Перевірити готовність візи до Греції: онлайн відстежити паспорт

  1. Як перевірити статус
  2. Перевірка готовності в інтернеті
  3. Тривалість оформлення візи
  4. Коли можна забирати паспорт і що для цього потрібно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щодо недорогий відпочинок і життя в цілому на території Греції, а також її статус країни-учасниці Шенгенської угоди роблять отримання візи цієї держави одним з найбільш популярних серед всіх європейських держав. При цьому важливим плюсом в процедурі оформлення є можливість перевірити готовність візи до Греції онлайн, що істотно спрощує завдання заявникам.

Як перевірити статус

Зі збором всіх необхідних документів на отримання дозволу на в'їзд і здачею їх разом з даними біометрії в грецькому консульській установі не закінчуються хвилювання його здобувача. Важливо відстежити момент, коли можна отримати паспорт з довгоочікуваною візою, вклеєною на одній з його сторінок (ну а в деяких випадках - і момент розчарування від відмови).

Існує кілька варіантів перевірки стану заяви з усіма додатками до нього на предмет отримання візи:

Існує кілька варіантів перевірки стану заяви з усіма додатками до нього на предмет отримання візи:

  • За телефонами грецького консульства в усі дні з 9 ранку до 5 години вечора.
  • Запитавши інформацію в листі на адресу електронної поштової скриньки консульства.
  • В режимі онлайн при подачі заявки через візовий центр цієї країни в Росії.
  • При оформленні послуг у візовому центрі про готовність документів повідомить СМС-повідомлення на телефон заявника.

У всіх випадках (за винятком останнього) частка отримання відомостей особі необхідно надати працівникові консульства паспортні дані та номер, присвоєний при подачі пакета необхідних документів.

Подарунок 2100 рублів на житло!

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

Перевірка готовності в інтернеті

З моменту подачі документів через грецький візовий центр і присвоєння їм індивідуального номера здобувач візи може відстежувати їх статус через мережу інтернет. Перевірити готовність візи до Греції онлайн можна шляхом декількох простих дій:

  • У лівому меню зайти в розділ «Відстежити паспорт».

У лівому меню зайти в розділ «Відстежити паспорт»

  • Клікнути на відповідне гіперпосилання (синій текст) після інформації про можливості дізнатися статус заяви самостійно.

Клікнути на відповідне гіперпосилання (синій текст) після інформації про можливості дізнатися статус заяви самостійно

  • У вікні, необхідно заповнити перше поле з реєстраційним номером, присвоєним заявою, і друге з прізвищем заявника. Крім того необхідно ввести так звану капчу, тобто текст з картинок. За замовчуванням текст на сторінці англійською мовою, у верхньому правому кутку його можна поміняти на російській.

За замовчуванням текст на сторінці англійською мовою, у верхньому правому кутку його можна поміняти на російській

  • При правильному введенні всієї інформації з'явиться статус розгляду заявки.

При прямій подачі документів в консульство можливість даного способу перевірки на даний момент відсутня, так що доведеться скористатися іншим.

Тривалість оформлення візи

Для того щоб заяву про отримання візи було прийнято до розгляду, його необхідно подати як мінімум за 15 днів до дня планованої поїздки на територію Греції (максимальний термін встановлений в 3 місяці). Відповідно, даний термін подачі пакету всіх необхідних паперів і випливає з терміну підготовки дозволу на в'їзд в країну.

Тобто загальний термін на розгляд документів і прийняття того чи іншого рішення встановлюється в 15 днів, але законом цієї держави передбачена можливість в особливих випадках продовження його до 30 днів, а у виняткових випадках і на все 60. Тому доцільно подбати про написанням заяви завчасно, за 3 місяці , як дозволяє консульство.

Тому доцільно подбати про написанням заяви завчасно, за 3 місяці , як дозволяє консульство

Коли можна забирати паспорт і що для цього потрібно

Кожен громадянин, запитувач в'їзну візу в Грецію, інформується про зразкові терміни прийняття рішення і готовності до видачі його паспорта. Але не завжди паспорт можна забрати в зазначені терміни, тому краще перед явкою в консульство або візовий центр отримати інформацію в інтернеті або дистанційно.

За сприяння візового центру проблем в отриманні інформації немає ніяких, так як відстеження може бути скоєно онлайн. При появі статусу готовності паспорта до видачі можна сміливо бути за його отриманням. Крім того, як правило, відбувається повідомлення заявника через повідомлення на його мобільний телефон.

У разі ж прямого звернення до консульства також слід зателефонувати або написати електронного листа з питанням про можливість отримання паспорта та інших документів при необхідності (старого паспорта, наприклад).

Документи, які необхідно мати при собі для отримання закордонних паспортів, різні в залежності від того, чиї документи дана особа забирає:

Категорія особи, яка отримує документи Перелік необхідних документів На себе Копія і оригінал внутрішнього паспорта Квитанція, видана при подачі заяви На неповнолітньої дитини Додатково - копія свідоцтва про народження даної дитини Паспорти чоловіка Додатково - копію свідоцтва про шлюб На сторонньої людини Квитанція Копія загальногромадянського паспорта особи, що робив заявку на візу Оригінал і копія паспорта одержує документи особи Довіреність встановленої форми від заявника на стороннього дитини (Яка не досягла віку 18 років) Додатково - копія свідоцтва про народження дитини і довіреність від одного з його батьків

Таким чином, можливість відстеження статусу поданої заяви на візу в режимі онлайн можна лише при подачі їх через акредитований візовий центр. Однак не складе особливих труднощів подзвонити або написати електронного листа безпосередньо в консульський відділ посольства, щоб отримати аналогічну інформацію. Вибір же найбільш відповідного варіанту залишається за заявником.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online