Друга черга житлових будинків в селі Ершово Псковського району буде газифікована не раніше 2019 року

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2012-2013 рр. в селі Ершово Псковського району була газифікована перша черга житлових будинків. При цьому запланована тоді ж газифікація другої черги, куди входить 80 домоволодінь, до теперішнього часу не проведена. Листування громадян і органів місцевого самоврядування з органами виконавчої та державної влади області триває з 2013 року.

Депутат Псковського обласного Зборів Лев Шлосберг на прохання жителів дер. Ершово (фракція «ЯБЛУКО») направив запит заступнику губернатора Псковської області Олександру Кузнєцову з проханням повідомити, в які терміни буде завершено підключення домоволодінь до газових мереж в селі Ершово і з якої причини в першу чергу газифікації не ввійшли всі будинки (зокрема, будинки корінних жителів села).

Ершово (фракція «ЯБЛУКО») направив   запит   заступнику губернатора Псковської області Олександру Кузнєцову з проханням повідомити, в які терміни буде завершено підключення домоволодінь до газових мереж в селі Ершово і з якої причини в першу чергу газифікації не ввійшли всі будинки (зокрема, будинки корінних жителів села)

Лев Шлосберг на зустрічі з жителями Ершовской волості. 6 лютого 2015 року.

Крім того, парламентарій поцікавився, залучено до відповідальності ТОВ «Проектна компанія« ПроектСпецСервіс »за неналежне виконання зобов'язань за контрактом на виготовлення проектно-кошторисної документації по газифікації села.

Заступник губернатора в своїй відповіді не пояснює причину, по якій в першу чергу газифікації не ввійшли всі будинки села. Він лише констатує, що в 2013 році в селі Ершово було газифіковано 3 багатоквартирних житлових будинки (48 квартир) і 122 індивідуальних домоволодінь.

У 2014-2015 рр. з метою газифікації житлових будинків другої черги в селах Ершово і Мала Остенка з обласного бюджету до бюджету Псковського району були спрямовані субсидії.

У свою чергу, в 2015 році адміністрація району уклала контракт на виконання даних робіт з ТОВ «Проектна компанія« Проект Спецсервіс ». Однак підрядник свої зобов'язання за контрактом! Не послухав.

Олександр Кузнєцов повідомив депутату, що за результатами неодноразових нарад в адміністрації Псковської області було прийнято рішення - адміністрація Псковського району повинна підготувати і подати позов до суду на ТОВ «Проектна компанія« ПроектСпецСервіс ». Але в підсумку заяву в суд не надійшло.

Заступник губернатора відзначає, що в 2018 році в рамках регіональної програми газифікації області Псковський район також отримає субсидії з обласного бюджету. На даний момент проведено аукціон на виконання інженерних вишукувань і ведеться процедура укладення контракту. Термін виконання інженерних вишукувань складає 45 календарних днів. Після закінчення інженерних вишукувань буде оголошений конкурс на виконання проектних робіт. Тільки після цього буде можливо розпочати самих робіт.

За словами Олександра Кузнєцова, друга черга житлових будинків в селі Ершово в 2018 році газифіковано не буде. Тому в проект обласного бюджету на 2019 рік і на плановий період 2020-2021 рр. внесено пропозицію про виділення субсидій Псковському району на закінчення газифікації житлових будинків.

Депутат Лев Шлосберг контролює проведення конкурсних процедур і виділення субсидій бюджету Псковського району.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online