Якщо годинник переводиться самі на годину

  1. Чому взагалі годинник переводиться самі на годину назад або на годину вперед?
  2. Щоб годинник не переводилися самі на годину назад
  3. Зміни в часових поясах з 2014 року

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Деякі користувачі, які проживають на території Росії, після скасування в РФ переведення годинників на зимовий час зіткнулися з тим, що на їх комп'ютерах годинник періодично самі переводяться на годину назад, а навесні на одну годину вперед

Деякі користувачі, які проживають на території Росії, після скасування в РФ переведення годинників на зимовий час зіткнулися з тим, що на їх комп'ютерах годинник періодично самі переводяться на годину назад, а навесні на одну годину вперед.

У цій статті я постараюся пояснити, чому так виходить і як це можна швидко і просто виправити, щоб час на комп'ютері показувало, як треба!

Чому взагалі годинник переводиться самі на годину назад або на годину вперед?

Справа в тому, що в 2011 році, а потім ще в 2014 році в законодавстві Росії були прийняті зміни щодо переведення годинників.

Спочатку влітку 2011 року був прийнятий закон РФ завдяки якому на території Росії внесли зміни в часових поясах і скасували сезонне переведення годинників, тобто скасували перехід на «зимовий час», тому в кінці жовтня 2014 року звичний переведення часу на годину назад не відбувся!

Але деякі користувачі помітили, що годинник їхнього комп'ютерів все-таки самі перевелися на годину назад, навіть, незважаючи на те, що на їх комп'ютерах була знята функція автоматичного переходу на літній час і назад.

Довелося виправити час «вручну», але це виявилося марним, - надалі помітили, що годинник знову переводяться самі на годину назад.

Ось у чому виявляється справа:

Є Всесвітнє Координоване Час (UTC - Coordinated Universal Time), - це стандарт, за яким весь світ регулює годинник і час. А весь світ поділений на часові пояси.

Крім того, у багатьох країнах існує перехід на літній час, який зазвичай відбувається навесні переведенням годинників на 1 годину вперед. А восени годинник назад переводять на 1 годину назад. Таким чином, наприклад, літній час в Парижі випереджає UTC на 2 години, тоді як зимовий час на 1 годину.

Тепер, що стосується Росії і годин в комп'ютерах.

Є сервер часу в Інтернеті, за яким комп'ютери, якщо вони підключені до Інтернету і у них налаштована опція синхронізації часу, синхронізують «свій годинник» з всесвітнім часом (з поправкою на той територіальний пояс, який вказаний в налаштуваннях комп'ютера).

Так як на території Росії часові пояси і поправки в часі цих поясів були змінені, то необхідно же цю «інформацію», як-то оновити і в комп'ютерах, щоб «комп'ютери знали» про цю зміну.

Тому корпорація Microsoft надала необхідні оновлення користувачам операційної системи Windows XP (SP3) і більш пізніх випусків Windows, в тому числі і, звичайно, Windows 7. Також Майкрософт привела також таблицю вихідної і нової різниці часу по відношенню до UTC, яка вступила в силу з літа 2011 року:

Ті користувачі, у яких встановлена ​​ліцензійна операційна система і на якій перебуває в режимі автоматичного оновлення системи, з проблемою вічного повернення часу на годину назад не зіткнулися, так як в їх комп'ютерах необхідні зміни були внесені автоматично.

У інших же користувачів відновлення не виробилося або тому що відключено автоматичне оновлення через низького споживання каналу (дорогий Інтернет для постійних оновлень), або використовується не ліцензійна операційна система і поновлення відключені спеціально.

Питання з оновленнями Windows, це окрема тема для розмови і для початківців користувачів в даному випадку не зовсім актуальна, тому зосередимося лише на те, як швидко і просто виправити, щоб годинник самі не переводилися на годину назад (якщо у кого є така проблема).

Щоб годинник не переводилися самі на годину назад

Найоптимальніше рішення для початківців користувачів ПК, які зіткнулися з обговорюваної проблемою з 2011 року, це просто змінити в налаштуваннях свій часовий пояс на інший (з поправкою на годину +1).

Наприклад, для жителів Московської області і тих, хто живе за цією часовому поясу, щоб змінити час і встановити так, щоб воно «правильно» показувало, робимо наступне (розгляну на прикладі Windows 7. У Windows XP - за аналогією):

В Панелі завдань на значку часу натискаємо лівою кнопкою миші, і у вікні натискаємо на посилання Зміна налаштувань дати і часу:

У першій же вкладці Дата і час натискаємо Змінити часовий пояс:

Бачимо, що стоїть наш поточний часовий пояс UTC +03: 00, тоді як за новими змін, про які я писав вище повинно стояти +04: 00. Тепер просто потрібно змінити свій часовий пояс на інший, додавши одну годину. Відкриваємо випадає:

І вибираємо будь-який пояс з представлених в виділеної області, наприклад Баку:

Натискаємо Ок (встановлювати автоматичний перехід на літній час і назад вже не треба, так як його в РФ скасували):

Тепер синхронізуємо час, щоб годинник показував точний час. Заходимо у вкладку Час по Інтернету і натискаємо на Змінити параметри:

Натискаємо на кнопку Оновити зараз. З'явиться повідомлення, що час було успішно синхронізовано. Натискаємо Ок (якщо залишити галочку Синхронізація сервера часу в Інтернеті, то синхронізація відбуватиметься надалі регулярно і автоматично):

Натискаємо Ок:

От і все! Якщо у Вас інший часовий пояс, потрібно змінити, відповідно додаючи 1 годину. Так, якщо Ви живете у Владивостоці, тобто у Вас стоїть +10: 00 Владивосток, то потрібно вибрати для себе +11: 00 Магадан. Якщо у Вас +9: 00 Якутськ, вибрати +10: 00 Владивосток і т.п.

Ось такі настройки потрібно було зробити, коли прийняли закон про зміну часу в 2011 році.

Зміни в часових поясах з 2014 року

Але, в жовтні 2014 року відбулися ще зміни у ставленні часу і часових поясів в Росії.

Так, з 26 жовтня 2014 року було прийнято закон в результаті якого більшість регіонів перейшло на 1 годину назад, при цьому були створені 3 нових часових зони і об'єднані 2 часових зони в одну нову.

Це знову зажадало внесення змін щодо часу для деяких регіонів.

Тому, тепер, знаючи, як на своєму комп'ютері налаштувати параметри часу, Ви можете виставити відповідний часовий пояс, якщо на Вашому комп'ютері годинник самі переводяться на годину назад або на годину вперед!

Чому взагалі годинник переводиться самі на годину назад або на годину вперед?
Чому взагалі годинник переводиться самі на годину назад або на годину вперед?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online