Як знизити податки від продажу акцій - хитрощі від експертів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Незважаючи на те, що інвестиції в акції зазвичай швидко окупаються і при правильній стратегії можуть принести відмінну прибуток - кожному трейдеру доведеться заплатити податок з продажу акцій, який рідко вигідний інвестору Незважаючи на те, що інвестиції в акції зазвичай швидко окупаються і при правильній стратегії можуть принести відмінну прибуток - кожному трейдеру доведеться заплатити податок з продажу акцій, який рідко вигідний інвестору. Кому потрібно платити податок на акції і як мінімізувати суму податку?

Отже, які податки зобов'язаний сплачувати кожен інвестор? Передбачається сплата відразу декількох видів податків:

  • Податок на дивіденди - вважається самим мізерним їх всіх - 9% від суми отриманої «прибутку». Як правило, вже після нарахування дивідендів на рахунок податок стягується автоматично і ви отримуєте суму з урахуванням сплати цього податку.
  • Податок на операції з акціями - 13%. Сплачуватиметься лише в разі отримання прибутку за рік, виплачується з урахуванням реального прибутку. Зазвичай податок стягується з різниці між отриманими коштами від продажу акцій і сумою їх придбання з урахуванням усіляких витрат на обслуговування рахунку.

Хто повинен платити податки з продажу акцій? Податки платяться фізичними особами та брокерами. Якщо ви є фізичною особою, то обов'язок заплатити податки бере на себе ваш брокер.

Є кілька цілком законних способів знизити податки на акції. Перший - відкривати рахунки лише у одного брокера, купувати акції, ПІФи і облігації виключно на єдиних майданчиках. Що дає подібні заходи? Справа в тому, що згідно із законом не підсумовуються доходи і збитки, якщо вони отримані з різних інвестицій, у різних брокерів і на різних майданчиках. З одних інвестицій вам доведеться заплатити великий податок, не дивлячись на те, що деякі вкладення протягом року виявилися збитковими. Підсумовування суми витрат і доходів дозволить знизити суму податків.

Ще один спосіб - закриття збиткових позицій в кінці року. Це дозволить знизити суму податків.

Цікавий спосіб зниження податків з прибутку за акціями, який працює завдяки нововведенням в законодавстві. Тепер кожен власник акцій може перенести суму збитків на 10 років вперед. Наприклад, якщо на початок року у вас утворилися збиткові позиції - в найближчі роки ви можете платити податки з урахуванням рівномірного розподілу суми збитків. Недолік такого способу - розраховувати збитки і доходи вам доведеться самостійно, декларуючи в податковій. А вже потім декларацію необхідно надати своєму брокеру.

Схожі записи:

Кому потрібно платити податок на акції і як мінімізувати суму податку?
Отже, які податки зобов'язаний сплачувати кожен інвестор?
Хто повинен платити податки з продажу акцій?
Що дає подібні заходи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online