

Валентина Фоміна, фото - Олег Яковлєв для Порівняй

Чому?
Чому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online