район - Найцікавіше в блогах


Flash_A Вівторок, 07 Мая 2019 р 20:31 ( посилання )

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Буде ще багато суперечок про те: убитий чи "Кам'яний Квітка" або ж якісно поліпшено?
У будь-якому випадку, ми вже маємо зовсім інший фонтан "Кам'яний Квітка": інші часи - інші звичаї. Ймовірно, використані здешевлену матеріали, а не ті ж самі, почищені (як повинно бути за логікою речей). Мені, як цінителю яскравих фарб, подобається те, що зараз вийшло. Подейкують, що під час відкриття вихідного фонтану багато років тому, він був настільки ж яскравим. Існує думка, що і ця "веселка" дуже швидко померкне від постійного впливу води та інтенсивного сонячного світла.
Скажу так: навіть якщо фонтан і здешевили, то це - нормально. Взагалі кажучи, і країну, в якій створювався вихідний вигляд фонтану, вже давним-давно розвалили.
Спори з питання поновлення фонтану "Кам'яний Квітка" не вщухають і досі. Будь-яка публікація на тему викликає бурхливу полеміку. Перевіримо?
PS Аналогічними міркуваннями я ділився раніше в Instagram. Відмінність же цієї публікації в тому, що я, нарешті, зібрав всі заплановані HDR знімки і можу уявити їх вашій увазі.

- 01 -

"ДАЛІ ЩЕ ФОТОГРАФІЇ кам'яного КВІТКА"

Flash_A Субота, 04 Мая 2019 р 19:19 ( посилання )

Продовжуємо стежити за подіями в околицях станції МЦК "Ростокино" ( https://www.liveinternet.ru/users/flash_a/post453941344/ ).
Щось особливо цікаве відбулося на початку травня на стіні втілень вовка Забівакі. На стіні з'явився "Возрождака" (мною пропущений, тому і фотографії запозичені). На наступний день там же з'явився "Убівака".
Давайте проаналізуємо ситуацію. Що ж сталося на цей раз? Зверніть увагу, Возрождака на стіні ні зафарбований комунальниками з ГБУ "Житловик". Він був модифікований! Якщо придивитися, то Возрождака виконаний абсолютно канонічно (по-Забіваковскі), без будь-яких насмішок, та й напис з ім'ям вовка виконана велика, громіздка, зеленого кольору. І поруч розміщено багато-багато хештегов. Не було, адже, подібного раніше?
Версія перша: це рука не нашого Ростокінського Бенксі! І тут, на наступний день, сам Ростокинский Бенксі не витримав такої віроломної нахабства, так розбомбив роботу новоспеченого автора, зобразивши поруч Убіваку. Ім'я Убівакі виконано вже правильним, відомим нам шрифтом, в наявності відома знущання над системою і підпис в куточку. Цього разу в якості моралі підпис "King of the wall", що в перекладі означає "Цар стіни" за аналогією з "King of the hill" ( "Цар гори"). Тим самим автор вказав, що це його і тільки його місце. Він тут господар!
Або, друга версія, Ростокинский Бенксі, почувши голос народу, почав годувати публіку коміксами.
Я сам, чесно зізнаюся, більше до першої версії схиляюся.

11. "Возрождака". Згадка від 3 травня 2019 роки (взято у @ofnews_info)

11. "Возрождака". Згадка від 3 травня 2019 роки (взято у @ smiska.sim)

12. "Убівака" від 4 травня 2019 року

12. "Убівака". Погляд зі станції "Ростокино"

Flash_A Середа, 01 Мая 2019 р 11:57 ( посилання )

Тема для публікації запозичений з джерела, зазначеного нижче.
Забавно, але рівно на півдня мій дайджест про "Ростокінскій втілення вовка Забівакі" випередив ось цей дайджест https://moslenta.ru/city/volki-pozornye.htm , Однак дізнався я про його існування парою днів пізніше. Повинно бути, це витало в повітрі. Загалом, він хороший. Гарний просто тому, що ділиться думками авторитетних вуличних художників на те, що відбувається. Я ж казав, що не може бути такого, щоб ЗМІ не зацікавилися подібної систематикою.
Що характерно, стаття теж не відповідає на питання: "Хто автор цієї серії настінних творів?" Однак, ряд моментів, пов'язаних з протилежною стороною, з комунальниками - там розкритий сповна. Ось я, наприклад, не знав, що об'єкт знаходиться в зоні відповідальності району Ярославський, а не в зоні відповідальності району Ростокино.
Загалом, почитайте. Це, правда, цікава і вдала стаття. Дублювати звідти все ілюстрації після мого дайджесту https://www.liveinternet.ru/users/flash_a/post453941344/ , Думаю, ні до чого, але одну єдину, крайню, з Вирубакой, все ж, розміщу. До речі, до середини дня суботи, 27 квітня 2019 року, Вирубака вже був зафарбований. Далі цитую:
"Від Забівакі до Вирубакі: епічність війна вуличних художників і московських комунальників
Невідомі майстри настінного живопису, незважаючи на шалений і запеклий опір працівників ЖКГ, ось уже близько року малюють на стіні станції "Ростокино" Московського центрального кільця все нові і нові графіті, глумиться над одним із символів торішнього Чемпіонату світу з футболу - вовком Забівакой. Цю боротьбу вже сміливо можна назвати епічною.
Все почалося три роки тому. Саме в той час тоді ще студентка 4 курсу Інституту мистецтв і культури Томського державного університету Катерина Бочарова придумала і намалювала Забіваку, що став одним із символів Чемпіонату світу з футболу. Ніщо не віщувало подальшої трансформації цього персонажа. Але раптом, в червні 2018 року, тобто вже в самий розпал ЧС, що проходив в тому числі і в Москві, біля пасажирської платформи МЦК Ростокино з'явилося перше графіті від невідомого майстра. Творчо підійшовши до процесу, він зобразив на стіні Заблеваку. В цьому було щось від здорового глузду: згідно зі статистикою, вболівальники за час проведення ЧС випили на стадіонах більше 1,6 мільйона літрів пива. І, напевно, після цього натхненно очищали свої шлунки. Однак ж співробітники комунальних служб творчість не оцінили.
Графіті було закрашено. Але здаватися ніхто і не думав.
Уже через кілька днів на тій же самій стіні Заблеваку змінив вовк з менш цензурних ім'ям і більш провокаційною поведінкою. Та ще й пофарбований легким політичним підтекстом.
Однак термін життя його був недовгий. Озброївшись фарбою і валиками, співробітники ЖКГ стрімко усунули це неподобство.
Що сталося далі, здогадатися не так уже й складно. Діалог поколінь і культур був продовжений наступним графіті: тепер на станції "Ростокино" прописався вовк Іздевака. Іздевака виступив з програмною заявою, що йому, звичайно, не пробачили. І знову замазали фарбою.
Наступна картинка з'явилася на стіні якраз до виборів московського мера, які пройшли в столиці 9 вересня. Старий знайомий - вовк Забівака - повідомив усім про те, що на вибори він забив. Що, звичайно, йшло врозріз з генеральною лінією комунальників, на вибори з'явилися.
"Наше місто жахливо нудний і сумний, - каже МОСЛЕНТЕ відомий московський стріт-арт-художник Zoom. - Так, зараз він стає краще, але в ньому все одно дуже мало радості і щастя. І хочеться цим похмурим особам підморгнути. Стріт-арт дає можливість поспілкуватися з досить великою аудиторією і це накладає велику відповідальність ".
Спілкування це, втім, знову виявилося швидкоплинно: Забівака стрімко наказав довго жити.
Ну, а після трапився Новий рік. І на Ростокінскій стіні з намальованого телевізора виліз новий персонаж - цього разу - Залівака, щось віщає на тлі дивно знайомих будівель.
Доля його була вирішена. Але біографія зацвіла новими фарбами.
"Графіті це мистецтво, яке перебуває в конфлікті з законом, - вважає і графік, карикатурист, художник коміксу, учасник і організатор неофіційних виставок, фестивалів стріт-арту Олексій Йорш. - Тому з точки зору стріт-арту це чудова історія, коли художник використовує комунальні служби як співавтора, провокуючи їх надавати йому раз по раз нові площі для продовження історії. Упевнений, це увійде в історію вуличного мистецтва ".
До Дня святого Валентина, в який прийнято зізнаватися один одному в любові і робити інші приємні штуки, на МЦК прилетів крилатий вовк ВЛЮБЛЯКА. Може, він і став би компромісом, адже і працівникам ЖКГ не чуже ніщо людське. Але тут грянув новий інформаційний привід.
9 місяців з моменту закінчення Чемпіонату світу з футболу художники не могли залишити непоміченими. 9 місяців - це що? Правильно, термін вагітності. І ось вже на зміну Влюблякі прийшов вовк Залетака, що тримає на руках двох новонароджених не нашої зовнішності.
Терпіти таке було неможливо. І кисті замиготіли знову.
Ось тоді-то невідомі творці і вирішили виступити з черговим політичним заявою. У боротьбі за свої (і не тільки - хоча, хто його розбере) права вони намалювали Заправаку, що намагається донести до всього прогресивного людства думки про расизм і фейковий новини.
"Як на мене, почуття гумору і наполегливість - це прекрасне поєднання, - вважає Zoom. - І я - на його боці. Тим більше, що графіті з різноманітними варіаціями з Забівакой можна сміливо віднести до жанру стріт-арту. Адже це не просто нелегал , а нелегал з виразними нотками протесту ".
Мабуть, протест і став причиною того, що на зміну Заправакі прийшов вовк Воевака! Але тиха війна його тривала недовго: в нерівній битві з валиками і кистями упав і він.
Здавалося б, на цьому історія себе вичерпала. Але немає!
За повідомленням телеграм-каналу "Московские новости", на цьому тижні все та ж стіна була прикрашена все тим же вовком. Мабуть, вирішивши добити комунальників остаточно, їм був представлений новий герой - Вирубака.
Як стверджує видання "sports.ru", це графіті присвячено любительського турніру з боксу "Bomb the ring" серед графіті-художників. Турнір присвячений пам'яті Гоші "Ster" Коцева - болгарина, який був дуже різнобічною людиною - крім графіті, він був архітектором, футбольним хуліганом і регбістом московського ЦСКА. Турнір з боксу серед графітчиків, до речі, буде вже другим за рахунком.
Безсумнівно, загине і він.
Чи можна змінити ставлення працівників ЖКГ до подібних проявів творчості?
"Ні. А навіщо? В скороминущість стріт-арту і є його принадність", стверджує Zoom.
Згоден з ним і інший стріт-арт-художник - Slava Ptrk.
"Мені подобається і завзятість автора цих графіті, і його послідовність, і його фантазія, - говорить він. - ЖКГ просто роблять свою роботу, художник - витрачає свій час і сили на те, щоб зробити нові і нові шари природно безкоштовно. Так що я побажаю йому успіхів художнику в його боротьбі! "
Однак ж з ЖКГ все не так просто.
"Відразу попереджу: це - не офіційний коментар, а особисто мій, тому давайте без імені, - прокоментував ситуацію МОСЛЕНТЕ один із співробітників відділу благоустрою ГБУ" Житловик Ярославського району ". - Так ось ... Хто автор всіх цих робіт ми так і не змогли з'ясувати. Ми вже навіть неофіційно розмовляли з поліцією, попросили, щоб вони заходили на станцію, патрулювали цю територію, але у них для цього немає людей ... Я розумію, що ця боротьба - нескінченна. Так, наше завдання - стежити за чистотою району і, формально, будь-який такий малюнок - прав порушення. Але в даній ситуації все не так однозначно. Останні малюнки - взагалі досить адекватні і не несуть ніякої шкоди. Ми хотіли їх залишити. Тим більше, що творчість хлопців нас, якщо чесно, навіть радує. Здорово вони малюють! Ще скажу: чисто по-людськи ці малюнки - особливо з огляду на те, що вони розміщені на будівлі далеко не кращого зовнішнього вигляду - підвищують людям настрій, веселять. Але префектура веліла все замазувати - і ми замазали ... Кажете новий малюнок з'явився? Зараз же відправлю туди людей перевірити! Але, поки не буде сигналу зверху, чіпати нічого ми не будемо ".
МОСЛЕНТА ж продовжує стежити за новинами ".

Flash_A Понеділок, 30 Апреля 2019 р 1:16 ( посилання )

Продовжую експериментувати з планетоїдами в СВАО.
Один мій товариш вчора вважав, що це зображення створено із застосуванням квадрокоптера. Але змушений був його розчарувати. Дійсно, в коптерах зашита функція компонування сфероидов (планетоїдів), але в функціоналі свого знайшов таку функцію абсолютно випадково і недавно. Ще не встиг її випробувати.
Даний планетоїд створений, що називається, по-старому. Технологію зборки в чотирьох публікаціях на прикладі околиць Ростокінського акведук я розміщував тут раніше.
Фотографії від 28 квітня 2019 року.
PS Здавалося б Пасха, вихідний, погожий день, коли народу гуляє стільки, що важко урвати хороший безлюдний кадр ... але правильне місце для зйомки навіть в цих умовах, взагалі кажучи, і як виявилося знайти можна.


Перевіримо?
Що ж сталося на цей раз?
Не було, адже, подібного раніше?
Що характерно, стаття теж не відповідає на питання: "Хто автор цієї серії настінних творів?
Місяців - це що?
Чи можна змінити ставлення працівників ЖКГ до подібних проявів творчості?
А навіщо?
Кажете новий малюнок з'явився?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online