Скільки робиться закордонний паспорт в 2019 році: старого і нового зразка

  1. Загальні відомості
  2. Термін виготовлення біометричного закордонного паспорта
  3. Пройдіть соціологічне опитування!
  4. Що вважається датою подання заяви
  5. Випадки порушення термінів
  6. особливі обставини
  7. Як довго роблять закордонний паспорт фірми-посередники

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Послідовність і терміни проведення заходів з оформлення і видачі закордонних паспортів громадянам РФ встановлені Адміністративним регламентом Міністерства внутрішніх справ РФ, затвердженим наказом МВС Росії від 16.11.2017 № 864. Отже, скільки часу робиться закордонний паспорт в 2019 році і чи можливо при необхідності скоротити терміни, встановлені регламентом ?
Послідовність і терміни проведення заходів з оформлення і видачі закордонних паспортів громадянам РФ встановлені Адміністративним регламентом Міністерства внутрішніх справ РФ, затвердженим наказом МВС Росії від 16

Загальні відомості

Оформлення і видача закордонних паспортів доручені міграційній службі (з квітня 2016 року - ГУВМ МВС РФ) і її територіальним підрозділам. Крім цього здобувач має право подати заявку про оформлення документа через портал держпослуги або МФЦ (Багатофункціональний центр).

Говорячи про те, скільки часу оформляється закордонний паспорт нового зразка і звичайний паперовий документ, слід мати на увазі, що технології їх виготовлення істотно відрізняються. «Старий» друкується безпосередньо в підрозділі ГУВМ на спеціальному принтері, після чого сторінка з особистими даними ламінується.

Біометричний паспорт виготовляється на столичній фабриці "Гознак" на підставі електронного запиту співробітника міграційної служби. У цьому випадку вся необхідна інформація наноситься методом лазерного гравірування на пластикову сторінку документа з мікрочіпом.

Готовий паспорт доставляється в підрозділ, що розглядає заявку, фельд'єгерської службою.

Крім часу, витраченого безпосередньо на виготовлення документа, також слід враховувати перевірки, яким піддаються дані заявника, на:

  1. Причетність до державної таємниці (близько 2 тижнів).
  2. Достовірність відомостей про прописку.
  3. Наявність неоплачених штрафів або правопорушень.
  4. Відсутність претензій з боку судових приставів.

Крім того, співробітники міграційної служби уточнюють, чи не володіє заявник закордонним паспортом, виданим іншим підрозділом ГУВМ за місцем офіційної реєстрації.

Термін виготовлення біометричного закордонного паспорта

Згідно Адміністративного регламенту, час виготовлення закордонного паспорта нового зразка не може перевищувати 30 днів за умови, що заявник подає документи за місцем проживання, яке збігається з його постійною реєстрацією.

Вивчіть докладний посібник про те, як оформити закордонний паспорт нового зразка .

Якщо паспорт оформляє громадянин РФ, який має доступ до особливо важливих або секретних відомостей, прирівнюються до державної таємниці, час перевірки особистих даних дещо затягнеться. Термін видачі закордонного паспорта нового зразка на 10 років в цьому випадку складе 3 місяці з дня подачі заяви.

Говорячи про те, скільки робиться закордонний паспорт нового зразка-2019 за заявкою громадян, тимчасово зареєстрованих за місцем перебування, слід мати на увазі, що в цьому випадку очікування складе 4 місяці - часто саме стільки часу забирають розгляд і перевірка документів, наданих заявником.

Дізнайтеся більше про те, як отримати закордонний паспорт за тимчасову прописку .

Приблизний термін готовності документа співробітник міграційної служби може повідомити вже під час прийому заяви та всіх необхідних паперів. Щоб своєчасно отримати паспорт, рекомендується відслідковувати терміни готовності закордонного паспорта нового зразка .

Щоб своєчасно отримати паспорт, рекомендується   відслідковувати терміни готовності закордонного паспорта нового зразка

Скільки часу робиться закордонний паспорт на 5 років? Логічно припустити, що досить проста технологія виготовлення паспорта «на місці» повинна істотно скоротити час його оформлення. Однак це не так.

З вищесказаного випливає, що зі схеми видачі даного виду документа випадає лише один етап - послуга "Гознака". Однак істотно вплинути на терміни виготовлення закордонного паспорта старого зразка це не може, оскільки інші перевірки не відміняються.

Таким чином, час очікування становить:

  • 1 місяць - для заявників, які звернулися за місцем прописки (постійної реєстрації);
  • 3 місяці - для тих, хто має доступ до особливих відомостями;
  • 4 місяці - для звернулися за місцем тимчасової реєстрації.

Говорячи про те, скільки часу оформляється закордонний паспорт старого зразка у разі подачі онлайн-заявки за допомогою Єдиного порталу, слід зазначити, що терміни виготовлення документа залишаються незмінними, оскільки загальні вимоги і алгоритм перевірки залишаються стандартними. Правда, у авторизованих користувачів порталу все ж є деяка перевага: для них створена окрема черга.

Однак потрібно мати на увазі, що одного лише знання про те, скільки часу робиться закордонний паспорт старого зразка, недостатньо. Для максимально оперативного оформлення посвідчення потрібно грамотно скласти заяву і зібрати потрібні документи.

Для максимально оперативного оформлення посвідчення потрібно грамотно скласти заяву і зібрати потрібні документи

Подивіться докладні інструкції про те, як оформити закордонний паспорт старого зразка .

Пройдіть соціологічне опитування!

Якщо батьки виявилися в ситуації, що вимагає термінового виїзду за кордон, їх може зацікавити інформація про те, скільки робиться дитячий закордонний паспорт. Володіння такою інформацією також може знадобитися в тому випадку, якщо дитину запросили взяти участь в міжнародних змаганнях, конкурсах або якщо йому необхідний виїзд за кордон з інших причин.

Говорячи про те, скільки робиться закордонний паспорт нового зразка 2019 дитині , Слід мати на увазі, що Адміністративний регламент не передбачає різного по тривалості надання послуги для дітей і дорослих, не дивлячись на те, що дитина не має доступу до різного роду таємниць і хоча б в силу відсутності перевірок термін оформлення документа повинен скоротитися.

У разі звернення до комерційні фірми багато що залежить від того, який документ ви хочете оформити - біометричний або паперовий. За чисто технічних причин на виготовлення біометричного паспорта буде потрібно не менше 10-12 днів, а ось терміни оформлення для дитини документа старого зразка можуть трохи скоротитися.

Якщо ж ви з'ясували, скільки робиться закордонний паспорт дитині, і зрозуміли, що зазначені терміни вам не підходять, спробуйте вписати його в свій документ - це можна зробити, якщо у вас закордонний паспорт старого зразка. На цій піде від 1 до 7 днів.

Дізнайтеся все про те, як вписати дитину в закордонний паспорт .

Що вважається датою подання заяви

При розгляді питання про те, скільки часу оформляється закордонний паспорт, особливу увагу слід звернути на дату подачі заяви. Оскільки форма звернення за послугою може відрізнятися, датою подання заяви вважається день особистого візиту в міграційну службу або МФЦ, в який у вас були прийняті документи, оформлені належним чином.

Якщо заявка подавалася в електронному вигляді через портал держпослуги, датою її подання прийнято вважати день, коли заявнику було відправлено письмове підтвердження про прийом його документів (електронного листа).

Зазначені відомості мають значення в тому випадку, якщо заявник зіткнеться з порушенням термінів видачі закордонного паспорта і буде змушений шукати допомоги у контролюючих органів. Тим громадянам, які своєчасно подали претензію, паспорт можуть видати навіть в тому випадку, якщо весь цикл перевірок ще не завершився.

Дізнайтеся все про те, як отримати закордонний паспорт через держпослуги

Випадки порушення термінів

Нерідко терміни оформлення документа залежать від регіону, зростаючої кількості звернень в ГУВМ в зв'язку з наближенням туристичного сезону, різноманітних проблем технічного характеру та інших причин.

Деякі заявники стикалися з затримками при оформленні паспортів старого зразка, викликаними відсутністю бланків-книжок, а громадянам, які зверталися за біометричними документами, нерідко в якості виправдання доводилося чути від співробітників міграційної служби про те, що з-за великого навантаження "Гознак" не виконує замовлення в термін.

Виключити подібні зволікання неможливо, тому бажано подавати заявку заздалегідь. Це дозволить уникнути неприємностей, пов'язаних з перенесенням термінів поїздки і витікаючими з цього наслідками.

особливі обставини

У надзвичайних ситуаціях заявники цікавляться, чи можуть видати закордонний паспорт раніше терміну. На особливі умови - оформлення документа в триденний термін - має право розраховувати лише громадяни, що опинилися у важких життєвих обставинах, якими вважаються:
У надзвичайних ситуаціях заявники цікавляться, чи можуть видати закордонний паспорт раніше терміну

  • хвороба, яка потребує екстреного лікування в зарубіжній клініці;
  • серйозне захворювання / смерть близького родича і подібні події.

Для ініціювання прискореної процедури оформлення потрібно мати у своєму розпорядженні документальними підтвердженнями особливих обставин.

Окремо дізнайтеся про те, як швидше зробити закордонний паспорт .

Як довго роблять закордонний паспорт фірми-посередники

Іноді обставини вимагають прискорити оформлення документів. Наприклад, якщо роботодавець пропонує цікаву відрядження або підвернулася недорога путівка. Якщо виникла гостра необхідність отримати бажаний документ швидше, то при наявності певних грошових ресурсів можна вдатися до допомоги комерційних організацій, які мають у своєму розпорядженні власними можливостями і скоротити терміни оформлення закордонного паспорта.

Говорячи про те, за скільки днів можна зробити закордонний паспорт, деякі ділки стверджують, що стати щасливим володарем паспорта можна всього за 2-3 дня. Однак вам вже відомо про те, наскільки складний алгоритм перевірки документів при виготовленні закордонного паспорта. А ось серйозні компанії, що діють на ринку послуг не один рік, пропонують скоротити оформлення документів до 10-12 днів.

Однак перш ніж пов'язувати себе договором, слід уточнити у співробітників організації-посередника, скільки чекати закордонний паспорт після подачі документів на самому ділі. Адже буває так, що деякі нечесні підприємці просто заповнять і подадуть ваші документи у відповідні інстанції, нітрохи не переймаючись тим, коли паспорт виявиться у вас в руках.

864. Отже, скільки часу робиться закордонний паспорт в 2019 році і чи можливо при необхідності скоротити терміни, встановлені регламентом ?
Скільки часу робиться закордонний паспорт на 5 років?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online