Поліцейській державі - поліцейські закони

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Цей законопроект дозволяє поліцейським стріляти в публічних місцях і вбивати жінок»

Ще в 2014 році «Єдиною Росією» були підготовлені поправки до набрав чинності закону «Про поліцію». Для внесення поправок на розгляд Державної думи було потрібно узгодження з урядом і державно-правовим управлінням (ГПУ) президента. І ось тепер всі необхідні папірці підписані, а депутати-єдинороси з їх головою Іриною Яровий відчувають заслужений тріумф: нові антинародні заходи незабаром почнуть впроваджуватися на практиці.

Що ми маємо? Сьогодні статус поліцейського в законі «Про поліцію» досить прозаїчний :

«... співробітник поліції, виконуючи обов'язки, покладені на поліцію, і реалізуючи права, надані поліції, виступає в якості представника державної влади і знаходиться під захистом держави».

Захисту держави виявилося недостатньо, і автори поправок пропонують скорегувати положення поліцейського в ієрархії з простими смертними. У новій версії закону буде чітко прописано:

«... держава гарантує презумпцію довіри і підтримку співробітнику поліції при виконанні ним службових обов'язків».

Більш того, депутати впевнені, що необхідна і така правка, яка дозволить поліції залишатися незаплямованою в будь-яких умовах:

«Співробітник поліції не підлягає переслідуванню за дії, вчинені при виконанні обов'язків, покладених на поліцію, і в зв'язку з реалізацією прав, наданих поліції» ... якщо ці дії здійснювалися на підставах та в порядку, встановленим законодавством.

За цими красивими фразами, які рясніють гарантіями для можновладців, ховаються, як завжди, неприємні речі. Тепер в судових розглядах з громадянами, які зазнали насильницьких дій МВС, клієнт поліцейський буде завжди правий. Адже все, що буде зроблено співробітником поліції в рамках його обов'язків, автоматично визнається законним. У приниженого громадянина ніякої «презумпції довіри», а тим більше «підтримки» держави немає.

Але це ще квіточки. Від гарної обгортки ми переходимо до вмісту з гнилизною. Виявляється, прийняття нових поправок дозволить поліцейським:

1. Приносити будь-яку шкоду здоров'ю і майну злочинця (або простого громадянина, хто чинив опір діям «правоохоронних» органів?):

При застосуванні фізичної сили, спецзасобів та вогнепальної зброї поліцейський «не несе відповідальності за фізичну шкоду або матеріальний збиток, заподіяний особі, яка вчинила злочин». А при самообороні "обороняється особа має право заподіяти будь за характером і обсягом шкоди посягає особі».

Поліція добре робить свою роботу

2. Стріляти без попередження, в разі якщо затримуваний робить «дії, що дають підставу розцінити їх як чиниться протидія».
На момент написання статті стрілянина без попередження дозволена тільки в тому випадку, якщо підозрюваний занадто близько наближається до співробітника поліції або намагається торкнутися його зброї. Незабаром поліція отримає право стріляти в будь-кого, хто здасться занадто зухвалим.

3. Стріляти в масових скупченнях людей «в умовах обгрунтованого ризику».
Сьогодні стрілянина при значному скупченні громадян заборонена. Незабаром будь-який мітинг або пікет може бути затьмарений пострілами в повітря або навіть вбивствами протестуючих.

4. Стріляти в жінок без «видимих ознак вагітності»
Сьогодні стрілянина в жінок заборонена. Якщо поліцейський спеціально або навмисно не помітить вагітності, дивись п. 1. «Співробітник поліції не підлягає переслідуванню», не більше того.

5. Розкривати автомобілі.

Крім запобігання кримінальним злочинам або порятунку життя громадян, розкривати автомобілі можна буде заради забезпечення безпеки при масових заворушеннях і скоєнні адміністративного правопорушення, якщо є підстави вважати, що вчинила його особа «перебуває в стані сп'яніння».

Якщо співробітник поліції вважатиме, що для збереження спокійної обстановки на мітингу або пікеті потрібно розкрити Ваш автомобіль, ніяких перешкод до того у нього не буде. Зрештою, «презумпція довіри» не у Вас.

6. додивлятися речі і транспорт громадян навіть в тому випадку, якщо немає впевненості, але «є підстави вважати» наявність зброї або наркотиків.

Це означає, що будь-який громадянин може бути затриманий за примхою поліцейського.

7. Проникати на об'єкти приватної власності з метою затримання громадян, що зникли з місця злочину, але не мають статусу підозрюваних або обвинувачених.

Приватизована квартира громадянина теж є приватною власністю. Так само, часто, як і місце роботи або навчання. Поліцейський матиме право прийти до Вас додому без попередження.

Поліцейський матиме право прийти до Вас додому без попередження

Нові поправки до закону свідчать: від поліції ніде не сховатися

Іменитий єдинорос Олександр Хінштейн коментує, що така вседозволеність необхідна, якщо злочин «вже скоєно на очах співробітника поліції, але злочинець забарикадувався в приміщенні». Здається, варто було придумати більш якісне виправдання.

8. Обмежувати обрання кандидатів в депутати шляхом надання всієї наявної інформації (а не тільки судимості).

Це означає, що багато опозиційних політиків будуть позбавлені можливості обиратися на пост депутата в зв'язку з тим, що вони мали негативні контакти з поліцією.

самі єдинороси відхрещуються від поданого на розгляд документа. Судячи з усього, є розуміння, що і без того невисокий рейтинг партії може бути остаточно надламаний даною ініціативою. Втім, спроби сховатися від лідерства у внесенні поправок не означають прагнення відмовитися від них.

Кількість дірок і можливостей для спекуляцій може обурити навіть самого холоднокровного фахівця. Але так чи нові ці порядки для сьогоднішньої Росії? Може бути, як і в більшості подібних випадків, ми присутні при історичній моменті узаконення беззаконня?

... В кінці червня в Сизрані на автовокзалі молодий хлопець був жорстоко побитий поліцейськими. Струмінь газу в обличчя, потім - множинні удари ногами і електрошокерами. У відділенні сказали: «Винен в непокорі поліції». Тепер правоохоронці в один голос стверджують, що приводи для побоїв, зрозуміло, були.

А на початку липня красноярські поліцейські зламали затриманому хребет. В ході допиту співробітники правоохоронних органів не витримали і почали бити чоловіка. Можливо, що хлопець залишиться інвалідом.

На будь-які протести при владі є своя відповідь

Сьогодні за ці злочини поліцейські будуть покарані. Але якби вищезгадані правки вже вступили в силу, дії співробітників виявилися б цілком законні. Напевно в «світлому» майбутньому вседозволеність стане додатковим поштовхом для здійснення МВС подібних діянь.

І те, що сьогодні творить поліція в конфлікті між РПЦ і активістами ІГ парку «Торфянка» - живий приклад того, що чекає кожного громадянина, який наважився голосно заявити про свої права.

Незалежні експерти в один голос стверджують: зміни - превентивний захід. Ситуація в країні погіршується: рубль продовжує слабшати , ціни і тарифи зростають , Вводяться додаткові побори на капремонт , Все розширюється боргова яма , скорочуються бюджетні місця у вузах , продовжує «оптимізуватися» (на ділі - знищуватися) охорону здоров'я .

Все це рано чи пізно призведе до масштабних акцій протесту. Державна влада вже зараз, методами електрошокерів і кийків, готується відбити всі погрози, що надходять з боку свого ж народу.

Саме час панам згадати інший закон: будь-яка дія породжує протидію. Те, що сьогодні вони дозволяють собі по відношенню до своїх громадян, завтра громадяни можуть дозволити собі по відношенню до них.

А поки «наша міліція нас береже».

Що ми маємо?
Або простого громадянина, хто чинив опір діям «правоохоронних» органів?
Але так чи нові ці порядки для сьогоднішньої Росії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online