Важка поліцейська техніка в Єревані: влада готується до придушення опозиції або до переговорів з нею?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стало відомо, що зустріч лідера протестного руху Миколи Пашиняна і прем'єр-міністра Сержа Саргсяна пройде 22 квітня в єреванському готелі «Маріот»

На вулицях Єревана як і раніше неспокійно. По нічних вулицях то тут, то там проноситься важка поліцейська техніка - на відео, які поширюються в Мережі можна побачити не тільки величезні водомети, але і БТРи.

21 квітня керівництво єреванській поліції звернулося до протестуючих з попередженням, що в разі непокори законним вимогам правоохоронців, будуть застосовані всі дозволені законом спецзасоби. Про це повідомило видання Aysor.am .

У центрі столиці Вірменії до ночі стало досить тихо - не чути сигналів автомобілів, що перекривають то одну, то іншу головну вулицю Єревана, чи не гудуть протестуючі в свої вувузели.

А ще кілька годин тому опозиційний лідер Нікола Пашинян зі своїми соратниками пройшов вулицями столиці, а потім виступив на черговому мітингу на площі Революції, на якому звітував перед присутніми про підсумки що відбулася раніше бесіди з президентом Арменом Саркисяном,

Стало відомо, що зустріч лідера протестного руху Миколи Пашиняна і прем'єр-міністра Сержа Саргсяна пройде 22 квітня в єреванському готелі «Маріот»   На вулицях Єревана як і раніше неспокійно

Фото: REUTERS / Vahram Baghdasaryan

За словами Пашиняна, президент Вірменії стурбований розвитком ситуації, однак опозиціонер знову повідомив йому про те, що позиція протестуючих залишається незмінною - догляд керівництва і передача влади без потрясінь. Тільки це вони і згодні обговорювати.

Трохи раніше прем'єр Серж Саргсян закликав Пашиняна сісти за стіл політичного діалогу і переговорів. «З метою уникнути необоротних наслідків, закликаю депутата Національних зборів Нікола Пашиняна негайно сісти за стіл політичного діалогу і переговорів», - йдеться в заяві.

У відповідь опозиціонер повідомив, що буде вести переговори лише про відставку колишнього президента.

Однак незабаром Пашинян заявив соратникам, що його зустріч з прем'єр-міністром все-таки відбудеться і переговори пройдуть в єреванській готелі Маріотт в неділю, 22 квітня. При цьому, підкреслив опозиціонер, «єдиною темою переговорів може бути обговорення умов відставки Сержа Саргсяна».

Чи може такий крок Саргсяна означати, що він готовий до відставки? Багато хто до цього ставляться скептично. «З іншого боку, в ситуації, що створилася у Саргсяна мало шансів на збереження посади», - пише Telegram-канал Баграмян-26 ».

Нагадаємо, в Єревані вже кілька днів йдуть акції протесту проти обрання Саргсяна прем'єром. 13 квітня прихильники опозиції зайняли будівлю Єреванського державного університету, 14 квітня увірвалися до редакції Громадського радіо Вірменії.

Крім того, учасники протесту вступили в бій з поліцією в центрі міста, в результаті зіткнень постраждали півсотні людей. Також активісти заблокували будівлю мерії Єревану, а лідер опозиційної партії «Громадянський договір» Нікол Пашинян оголосив про початок «оксамитової революції» в країні.

Чи може такий крок Саргсяна означати, що він готовий до відставки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online